Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradil by mi prosím někdo, co je tohle za rostlinu? V práci mi na stole po kolegyni na zbyl výhonek této rostliny ve sklenici s vodou, malý stoneček, kořeny a nahoře cca 3 listy. Stonek je dřevnatý, z něj vychází malé červené stonečky, na nich jsou sytě zelené listy. Ráda bych rostlinu zasadila, ale nevím jak moc zalévat, jestli dát k oknu, nebo do stínu... Na internetu ji bohužel nemůžu najít (kromě této ilustrační fotky, ke které nedokážu dohledat žádné další info a v práci nemám rostlinku čím vyfotit, každopádně určitě je to ona).
Je to pryšec běložilný. Podle mě je to jedna z téměř "nesmrtelných"pokojovek. Na netu bude mnoho návodů na pěstování, jeden z nich zde.
Zasaďte to.
JJ, nemohl jsem si vzpomenout a než to Google našel, jdu s křížkem po funuse. Google je borec. Zadal jsem kaktus + listy a našel
.
Mám doma taky tuhle rostlinu,strašně vyčáhla a lupeny má jen nahoře.Váhou se začíná ohýbat,přemýšlela jsem že bych jí uřízla a trochu zmenšila ale nevím jestli by zakořenila.Má zbytečně vysoký kmen a kde nic tu nic jen navrchu je košatá,je takhle i hezká ale bojím se že se stejně jednoho dne zlomí sama...
Prosím teda o radu jestli jste to někdo už zkoušel a popřípadě ve kterém místě udělat řez.Předem děkuji!
Tu jsem měl a byla už velká asi 5 let. Krásná palice a pak dělá semínka asi 3mm a ty vystřeluje kolem sebe a některá padají (ne moc) ty jsem zasadil a vyrostly nové rotliny. Nebylo jich zase tak moc. Občas ráno leželo nějaké semeno pod kytkou, tak jsem nasbíral tak 20 ks a občas večer slyšel jak vytřelila semeno a o něco kleplo.Nenáročná v pokoji přímé slunce jen maličko jinak stín. Spodní listy opadávají (nebát se) a zůstávají jen ty horní. Zalévat středně a občas dohnojit NPK a to jí stačí.
Tady už to někdo řešil měl jsem asi tak stejnou cca 5 let a vypadala stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.