Nejste přihlášen/a.
Mohla bych se prosím zeptat, zda nevíte někdo, co nám to roste na zahradě? Ještě před rokem tam bylo jen pár plodů, tento rok se ale rostlina rozrostla a má jich mnoho. Vypadají jako jahoda, ale nejsou to jahody, nevoní nijak. Bojím se také, aby nebyla rostlina jedovatá, kvůli malým dětem u nás doma. Děkuji za odpověď!
Já se domnívám, že kolega má pravdu. Koukněte se na tyto obrázky. celysvet.cz/... Původně jsem chtěla tvrdit, že to lesní jahody nejsou. Chodili jsme na ně do lesa a i když je to už straaaaaaašně moc dlouho, mám na ně vzpomínku, že měly jiný tvar plodu. Určitě ne takto kulatý, ale podlouhlý. Ale možná jsou různé druhy. Není to dlouho, 10 - 14 dnů, co se zde někdo ptal na podobné plody. Ale to skutečně jahody nebyly. Ještě jsem si vzpomněla, že naopak lesní jahody měly překrásnou vůni - voněly intenzivněji než zahradní. Ale je možné, že to jsou jenom ty krásné vzpomínky na dětství. :D
doplněno 20.06.09 17:58:Tak teď mě to zmátlo docela, protože jak píše strýc - indická jahoda má žlutý květ a jestli se opravdu nemýlím, tak lesní jahůdky měly květy bílé. Snad to někdo z botaniků ještě upřesní. poradte.cz/...
Takže vložím ještě jahůdku indickou a je to asi skutečně jiná, než lesní. botany.cz/...
doplněno 20.06.09 18:06:
Ale ano, jsou to jahody, LESNÍ.
doplněno 20.06.09 19:52:Lidka byla trpělivější v hledání, uznávám, je to indická jahodka.
Žádné červenání, to je v pohodě, mám na to čas. Mě tam prostě najednou neseděly ty žluté květy a kulatý tvar. Navíc úplně i teď cítím tu jejich vůni. No a dokonce v tom prvním odkazu tam psali lesní jahody. Jinak jsem botanik na baterky. Jenom zírám na znalosti z toho oboru a raději se jenom vzdělávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.