Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: janinkap* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o pomoc při určení rostliny... Je velmi podobná jahodě lesní, pouze plody má kulaté, bez vůně a po olíznutí (ještě jsem tady :)) i bez chuti, po rozříznutí bílé až růžové barvy. Poradí někdo?

Co je to za rostlinu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Podobnou jahodu mám na balkoně,kvete červeně.

JABRAKA

hanher*
hodnocení

0x

Já si myslím, že jste si odpověděla sama - podle obrázku to vypadá jako lesní jakoda.

doplněno 05.09.10 18:38:

Ale jahoda to je, i když ne třeba lesní.

sebod*

Není to lesní jahoda. Je to Duchesnea - jahodka indická. Trvalka, její využití je v okrasné zahradě. Názor na jedovatost plodu se různí. V některé literatuře se dočteme, že je jedovatá, jinde že je nejedovatá. Každopádně není nijak chutná*ee*

hanher*

Teď jsem si o tom četl:

poradte.cz/...

janinkap*
hodnocení

Tak to mi moc nepomohlo... ale i tak děkuji. Pokud je to jahoda lesní, pak s nějakou chybkou, která zapříčinila, že plody nevoní a nemají žádnou chuť.. Už měsíce mě s tím bombarduje moje maminka, ať někde zjistím, co to je. V lese prakticky vyrostla a za celý život podobnou anomálii neviděla.

janinkap*
hodnocení

Děkuji moc všem! ;)

honzina*
hodnocení

0x

Jo, tak to jsme měli taky, zaplevelilo to celou skalku, zbavovali jsme se toho několik let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]