Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Po přesazení převislých muškátů do truhlíků začli po pár dnech žloutnout listy a také květy co byly na muškátech uschly a nerozkvetly.Muškáty jsem měla 14 dnů v bytě.Nevíte, čím by to mohlo být?Koupila jsem substrát na muškáty. Dále bych se chtěla zeptat , zda macešky kvetou celou sezónu.Děkuji za vaše odpovědi.K
Co bylo na spodní straně listů? Mšice? Někdy mšice vypadají neviditelně. Jednou jsem měla úplně maličké, průhledné, zelinkavé. Byly vidět až lupou. A stihly zlikvidovat celý truhlík. Nemáte na listech zezdola hnědé skvrny? Taky jsem se letos po téhle nemoci pídila. poradte.cz/... Není na litech jakýkoliv hmyz? Macešky mi v truhlíku vydržely jen snad do prázdnin. Pak přerostly a nebyly pěkné.
Je to změnou počasí nebo moc vody a taky dostaly zabrar změnou místa a přesazením.Já jsem si koupila zluty ibiřek a večer zhodil několik poupat.Muškáty moc nezalívat
Muškáty se mají dávat ven až když noční teploty neklesnou pod 10 stupňů. Pokud je tam dáme dříve/osobní zkušenost/, růst se zastaví minimálně na 3 týdny.
Listy i květy oberte, zkontrolujte jestli nepřelévate. Mladé rstliny nemají takový odběr vody jako velké rostliny. Jde o náhlou změnu teploty. Rostlinky se vám trochu zachladily.
Macešky kvetou celou sezónu, akorád před prázdninami je normálními většími nůžkami na papír ostříhejte zhruba pod prvními lístky pod květy. Ať nepřerůstají a nasadí novou násadu květů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.