Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničitel rostlin

Od: jana636® odpovědí: 7 změna:

Už roky mám problém s nějakým živočichem, který mi ničí květiny v zahrádce a v truhlících. Letos je to obzvlášť časté. Zemina vyhrabaná, rostliny polámané, okolí pošlapané, zničené. Tak se děje v truhlících na plotě (muškáty - truhlík vyhrabaný až na dno, rostliny vyházené), v přezahrádce - dokonce polámané i růže, astry, vyhrabaná zemina. Jsem z toho zoufalá. Chodím kolem kytek celý rok a teď... Děkuji za radu. Jana

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Po dlouhé době jsem se dopátrala, že velké škody nadělají kosáci. Na dvoře vybrabaná hlína z truhlíků a mysek, rostliny vylítané po dvoře. Na zahradě díry v záhonech, borka vylítaná na cestičkách. Květiny pak také mohou polámat toulavé kočky, co tam prolezou.

oprava: z misek *alene*

juelen
hodnocení

1x
Tady taky, viděny v noci dvě,jedna chycena do sklopce,ta druhá vyvadela ve dvě ráno že se mohla posr**. Odvezena dvacet km za město,chvili klid,pak znovu dvě takze asi pocetna rodinka,lvi hov** ze zoo,14 dni uplny klid,nyni úřadují zas,plasicky deramax ultrazvukove profi namirene na zahony,zatim bez ztrat rostlin ( zahrada realizace trvalky kere stromy za 250.000kc) zrejme fungují. Jeste jedna škoda,nebo prvni navsteva domu ( novostavba) okamzite mackam spoust na nejmenovany osvedceny vyrobek z polska je to boj přemnožená škodná neskutečně...

nov
hodnocení

0x

Už se to tu řešilo... poradte.cz/...

hodnocení

Děkuji, spíš mi to připadána na ty kuny, (kosi a vrabci asi nee - na to je spoušť příliš velká - navíc se to odehrává v noci) ale jak se jich zbavit? Pasti na ně cca za dva a půl tisíce je trochu moc (a co kdyby to nebyly ony)...

juelen
hodnocení

0x
100% kuny taky se s tim letos potykame vsechny levandule v zahonkach k.o

hodnocení

Jak píšete, 100% kuna, teď i podle trusu...jenže, co s tím, prý jich je tu hodně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]