Nejste přihlášen/a.
Mám všechny květiny zaseny ve stejné hlíně a jen v jedné se mi drží mušky a nevím jak se jich zbavit.Koupila jsem si takové žluté lepky,ale pak jsem se dočetla,že se musí vyhubit larvy,které mušky kladou do hlíny a ty se pak líhnou.Kvůli jedné květině se mi nechce kupovat nějaký drahý přípravek.Proto jsem hledala na netu rady a prý pomáhá když se do květináče zasune stroužek česneku.Máte s tím zkušenosti? Ten stroužek musí být oloupaný nebo ne? A musí být celý ponořený v hlíně nebo má koukat?Díky za rady.
Dobrý den, vkládám odkaz na podobnou otázku. Zdá se, že nejlepší řešení je písek, kterým se zasype zemina v květináči a mušky (larvy) se udusí. Vcelku jednoduché a asi dobré řešení. Zdravím!
doplněno 05.01.14 21:14:rakave - autor tohoto nápadu doporučuje křemičitý písek, tak bych nezkoušel jiný. Patrně by při zálivce vzniklo vlhké blátíčko a možná bez efektu. Ten křemičitý písek není drahý (mají ho v akvaristice) a i lépe propouští vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.