Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meruňka - zničené plody, mráz, choroba?

Od: boule® odpovědí: 7 změna:

Zdrávím a prosím o radu. Máme dvě meruňky na zahradě a pouze na jedné z nich jsou plody z 90% zničené viz foto. Jedná se o chorobu, nebo to spálil mráz? Květenství na obouch bylo v pořádku, ale na jednom stromu se objevilo tohle. Díky

Meruňka - zničené plody, mráz, choroba?
Meruňka - zničené plody, mráz, choroba? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jestli u vás mrzlo, tak mladým plodům meruněk stačí -1 a jsou pryč.

doplněno 10.05.19 10:33:

Jabrako, odpovědi nic moc, ale fantazii máte. To zase smekám.

hodnocení

Mno, u nás právě byla v noci 0°C... Máme dvě meruňky cca 10m od sebe. Na jednom je vše v pořádku a na druhém jsou prakticky všechny plody pryč. Proto mi to přišlo na mráz nějaké divné - myslel jsem že by to mráz spálil na obou strromech stejně, když jsou takto u sebe.

Může se jednat o "lokální" mrazík, v závislosti na oplocení a dalších ochranách. Ale také odolnost jednoho stromu může být větší než u druhého...

Já mám spáleno téměř vše, soused s betonovým oplocením prý má vše ok. Ten má u stromů ještě garáž bez izolace ... cihly mohly sálat přes noc teplo ze dne a tím ovlivnit proudy vzduchu... Další soused s betonovým plotem spáleno.

jabraka*
hodnocení

2x

Takto vypadá i šarka.

Zde definice šarky, z jenoho zahrádkářského webu. Takže tohle šarka není.

Meruňka - zničené plody, mráz, choroba? #3

hodnocení

2x

Je to mráz... bohužel - většinu meruňek nám také zlikvidoval mráz.

Před dvěma dny byly mrazíky - jinovatka a tuším -3 místy i -5°C. Většina ovoce typu meruňky, broskve, třešně - zmrzlá *sok*

jabraka*
hodnocení

2x

Přidal bych odkaz na dřívější příspěvek:Nemoc meruněk - skvrny na plodech poradte.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma meruňka mráz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]