Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí listů u Yuki

Od: fiffii* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám 7 let Yuku, nebyl žádný problém, nijak moc jsem se o ní nestarala, ale před dvěma lety jsem se přestěhovala z domku do paneláku a začaly mi žloutnout listy od špiček, je pravda, že občas jsem ji zapomněla zalít a moc nepřesazovala, začaly se listy jakoby lehce rolovat a svěšovat. Koupila jsem samozavlažovací květináč Lechuza a přesadila ji. Myslíte, že se vzpamatuje a že je vhodné Yuku a Dracenu pěstovat v samozavlažovacích květináčích? Popřípadě co způsobovalo žloutnutí a rolovaní svěšených listů. Nerada bych o ni přišla. Moc děkuji za odpověď Karolina

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Téměř jistě změna prostředí, speciálně pak změna vlhkosti vzduchu, na což je tato rostlina poměrně citlivá. K přesnějšímu určení příčin chřadnutí rostliny chybějí detailnější informace...

fiffii*
hodnocení

Děkuji za odpověď, v bytě bydlím už přes dva roky. Myslíte, že ten samozavlažovací květináč je pro ni vhodný nebo ji mám radši přesadit zpět do normálního a vydatně zalít, hned vylít vodu z misky, nechat vyschnout a tak dokola?

adelajda*

dobrý večer, draceně se bude v samozavlažovacím květináči líbit, ale Yucca má jiné nároky - dost světla a propustný substrát, nesnáší přemokření... Takže raději větší květináč, ideální je keramika a substrát lehce písčitý...*slunce*

kytka*

poradte.cz/... zde se o tom psalo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]