Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mušky na květině

Od: rakave* odpovědí: 6 změna:

Mám všechny květiny zaseny ve stejné hlíně a jen v jedné se mi drží mušky a nevím jak se jich zbavit.Koupila jsem si takové žluté lepky,ale pak jsem se dočetla,že se musí vyhubit larvy,které mušky kladou do hlíny a ty se pak líhnou.Kvůli jedné květině se mi nechce kupovat nějaký drahý přípravek.Proto jsem hledala na netu rady a prý pomáhá když se do květináče zasune stroužek česneku.Máte s tím zkušenosti? Ten stroužek musí být oloupaný nebo ne? A musí být celý ponořený v hlíně nebo má koukat?Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

emilka12*
hodnocení

2x

4esnek ano.Taky mužeš udělat vyluh z česnekové slupky nebo cibule nebo tabáku.Namočit na 24 hodim.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vkládám odkaz na podobnou otázku. Zdá se, že nejlepší řešení je písek, kterým se zasype zemina v květináči a mušky (larvy) se udusí. Vcelku jednoduché a asi dobré řešení. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 05.01.14 21:14:

rakave - autor tohoto nápadu doporučuje křemičitý písek, tak bych nezkoušel jiný. Patrně by při zálivce vzniklo vlhké blátíčko a možná bez efektu. Ten křemičitý písek není drahý (mají ho v akvaristice) a i lépe propouští vodu.

akva-exo.cz/...

Křemičitý písek! No, vida! Nápad! Děkuji, začnu se po něm poohlížet. ;)

rakave*
hodnocení

A co kdybych použila jemný obyčejný písek.To by neučinkovalo?

mahan
hodnocení

0x

Já hlínu shora odeberu postříkám kytku i hlínu Mospilanem ,žluté lepky jsou dobré,česnek zasaď i se slupkou asi 2cm pod povrch on začne růst můžeš ho nechat nebo vydloubnout a zasadit nový strouček.

naoko
hodnocení

0x

Já jsem se jich jednou nezbavila, naopak se rozlezly do dalších kytek. Jediné řešení bylo vyhodit je i s květináčem, ani přesazení do jiné zeminy nepomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]