Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc při určení rostliny... Je velmi podobná jahodě lesní, pouze plody má kulaté, bez vůně a po olíznutí (ještě jsem tady ) i bez chuti, po rozříznutí bílé až růžové barvy. Poradí někdo?
Já si myslím, že jste si odpověděla sama - podle obrázku to vypadá jako lesní jakoda.
doplněno 05.09.10 18:38:Ale jahoda to je, i když ne třeba lesní.
Není to lesní jahoda. Je to Duchesnea - jahodka indická. Trvalka, její využití je v okrasné zahradě. Názor na jedovatost plodu se různí. V některé literatuře se dočteme, že je jedovatá, jinde že je nejedovatá. Každopádně není nijak chutná
Tak to mi moc nepomohlo... ale i tak děkuji. Pokud je to jahoda lesní, pak s nějakou chybkou, která zapříčinila, že plody nevoní a nemají žádnou chuť.. Už měsíce mě s tím bombarduje moje maminka, ať někde zjistím, co to je. V lese prakticky vyrostla a za celý život podobnou anomálii neviděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.