Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jablečný mošt

Od: bratrh® odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych lisovat domácí jablečný mošt.Poradíte mi jak ho sterilovat?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

0x

Nesterilujte, zamrazujte v PET lahvích je jako čerstvý.

 

jabraka*
hodnocení

0x

O moštu se tu psalo nedávno.Trvanlivost moštu,nalitého do PET lahví po zátku je dostatečná,aby se rychle spotřeboval,i měsíc.Pokud jej necháme projít varem,i dva měsíce.Do zimy se dá sterilizovat pod víčko.

JABRAKA

Ono se řekne zamrazit, ale když máte 30-40 PETek, tak asi mrazák je problém. Mošt plníme do zavařovacích lahví, uzavřeme víčkem a v hrnci ponecháme po dobu 25 min. na 80 stupňů. Nechat volně schladnout na vzduchu. Ještě máme loňský teď.

lidus*

Jasně, mám výhodu po dědovi obrovský pultový mrazák na chalupě, domů si vozím po 5 lahvích.

poradte.cz/... (možná by bylo lepší posílat příspěvky sem, aby se to netříštilo)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]