Nejste přihlášen/a.
Vloni jsem dostala z Holandska cibuli amerelisu. Nádherně vykvetl. V tomto období mu usychají listy. Mám jej na okně, v chladné místnosti. Nevím zda listy odstranit nebo nechat a zda usychání listů je normální. Jak pečujete o tuto květinu vy?
Amarilky po odkvětu je dobré nechat zaschnout až k cibuli/ona jakoby zatáhne/Pak je dobré ji vyjmout a nechat odpočinout /třeba zabalit do novin /uložit na několik měsíců poté zasadit do květníku s novou zeminou a tak aby byla v zemi jen tak z poloviny. Začít zalévat a nejdříve Vám pomalu začne vylézat z cibule stvol s květem a poté se tvořit listy. Zkuste se podívat na cibuli jestli Vám nezačla hnít. Těžko Vám nyní pokvete,když neměla klid. Jestli je pěkně pevná -udělejte co jsem popsala zkraje
doplněno 05.02.10 21:15:Dcera přivezla poslední Rytmus života ,teď to čtu, je tam o nich pěkná dvoustrana ,povídání i foto, kupte si ho .
Díky za radu i tip. Tak jdu dolů a pěkně amarilce všechno popovídám, aby věděla, že mám o ni starost. Na květiny se musí mluvit. Hezkou dobrou noc. Jarm.
Jest li máte zájem si povikládat nebo se podívat na moje Amaryllisy-Hipeastrum přesně fotoalba.cz/... tam mi nechte odkaz na váš email dnes mi kvete Red Nymph
To je paráda
Taky jsem si vloni jednu koupila a bohužel měla červenou spálu. Letos už jsem to neriskla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.