Nejste přihlášen/a.
prosím poradími někdo?dostal jsem krásnou yuku ale asi ji neumím zalívat?protože mi začali uvadat postupně od spodu listy,jaký jsou zásady pro tuhle rostlinu,Děkuju M.P.
Taky pěstuji yuku, zalévejte ne na hlínu ale do misky.Nevím jak velkou máte rostlinku,ale dle rostliny a květináče zalít přiměřeným množstvím odstáté vody.Já to dělám tak že zaliju a asi za 2 hodinky přebytečnou vodu vyliju.Rostlinka si sama vezme vody kolik potřebuje.Jinak další zálivku asi za 4 dny,pokud necháte hlínu i trochu přeschnout,nic se neděje,yuka nesmí být přelitá vodou.Pak uhnívají kořínky,žloutnou a padají listy.Ještě co se týče té odstáté vody doporučuji do dvou litrových PETek nalít čistou pitnou vodu,nechat odstát a takto máte vždy připraevenou vodu k zalévání.Já mám takto naplněných PETek více,protože jednak mám docela dost květin a pak jak se jedna PETka vyprázdní,naplním ji opět vodou (nechám odstát) a než se vyprázdním další PETku,mám tuhle připravenou k zálivce.Jinak doporučuji zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.