Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozmnožit Pryšec Běložilný?

Od: kacisek* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak nejlépe Pryšec Běložiný rozmnožit. Ocenila bych nějakou nápovědu, jak zachycovat jeho semena. předem děkuji za veškeré odpovědi.

Jak rozmnožit Pryšec Běložilný?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta semena jistě znáte, jsou taková suchá, okrově hnědá. Rostlina je vystřeluje po okolí. Sesbírám je, zasadím do květináče s hlínou, zalévám.Podle toho, kolik jich vyleze, rozsadím je po jednom do kelímků od jogurtu. Když zesílí, po jednom do květináče.

Už se mi stalo nejednou, že nějaké semeno spadlo do květináče k mateřské rostlině a tam začalo růst. Bylo to bez práce, jen jsem ho vyrýpla a přesadila pak samostatně.

Tahle rostlina je jako plevel, uvidíte, že jich namnožíte, kolik budete chtít. Jaga.

nika*
hodnocení

0x

Můžou se množit i listy. Sama jsem to zkusila, pravda měla jsem tři lístky ve vodě snad měsíc, dva my zašly, ale jeden pustil kořínek a vydržel :) Zasadila jsem ho a dnes mám pěknou třiceticentymetrovou, pravidelně kvetoucí rostlinku :)

sollik*
hodnocení

0x

Jakou životnost mají semena? Asi 2 roky sbírám vystřelená semínka, nyní jsem je zkusil zasadit a z cca. 20-ti semínek klíčí jen jedno, zbytek pokryla plíseň. Dají se něčím semena ochránit před splesnivěním?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pryšec

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]