Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé mušky okolo květin

Od: katuskaa odpovědí: 7 změna:

Okolo květin mi létají takové malé mušky. Řekla bych, že jim neškodí, ale přeci jen mě to trápí.Už mi začínají létat po celém pokoji a nevím co snimi. nedali by se nějak odstranit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jední se o smutnice. Nahlédněte do této diskuze: poradte.cz/...

Je to zde poměrně časté téma. :)

elinka*

Koupila jsem si už druhy substrát na orchideje plný smutnic, první jsem vypálila v troube, byla to zkouška, teď ale za poslední týden mi tu zacli poletovat, zatim vyletají jen z jedné orchideje, tak jsem nacla druhý substrát, práve je venku, nebot je opet plný smutnic, chtela bych ho přepálit opet v troube, ale bojím se aby to drevo nechytlo, nekde jsem cetla ze při 150C vypálit ale nevím jak dlouho, zatim jsem dala zluté lepové desky na dospělce, stací tu jednu orchidej porádne omýt a přesadit? Díky za rychlou odpoved

Pokud máte orchideje Phalaenopsis, není pro ně váš zakoupený substrát vhodný!
O smutnicích si přečtěte tento článek:
greenhome.cz/...
Řešení vypadá takto, ale je málokde k dostání.

Malé mušky okolo květin
elinka*

Substrát je vhodný, je to jen drevo, hlístice jsem už objednala, tak uvidím jestli jsou, zajímala by mě doba při pecení dreva

Jak myslíte, má zkušenost je jiná...

V troubě na 90 - 100°C po dobu třiceti minut stačí...

elinka*

Díky za dobu pecení, v tomto substrátu z kury a dreva pestuji orchideje dlouho, vyhovuje jim to, pokud neseženu hlistice, můžu pouzít ten Dursban, ta orchidej ze které vyletali smutnice, má koreny v porádku, substrát vyhozen, larvy nenalezeny

hodnocení

0x

Všechno, co říká strejc je svatá pravda. ;) Jen ještě trošku poradím. Postavila jsem si ke kytkám vysavač a když jsem šla okolo, tak jsem ty potvory černé, vyluxovala ze vzduchu *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]