Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojovník (divis) není pomlčka (ndash)

Od: kartaginec® odpovědí: 9 změna:

Je mi smutno. Stále nejsem schopen napsat pomlčku, editor ji vždy změní na spojovník. Už nežádám admina o nápravu, jen jsem si povzdechl.

ALe ještě to zkusím.

Pomlčka: -

divis: -

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pomlčka -
Spojovník –

doplněno 02.07.14 11:05:

No fakt. Toho jsem si nevšimla. :)

hodnocení

0x

otázka: k čemu je to dobrý a jak se to vůbec píše? :)

jinak: "No ale konec konců psací stroj to vůbec nerozlišuje, tak se s tím smířím i zde.
Zdroj: poradte.cz/..."

No spojovník se píše jinde než se píše pomlčka. Prostě "Brno-Město" je něco jiného než "byli tam všichni - Petr, Pavel i Honza."

hodnocení

No smířit se s tím smířím, taky píšu, že nežádám o nápravu, ale povzdechnout si mohu.

doplněno 02.07.14 11:59:

Jinak jak se to píše - zkusím dát foto obrazovky.

Spojovník: -

pomlčka: -

(dlouhá pomlčka neboli m dash: — )

doplněno 02.07.14 12:02:

pomlcka je alt+0150, dlouhá pomlcka alt+0151

Spojovník (divis) není pomlčka (ndash)

večer na to kouknu, bral jsem to, že jsme se domluvili, že je to v pořádku. ;)

hodnocení

Díky. Já to taky tak bral, jako kompromis, a byl jsem s tím smířen, ale nikoli plně spokojen. Prostě na povzdech.

— hotovo —
– hotovo –
- hotovo -

a pořád nevím k čemu je to dobrý *smich*

Admine, já ti děkuji. *pusa*

hodnocení

Mockrát děkuji. A znovu se omlouvám, jak jsem napsal, psací stroj to neumí a tak nouzově to nutné není, a tak jsem nechtěl prudit a žádat o novou práci na problému. Ale počítač není psací stroj a přišlo mi líto, že prostě schází v editoru znak, který normálně do něj patří, je i v tabulce pod ikonou omega. Teď je editor schopen toho, čeho má být schopen, děkuji. A k čemu to je dobré? Krom toho, co napsala @Anzionka, taky například divis - není mínus –. Zase to lze nouzově nahradit a já se snažil, ale ono to bolí, i v textu, a tak jsem si alespoň povzdechl. Takže ještě jednou díky a sorry.

A ještě, znovu dík za tlačítko na opravu, zase jsem ho použil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]