Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švestka bez listů

Od: levane® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Na zahradě mám švestku, která v tuto dobu, kdy ostatní stromy jsou olistěné, tak tato švestka je naprosto bez listů a podobně je to i u sousední jabloni na větvi, která sousedí se švestkou. Na větvích je nějaký mech...viz foto.

Můžete mi poradit co se stalo s tou švestkou a zda je ještě naděje, že příští rok bude rodit ( letos neměla moc plodů ).

Děkuji za jakoukoliv radu či názor.

Švestka bez listů
Švestka bez listů #2
Švestka bez listů #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

To jsou lišejníky. V takto masívním výskytu se mi to nelíbí, jelikož narušují kůru na větvích, což jsou pak místa vniknutí chorob a škůdců. Někdo to natírá skalicí, menší plochy drhne kartáčem, ale často je to marné. Možná přispívá stín domu a omezené proudění vzduchu. Možná vzhledem k tomu domu může být nějaké porucha v podloží, myslím GPZ. Zažila jsem účinek takové geopatogenní zóny, že jabloň bohatě zaplodila a prostě padla.

hodnocení

0x

Poslední roky na ryngle opadává předčasně a má napadené listy viz poradte.cz/... ale i tak každý rok krásně plodí, takže to neřešíme. Špatné listy se ukáží cvhilku před tím než je shodí... nemá cenu to řešit na posledních 14 dnů než opadají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]