Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o amarelis

Od: jarm® odpovědí: 16 změna:

Vloni jsem dostala z Holandska cibuli amerelisu. Nádherně vykvetl. V tomto období mu usychají listy. Mám jej na okně, v chladné místnosti. Nevím zda listy odstranit nebo nechat a zda usychání listů je normální. Jak pečujete o tuto květinu vy?

Jak pečovat o amarelis
výtka
Upozornění od sys strejc 05. 02. 2010 18:25:39
Pozor, papene® uvádí odkaz na pěstování v normálním vegetačním roce, což není váš případ! Bude tedy nutné posunout podmínky tak, aby vám rostlina kvetla opět v zimním období i příští rok...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

:)Zde je vše od A až po Z.Máte krásnou rostlinku.*palec*

amarylis.estranky.cz/...

kytka*
hodnocení

0x

Jak jste o něj pečovala po odkvětu? Vyndala jste cibuli a nechala ji odpočinout?

hodnocení

Kytko, nevydělala. Neměla jsem s tím zkušenost.

kytka*

Amarilky po odkvětu je dobré nechat zaschnout až k cibuli/ona jakoby zatáhne/Pak je dobré ji vyjmout a nechat odpočinout /třeba zabalit do novin /uložit na několik měsíců poté zasadit do květníku s novou zeminou a tak aby byla v zemi jen tak z poloviny. Začít zalévat a nejdříve Vám pomalu začne vylézat z cibule stvol s květem a poté se tvořit listy. Zkuste se podívat na cibuli jestli Vám nezačla hnít. Těžko Vám nyní pokvete,když neměla klid. Jestli je pěkně pevná -udělejte co jsem popsala zkraje

doplněno 05.02.10 21:15:

Dcera přivezla poslední Rytmus života ,teď to čtu, je tam o nich pěkná dvoustrana ,povídání i foto, kupte si ho .

hodnocení

Díky za radu i tip. Tak jdu dolů a pěkně amarilce všechno popovídám, aby věděla, že mám o ni starost. Na květiny se musí mluvit. Hezkou dobrou noc. Jarm.

laik*

Jest li máte zájem si povikládat nebo se podívat na moje Amaryllisy-Hipeastrum přesně fotoalba.cz/... tam mi nechte odkaz na váš email dnes mi kvete Red Nymph

Jak pečovat o amarelis #2
laik*

a ještě jedna

papene*
hodnocení

Překrásné - úžasné. Vzkaz na vnitřní poště.

papene*

:)Také jedno foto přidám.

doplněno 06.02.10 15:37:

Ano je naše.

Jak pečovat o amarelis #3
kytka*

To kvete Vám, je krásná

laik*

Tak to je také nádhernej kousek super

laik*

toto je z dneška

Jak pečovat o amarelis #4
kytka*

Jsou překrásné *palec*

binka*

To je paráda *palec*

Taky jsem si vloni jednu koupila a bohužel měla červenou spálu. Letos už jsem to neriskla.*plac*

laik*

co si píšem na fóru tak hrozně moc cibulí je nakaženejch je to hrůza ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]