Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadala mi cesmína ostrolistá

Od: kytka* odpovědí: 21 změna:

Je mi divné co se s ní stalo, měla by být stále zelená , ještě v zimě byla pěkná a nyní jak se oteplilo opadávají listy. Už má holé větvičky, tak jsem ji ostříhala. Myslíte,že se vzpamatuje, nikdy jsem ji nepěstovala.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Klepla jí pepka z počasí.*frajer*Modlit a zase modlit.

Fotečka není?

Co vím, že Cesmíny jsou citlivější na promrzání kořenů.*nevi*Ale když v zimě byla hezká.Divné fakt.

doplněno 04.04.10 22:16:

*nevi*A co zkusit zde: zahrada.cz/...

kytka*
hodnocení

Možná ji vadí ten květináč, nevím už je skoro uplně holá. Zítra ji vyfotím, zkusím jaké má kořeny,je to škoda

binka*

To je škoda, cesmíny jsou krásné. Já po ní toužím...nemůže být přelitá? Jaký má květináč, proč by jí vadil? *nevi*

kytka*
hodnocení

dobrá diskuze, no myslela jem jestli nenamrzla v tý dlouhý zimě má ten ozdobnej květináč

sebod*
hodnocení

0x

Kytičko, jak je cesmína velká? Kdy jsi ji sázela? Když si ji střihala,byly větvičky živé? Cesmíně zjara část listí opadá. To je normální.

kytka*
hodnocení

Sázela jsem ji loni ,není nijak velká rostla hodně do výšky já ji zastřihla aby se rozvětvila, byla pěkná a až nyní najednou shazuje listy, dnes už jsem nevydržela koukat na ty holé větve, tak jsem je do 1/2 zakrátila.Byla živá.Snad tedy obrazí.*modla*Zítra sem hodím foto.Díky

sebod*

Kyti, jestli to byly lońské přírůstky, ze kterých schodila listy, tak by to mělo být OK. To ona mrška dělá často :). Teď už nezbývá, než si s ní povídat *vtip*, vlastně ji ukecat, aby rostla dál *jasne*

kytka*
hodnocení

Tak snad mě poslechne, já ji zahrnu láskou, to uvidí*vtip*já ji nikdy neměla a jen čtu všude, že je stálozelená ... a nyní udělá toto.*nevi*

sebod*

To, ře je stálezelená, neznamená, že nikdy nemění listy. To je jako s jehličňany. Taky se o nich tvrdí, že jsou neopadavé. Houbelec. Za rok vymění třetinu jehličí. A někdy to je na nich parádně vidět.

kytka*
hodnocení

tak bodíky za uklidnění a uvidíme co provede.*placni*

sebod*

Jdeme spát. Ráno musíme nastavit prdelky na šukání, tak ať jsme fit *haha*

papene*

sebod jak si to mám vysvětlit?*haha*

doplněno 05.04.10 09:18:

binka co nebo?*vtip*

doplněno 05.04.10 11:41:

:DTak to už vážně nemá nic společného s cesmínou.

Doporučuji toto téma probírat zde: poradte.cz/...

binka*

Sebod ještě spí,nebo zrovna...*smich*

doplněno 05.04.10 11:32:

...no nebo nastavuje tu prdelku na šukání ...přece...*hi*

sebod*

:);). I vy jedny! U nás se opravdu chodí po šukačce :D.

Nespím, stále bdím *haha*. Byla jsem s vnučkou na koledě.

kytka*
hodnocení

tak je tu fotečka té mé chudinky

Opadala mi cesmína ostrolistá
binka*

Jejda,tak tady to na nějaké rozchození nevypadá... opravdu vypadá, že zmrzla... ale tak nesmutněte,udělejte si radost a šup šup do zahradnictví pro novou!;)

kytka*
hodnocení

mám v každém květináči jednu, uvidím vyhodit se může vždycky ,ale už asi novou nekoupím*plac**plac*, lepší ji je asi v záhoně, když je tak choulostivá.Dám jak nějaký jehličnan, nebo co ukáže nabídka našeho zahranictví.

papene*

Tak to vypadá, že zmrzla chudinka.*zed*

sebod*

Z fotky se to těžko pozná. Mě připadá, že ty větvičky jsou *modla*. Teď nemůžeš udělat nic jiného, než čekat *sok*.

doplněno 05.04.10 12:38:

Cesmína je opravdu dost náchylná na namrznutí. Asi bych se bála nechat ji přes zimu venku v květináči.

Nehtem sloupni kousek pletiva dole z kmínku. Poznáš, kam až je zmrzlý. A pak jedině doufat, že kořeny jsou v pořádku

kytka*
hodnocení

hm uvidíme co příroda dokáže *modla*

kytka*
hodnocení

Dnes jsem opatrně vyndala cesmíny z květináčů a zasadila na" hanbu."Je to taková trucovna, kde si kytičky rozmyslí,zda porostou či ne. Uvidíme jakse s tím cesmíny srovnají.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]