Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převislé muškáty a balkónové květiny

Od: kristynaw odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Po přesazení převislých muškátů do truhlíků začli po pár dnech žloutnout listy a také květy co byly na muškátech uschly a nerozkvetly.Muškáty jsem měla 14 dnů v bytě.Nevíte, čím by to mohlo být?Koupila jsem substrát na muškáty. Dále bych se chtěla zeptat , zda macešky kvetou celou sezónu.Děkuji za vaše odpovědi.K

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co bylo na spodní straně listů? Mšice? Někdy mšice vypadají neviditelně. Jednou jsem měla úplně maličké, průhledné, zelinkavé. Byly vidět až lupou. A stihly zlikvidovat celý truhlík. Nemáte na listech zezdola hnědé skvrny? Taky jsem se letos po téhle nemoci pídila. poradte.cz/... Není na litech jakýkoliv hmyz? ;) Macešky mi v truhlíku vydržely jen snad do prázdnin. Pak přerostly a nebyly pěkné.

Převislé muškáty a balkónové květiny
emilka12*

Je to změnou počasí nebo moc vody a taky dostaly zabrar změnou místa a přesazením.Já jsem si koupila zluty ibiřek a večer zhodil několik poupat.Muškáty moc nezalívat :)

kristynaw
hodnocení

Před týdnem se na muškátech objevili červci, takoví ti malí bílí červci.Muškáty jsem postříkala postřikem hubícím červce, mšice aj. Od postřiku jsem neviděla žádné červce. Snad se muškáty vzpamatují a budou růst.Ted je mám venku a nechce se mi je dávat dovnitř, myslíte, že jim to uškodí?

zirafka
hodnocení

0x

Muškáty se mají dávat ven až když noční teploty neklesnou pod 10 stupňů. Pokud je tam dáme dříve/osobní zkušenost/, růst se zastaví minimálně na 3 týdny.

emilka12*

Krysty neuškodí ale moc nerostou protože je chladno.Já je mám venku asi měsíc.

doplněno 17.05.14 22:44:

A napíšeš mě prosím tě název postřiku?Děkuji

floro*
hodnocení

0x

Listy i květy oberte, zkontrolujte jestli nepřelévate. Mladé rstliny nemají takový odběr vody jako velké rostliny. Jde o náhlou změnu teploty. Rostlinky se vám trochu zachladily.

Macešky kvetou celou sezónu, akorád před prázdninami je normálními většími nůžkami na papír ostříhejte zhruba pod prvními lístky pod květy. Ať nepřerůstají a nasadí novou násadu květů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]