Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám na zahradě T ř e š e ň vysokmen 2 rokem lístky má stočený na konci větvičkách více skroucený.Mšice to nejsou lístky jsou čistý - jak jí pomoci? Co ji chybý? Děkuji za každou radu moc mi na ní záleží dlouho toužím po vysoké Třešni v zahradě
Padla i podobná otázka: Vadnoucí třešeň, /... . První odpověď byla moje a týkala se vláhy, druhá odpověď byla od @pckop a zněla: moniliový úžech (spála).? Mona
To, že se kroutí listy pouze na konci větviček ukazuje na mšice. Že je tam v současné době nevidíte, neznamená, že tam nebyly. Hoďte sem fotku.
Souhlasím s pckop, mám přesně ty samé zkušenosti. Mšice nejsou pokaždé vidět, a přesto tam ty potvory jsou. Listy jsou zkroucené a je na nich takový drobounký černý trus. Nevím, co to je za druh mšice, ale vím že to mšice je. Objevuje se i na rybízu. Také jsem napřed bádala, co to může být a už si ani nepamatuji jak jsem na to přišla. Postříkala jsem to přípravkem proti savému a žravému hmyzu a kladný výsledek se dostavil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.