Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé fleky na Monsteře

Od: zuzi97 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nedávno jsem od tety přinesla velkou krásnou monsteru abych se jí o ni postarala. Monstera byla u tety v rohu vedle okna. Květině se začaly dělat hnědé fleky. Hned co jsem jí přinesla domů, tak jsem jí dala do tepla. Je to asi už týden co jí mám u sebe a stále se zhoršuje. Žloutnou spodní listy a dělají se hnědé fleky. Poraďte prosím kde ji mám umístit, jak často zalévat, co udělat s listy atd.. Předem děkuji za odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzi97
21.02.14 17:13
hodnocení

Hnědé fleky na Monsteře
Hnědé fleky na Monsteře #2
Hnědé fleky na Monsteře #3
zuzi97
hodnocení

Toto jsou obrázky k otázce :)

Jen pár postřehů. Listy jsou odvráceny od okna, takže ji máte postavenou obráceně než byla původně a má nedostatek světla. Jestli se v tom topení topí, má moc teplo a suchý vzduch. Květináč je na tak velkou rostlinu malý a kořeny ji neutáhnou. Mohla nastydnout při stěhování.

hodnocení

0x

poradte.cz/... Já bych ji uřízla, přesně tak, jak popisuji (3 listy + 3 ulámané listy, stvol do vody) a tak bych založila novou, zdravou rostlinu. Ta, kterou máte, je velice krásná ale je takový chudáček mrzáček. Udělejte z ní rostlinu novou, krásnou, zdravou, ve velkém květináči s dobrou zeminou. Bude nádherná ;)

doplněno 22.02.14 07:52:

Martino, jak dopadla ta vaše? Chytla se? Roste? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]