Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhu jablek

Od: zob7* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prosím o utčení těchto tří druhů jablek. Děkuji

Určení druhu jablek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

To je příliš málo na určení. Není vidět dužina, její barva a struktura. Není jasné, jakou má chuť, šťavnatost, zda je zralost na konzumaci hned nebo na uskladnění, atd...Pak je to jen na tipování . Třeba to červené se jeví, jako Sparťan, ale i Idared nebo Red Jonaprince...Chodím u nás na výstavy jablek ČSZ / zahrádkářů/. To bývá bohatá kolekce, dlouhé řady exemlplářů. A vyzná se v nich jen pár starých machrů. Myslím, že takhle po internetu by taky váhali. Ale zjistěte si, kde taková výstava je a vezměte je do kapsy. Třeba tam takového vzácného jedince natrefíte.

music*
hodnocení

3x

To první červené (vyleštěné?) vypadá opravdu jako Spartan.. ale kdo ví.. 100% identifikace je možná jen podle fotek vice jablek od jednoho druhu + řezu - a hlavně podle podle chuti!

farm
hodnocení

2x

poradte.cz/...

Červené: Matčino, vyblejskaný Malináč, Spartan

zelené: Šampion, Kiku, Evelyna

Staré odrůdy, zdá se mi.

music*

Matčino ani náhodou.Víte vůbec jak vypadá Matčino?

minsk
hodnocení

1x

Přesně tak, takto se nedají určit. Zkušený ovocnář odhadne podle oka, co asi ,ale ne s určitostí.

To vlevo mi připadá jako toto - jsou tam ty světlé pihy - zahradnictvi-spomysl.cz/...

doplněno 21.10.21 12:54:

Ta dvě v pravo vypadají na stejnou odrůdu. Třeba Krasokvět, podle barvy. Ale standart ve tvaru je trošku jiný. Mám ho doma vím, že některá jablíčka narostou i kulatá. Může to být ale úplně něco jiného.

zahrada.cz/...

bekycek*
hodnocení

0x

To druhé tipuji na Golden delicius (podle delší stopky)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]