Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé načítání stránky?

Od: petapeta* odpovědí: 12 změna:

Přeji všem dobrý den.

Před několika dny se tady admin chlubil novým serverem. Jenže mně od té doby se velmi zdlouhavě načítají stránky. Ne hlavní stránka, ale stránka, kdy si chci zobrazit nějaký dotaz. Současně se mi stává, že vložím odpověď a odpověď se nevloží, počet odpovědí se zvýší a otázka se dokonce objeví na prvním místě na hlavní stránce.

Přitom prohlížení jiných stránek je rychlé, zpomalení se mi projevuje pouze na www.poradte.cz.

Načtení této otázky trvalo 64 sekund, toto je zkrácený výstup z webové konzoly:

[14:12:01.998] GET poradte.cz/... [HTTP/1.1 200 OK 64426ms]

Je chyba na mé straně, nebo je zpomalení na straně poradte.cz? Nikdo jiný si na pomalost nestěžuje?

Nyní po vložení se otázka nevložila a asi po minutě jsem byl přepnut na otázku Profil na Facebooku. Proto musí být chyba na serveru.

doplněno 19.01.13 14:42:

Najednou jsou zde vloženy obě otázky. Protože otázka se nevložila, ale byl jsem přepnut do jiné otázky, vložil jsem tutéž otázku znovu s dovětkem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
Já zadne zpomalení nezpozoroval, vse jede jak má.
19.01.13 14:45

Nápodobně :)

hodnocení

0x
to vidim nerad, google mi strhne body, kdyz se vam to bude nacitat takhle extremne pomalu :)podle meho je vse stejne rychle nebo malinko rychlejsi. Zkuste to zitra, treba mate u vas ucpane draty vedouci do tohodle datahousu :)
petapeta*
hodnocení

Pozoruji pomalé načítání již od přechodu na nový server. A k tomu dotazu jsem vkládal i anketu, kde jsem se tázal na rychlost připojení. Nakonec se mi objevilo sdělení, že anketa byla vložena a pod tím pokračujte na otázku. A asi po minutě jsem byl přepnut do staršího dotazu ohledně profilu na facebooku. Tyto chyby připisuji spíše na účet systému poradte.cz. Pomalu se mi načítá stránka s dotazem, na který kliknu. Hlavní stránka se načítá v pohodě.

Vymažte si cache prohlížeče, někdy se to může stát- pro explorer to je nahoře nástroje, možnosti internetu a smazat historii procházení a nebo přes program ccleaner

petapeta*
hodnocení

To jsem již zkoušel, ale nepomohlo to.

luke237

Osobne zadne zpomaleni nepozoruji. Nepozoruji ale ani zadne zrychleni, ktere melo podle admina nastat po vymene za novy nadupany server. Stranka s otazkou se nacte do 2 sekund. Osobne si myslim, ze velkou cast z tohoto casu zabere renderovani stranky v mem starem prohlizeci.

Jestli uz jsi promazal cache a cookies a porad ti to nejede, tak ti asi nezbyde nic jineho, nez si zkusebne nainstalovat jiny prohlizec (nebo novejsi verzi toho tvojeho). Chyba je ocividne v prohlizeci.

Zkus se take podivat, jestli nemas nastaveno pouzivani HTTP 1.0. Server to spravne nezpracuje a hazi jako odpoved chybu.

luke237
Aby me zase admin neobvinoval, ze lzu a nesmazal mi zase tento prispevek, tak tady je dukaz (screenshot):
Pomalé načítání stránky?

odesláno technikům ať se s tím poperou.

petapeta*
hodnocení

Já jsem uvažoval, zdali admin nefiltruje IP adresy. Hlavní stránka se mi načte během desítek milisekund. Přejdu-li ze seznamu rubrik do nějaké rubriky, tak přechod trvá méně než sekundu. Ale jakmile chci přejít do nějakého dotazu, tak ve stavovém řádku se objeví "Čekání na poradte.cz..." a první odezva je za desítky sekund. Další odezvy následují v řádu desítek milisekund a zobrazí se celá stránka najednou (ne postupně, jako při pomalém připojení).

Takto se chová jen poradte.cz. Na jiných stránkách se podobné pomalé načítání neprojevuje. Používaný protokol je HTTP 1.1. Stejné je to i v jiných prohlížečích.

Výrazné zpomalení nastalo od 12. ledna, tedy od přechodu poradte.cz na nový server. Nyní je čekání na odezvu kolem 16 sekund, což je proti včerejšku, kdy byla odezva přes minutu, podstatné zlepšení.

Jinak děkuji za rady.

filtr existuje, ale ten by vas rovnou vyhodil ne zpomalil nacitani. nenapada me co bych poradil. ale zkuste jeste jiny prohlizec... je to otazka chvilky.
luke237

Dokud nezkusis jiny browser (at uz graficky nebo nejaky radkovy - curl, w3, links, wget, lynx, ...), tak nebudes vedet, jestli je problem u tveho zobrazovace, nebo nekde mimo tvuj pocitac (odezva serveru, neschopnost se pripojit na server, ...)

Tato stranka (40 645 bajtu) se mi stahne prumernou rychlosti 63,1KB/s za 1,269 sekundy, vcetne spusteni stahovaciho programu (je v RAM cache).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]