Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace hub - bedly

Od: carel odpovědí: 3 změna:

Po pár letech jsem nasbíral v lese bedly. Na internetu jsem objevil, že existují i nějaké jedovaté druhy, což mě dřív ani nenapadlo. Než jsem se podíval na web, tak jsem si byl jistý :-D. No snad to není bedla chřapáčová :)

Přikládám obrázky.

Identifikace hub - bedly

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

3x

Na obrázku se pravděpodobně jedná o bedly vysoké. Mezi prudce jedovaté Bedly patří bedla chřapáčová, bedla klamavá, bedla Badhamova, bedla Bresadolova, bedla Josserandova a bedla pleťová. Tyto druhy bedel jsou ale poměrně vzácné. Tyto jedovaté bedly dosahují velikosti max. do 10 cm a jsou tedy mnohem menší, než jedlé druhy bedel. Jedovaté mají také na rozdíl od jedlých druhů zvlněný prstenec na stonku. Jediná velká jedovatá bedla je Bedla Jedovatá, ta se ale v ČR nevyskytuje nebo jen velmi vzácně.

lidka*
hodnocení

0x

Loni jsme zde měli podobný dotaz na bedly - podívejte se na odpovědi. Některé z nás také překvapilo, že existují i jedovaté druhy *blee* I když u nás na severu se moc neobjevují, je dobré to znát:

poradte.cz/...

sebod*

Carel. Jedná se opravdu o bedly. Ale ta větší? *blee* Ta už je stará. Vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bedla chřapáčová
Otázky na téma bedla jedovatá
Otázky na téma bedla josserandova

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]