Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mušky okolo rostlin

Od: muska odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, vyskytli se nam doma u pokojových rostlin mušky nevím jak se jich zbavit je jich čím dál víc, tzv.babské rady (vyluhovaný čaj nasypat na hlínu, voda s octem...) nepomahají , vystěhovala jsem rostliny na balkon a mušky se vyskytují v místnosti i bez přítomnosti rostlin, poraďte mi prosím jak je zaručeně vyhubit, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Časté téma - hledej ve zdejším vyhledavači SMUTNICE

adil*
hodnocení

1x

Jsou také dobré malé žluté lepové destičky.Zapíchnou se do květináče a smutnice se na ně přilepí.Ale stále nezalévat.

hodnocení

1x

Ano DURSBAN zabírá 100% a je všude v prodeji.

adil*
hodnocení

0x

Dobré je nechat rostliny úplně vyschnout.Zalít,až už je to nutné,ale jen do misky.Když je hlína suchá na povrchu,mušky do ní nekladou.Taky mám zkušenost s přípravkem dursban,který se promíchá s hlínou.

tomh*

Také nás to trápilo. zkoušeli jsme hlínu upéct v troubě, či rostliny prolévat Jarem a nebo i různou chemii..ovšem nic nepomáhá..

simasonka*
hodnocení

0x

pokud vite ze zdrojem jsou kytky, tak musite postrikat jak kvetiny, tak hlinu a pokud mozno i uvnitr ci ze spodu.Rika se, ze je lepsi presadit kytky do nove hliny a strikat pripravky dovnitr kvetinace, ale ja mam zkusenost s tim, ze jsem je jen postrikala a protoze jsou to dotykove prostredky - druhy den jsem nasla okolo kvetinacu mnoho mrtvych musek.Pouzivam Agrion a vzdy mi je vyhubil.Hodne stesti - jsem z nich vzdycky silena kdyz se objevi :)

Problém není v muškách samotných, ale v jejich množení, které se děje díky mokré hlíně.

Viz: ireceptar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]