Nejste přihlášen/a.
V pátek jsem dala muškáty na plech okna a třetí den se na nich začala dělat nějaká nedobrota. Není vidět žádný hmyz, žádný živý tvor na nicj není. Ale rostlinky vypadají nezdravě a postupuje to rychle. Vyfotila jsem hodně postižený list a taky proti světlu. Vypadá to, co na nich je, jako hnědý strup. V OBI prodavačky-zahradnice, udělaly poradu, radily se dlouho a shodly se na tom, že škůdce to není. Doporučily mi DITHANE, širokospektrální granulovaný fungicid s protektivním účinkem. Ať to zkusím, že si úplně jisté nejsou.
Namíchala jsem to od oka, protože zvážit ta trošička na 3 dcl vody, to není jednoduché a muškáty postříkala.
Viděli jste tohle někdy? Víte, co s tím? Umíte poradit? Bylo to v zemině nebo ve vzduchu?
Není to příliš dobrá fotka, ale nejlepší asi z desíti, co jsem dokázala.
Najděte si korkovitost listů. Způsobuje to přílišná zálivka nebo vlhkost nebo zálivka studenou vodou.
doplněno 29.04.14 16:25:S tímto mám své zkušenosti, protože jsem pěstoval převislé plnokvěté muškáty ve dvou metrovém truhlíku bez možnosti odtoku vody. Byla to alchymie je nepřelít.
Fakt to tak vypadá! Mám samozavlažovací truhlíky a ještě jsem do zásobníku vodu nelila, ale nadbytečná mohla odtéci. Sem si myslela. A ono ne! pckop, myslím si, že jste to vyřešil. Děkuji vám
Jojo, také je mám plnokvěté, převislé. Myslím si, že se jim nelíbilo vystěhování z obývákového prosluněného parapetu na jih, na kuchyňské ven, na plech, na sever, bez sluníčka. Musím jim říct, že jestli chtějí žít, musí se zasnažit. Já už nemohu udělat nic. 70 kč za DITHANE v čudu. Mohla jsem mít kuře. Že já se nejprve nezeptala tady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.