Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Yuku?

Od: peterm01 odpovědí: 1 změna:

prosím poradími někdo?dostal jsem krásnou yuku ale asi ji neumím zalívat?protože mi začali uvadat postupně od spodu listy,jaký jsou zásady pro tuhle rostlinu,Děkuju M.P.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

felicitas01*
hodnocení

0x

Taky pěstuji yuku, zalévejte ne na hlínu ale do misky.Nevím jak velkou máte rostlinku,ale dle rostliny a květináče zalít přiměřeným množstvím odstáté vody.Já to dělám tak že zaliju a asi za 2 hodinky přebytečnou vodu vyliju.Rostlinka si sama vezme vody kolik potřebuje.Jinak další zálivku asi za 4 dny,pokud necháte hlínu i trochu přeschnout,nic se neděje,yuka nesmí být přelitá vodou.Pak uhnívají kořínky,žloutnou a padají listy.Ještě co se týče té odstáté vody doporučuji do dvou litrových PETek nalít čistou pitnou vodu,nechat odstát a takto máte vždy připraevenou vodu k zalévání.Já mám takto naplněných PETek více,protože jednak mám docela dost květin a pak jak se jedna PETka vyprázdní,naplním ji opět vodou (nechám odstát) a než se vyprázdním další PETku,mám tuhle připravenou k zálivce.Jinak doporučuji zde:

domek.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]