Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouk na fasádě

Od: lukas007 odpovědí: 7 změna:

Nevite prosim co to je za brouka a co dela u nas na fasade?

Brouk na fasádě

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

to je beruška, larva. přesně zařadit neumím :) co dělá u vás na fasádě, to netuším, nejspíš tam prostě leze. jinak když jsem měla děti malé, tak jsme na jedné fasádě sledovali berušku, jak na ní klade vajíčka a později i jak z vajíček vylézají larvy. ale předpokládám, že poté se ty larvy rozlezly někam, kde mají potravu.

i když teď mě napadlo, že se tam taky může chtít zakuklit. i kukly jsme pozorovali i na fasádě.

jofa*
hodnocení

2x

Larva slunéčka východního. "Beruška" mnoha podob.

hodnocení

0x

Jak už víte, je to larva "berušky". A co dělá na Vaší fasádě? No prostě tam chvíli asi poleze, než se vrátí někam do příjemnějšího místa pro ni. Rozhodně nehubit. Když Vám tam vadí, tak ji sklepněte na papír a hoďte ji do trávy. "Beruška" je velmi užitečná.

sardinkasro
hodnocení

0x
larva berušky

jutke*
hodnocení

0x

Tak přesně na tohoto živočicha jsem se dnes na těchto stránkách ptala, tak už to vím! Máme je na zahradě, lezou po všem a pozor - koušou!

72mona

No jo, vždyť to jsou dravci :-D

Dospělá beruška už mě také kousla, ale to mi nezabrání vzít ji do ruky a dát na bezpečnější místo. Ještě že je máme, no ne? ;) M.

liska5

Berušek si važte. Ony i tyto jejich larvičky likvidují mšice! My si je snášeli na rybízové stromky napadené mšicemi a pozorovali, jak je žerou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]