Nejste přihlášen/a.
Celé listy.
doplněno 31.07.12 22:41:Ron - máte pravdu. Podle receptáře je rada už pro vzrostlá rajčata. Každá odrůda nemá tolik vijanů. Nejdříve odstraňuji spodní listy, které se dotýkají země, nebo jsou těsně nad ní. Postupně, jak rajčata rostou, tak ostraňuji listy od spodu až k 1. vijanu. Listy jdou už špatně odlamovat, tak je také u kmínku odstřihuji nůžkami. Pokud se list špatně odlomí a zároveň se vám podaří sloupnout i část kmínku, tak je větší riziko infekce, než použití nůžek. Pokud je již 1 rajče nakažené bramborovou plísní, tak zárodky plísně jsou i na dalších rostlinách. Kdo nestříkal rajčata proti plísni, nebo má rostliny již částečně napadené plísní, tak doporučuji již nyní ulomit vrch rajčat. Rajčata vám budou rychleji dozrávat. Takto pěstuji rajčata já, ale každý má své zkušenosti.
kdybych se měl řídit radou "až po právě sklizený vijan" tak mám na zahradě džungli, protože jsem zatím nesklidil nic
sousedka obrala rajčata razantně snad ze dvou třetin a rajčata jí krásně dozrávají - dělá to tak prý každý rok, takže jsem udělal to samý a těch 70 sazenic se krásně prosvětlilo. sice někde psali trhat ručně, jinak se přenášejí choroby z rajčete na rajče, ale rukou list ulomit nejde, takže to beru nůžkama
letos jedu rajčata poprvé, tak jsem zvědav - brambory u sousedů už lehly plísní, takže to otrhání si zhusta vyžádaly i rostliny rajčat napadené plísní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.