Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazení vánočního kaktusu

Od: cemir1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,potřeboval bych vědět kdy se přesazuje vánoční kaktus?Dá se to udělat teď na jaře?Za odpovědi děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Ano, právě teď je nejvhodnější doba, počátek až půlka března.

hodnocení

2x
Je to tak, nyní je ten pravý čas.Přikládám kartu se stručným návodem na péči během celého roku.
Přesazení vánočního kaktusu
binka*

Tady v návodu je uvedena zemina pro kaktusy.Já začala kaktus přesazovat do zeminy pro palmy a daří se mu líp.

poradte.cz/...

marenka74*
hodnocení

0x

Před třemi lety jsem se stěhovala a se mnou i obrovský vánoční kaktus který jsem dostala.Při stěhování/bylo to v červenci/ se pochopiteně dost olámal.Ty olámané kusy jsem nastrkala do vody,protože mě je bylo líto vyhodit.Dost rychle udělaly kořeny a ty jsem dala do květináče s keramzitem a teď je pěstuju hydroponě.Ten starý,velký kaktus asi nebyl nikdy přesazovaný,já ho jen jednou za čtrnáct dní hnojím.Kvete mi už od listopadu a pořád má poupata.Někdy je možná lepší,nechat vecem volný průběh.přeji hodně úspěchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]