Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, vyskytli se nam doma u pokojových rostlin mušky nevím jak se jich zbavit je jich čím dál víc, tzv.babské rady (vyluhovaný čaj nasypat na hlínu, voda s octem...) nepomahají , vystěhovala jsem rostliny na balkon a mušky se vyskytují v místnosti i bez přítomnosti rostlin, poraďte mi prosím jak je zaručeně vyhubit, děkuji
Dobré je nechat rostliny úplně vyschnout.Zalít,až už je to nutné,ale jen do misky.Když je hlína suchá na povrchu,mušky do ní nekladou.Taky mám zkušenost s přípravkem dursban,který se promíchá s hlínou.
pokud vite ze zdrojem jsou kytky, tak musite postrikat jak kvetiny, tak hlinu a pokud mozno i uvnitr ci ze spodu.Rika se, ze je lepsi presadit kytky do nove hliny a strikat pripravky dovnitr kvetinace, ale ja mam zkusenost s tim, ze jsem je jen postrikala a protoze jsou to dotykove prostredky - druhy den jsem nasla okolo kvetinacu mnoho mrtvych musek.Pouzivam Agrion a vzdy mi je vyhubil.Hodne stesti - jsem z nich vzdycky silena kdyz se objevi
Problém není v muškách samotných, ale v jejich množení, které se děje díky mokré hlíně.
Viz: ireceptar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.