Nejste přihlášen/a.
Objevil se nám na zahradě divný hmyz, asi 1 cm dlouhý, vypadá jako malinký štírek, ale bez kusadel, je černý s červenou skvrnou na zádech. Má 3 páry nožek jen v přední části těla, dlouhý zadeček tahá za sebou. Kouše. Jak se ho zbavit? Jsou jich mraky.
máte se na co těšit. Z těchto housenek se sice vyklubou slunéčka, ale ne ta naše známá Slunéčka sedmitečná. Žádné sympatické berunky korunky, které lezou po prstě, ale neodbytné, kousavé a hladové potvory. Stačí jen projít kolem a už vidíte, jak po vás startují.
Radím : Zavčasu použijte smeták, lopatku a popelnici.
ano, já si troufnu určit ten správný druh, protože vloni jsme jich měli na domě plus minus několik tisíc.
Zatím prý u nás žije několik desítek druhů slunéček. Opravdu si netroufnu určit, že konkrétně tyto larvy jsou slunéčka východního. Vy ano? M.
Mona: Odpovím za figurka. Pokud jde o tu larvu na zdi, tak jsem před chvilkou dokončil focení za mizerných podmínek a poloviční výbavou. Slunečko východní a dokonce tří varianty na jednom místě. Jak jsem psal "Beruška" mnoha podob. Ta vpravo již proměna ve slunéčko, uprostřed larva. Vše na jednom místě na švestkových výhonech v rozmezí 15 minut.
@figurek - mně jde hlavně o to, že zde neidentifikujeme podle fotky, ale podle popisu. Ano, ve druhém odkazu byla larva identifikována, ale...víte, že lidé jsou schopni odpřísáhnout, že viděli pantera a přitom to byl jen třínohý černý kocour ze sousední vesnice?
Na nás padají z třešně. Jen by mě zajímalo, kdy se zakuklí, nebo co dělají, a tudíž zmizí, nedá se tam ani sedět. A je jich i plný trávník pod stromem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.