Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absence základní slušnosti- vypracujte mi domácí úkol!

Od: satam® odpovědí: 6 změna:

Nějak se nám tu v poslední době množí přímo rozkazy k vypracování domácích úkolů, hlavně z matematiky, které postrádají úplně základní pravidla lidské slušnosti. Snažím se nereagovat, vím že tu nejsme od toho, abychom tyto nevychovance vychovávali, ovšem na druhé straně mně přímo pije krev, že to tu trpíme. Možná, že by šlo použít porušení pravidla Z2, protože tento styl dotazů doslova uráží všechny poctivé rádce, kteří navíc svou práci dělají dobrovolně. Přimlouval bych se za totální bojkot takto formulovaných dotazů, ovšem obávám se, že u několika "hodných"rádců bych narazil.

Doufám, že se nijak neprohřeším, když bych rád znal názor hlavně fundovaných rádců, kteří do poradny "Škola"aktivně přispívají. Také by mě zajímal názor admina a moderátorů na celou věc.

Děkuji za případné příspěvky.

PS: Předmět otázky "Dotaz a slušnost"mi automat nepustil protože v titulu NESMÍ být slovo "dotaz"v jakémkoli významu. Nechápu ...

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kolego..to není poslední dobou, ale "odjakživa"..

I proto jsem se zařekl, že (až na vyjímky) do rubriky "Škola" přispívat nebudu.

Nehledě k tomu, že snad 80% tazatelů se ani nesnaží úkol vypracovat, nebo nastínit nějaké řešení.

Ovšem vždy se najde někdo, kdo ten DÚ kompletně vypracuje, aniž by se tazatel musel byť jen MALIČKO snažit.

hodnocení

2x
Naprosto s tebou souhlasím.
Někteří se i dokonce rozčilují, když se hned nenapíše celé řešení. Ale že se chovají jak neandrtálci, to jim nevadí. A to jsem možná ještě neandrtálce dost urazil.

liska5
hodnocení

0x

Plně s Vámi souhlasím.

Dětičky si nesmí zvyknout, že si dupnou a někdo ochotně a nezištně za ně udělá jejich práci. Tady musíme fungovat, jako rozumný rodič čí pedagog. Snaž se, ukaž, jak to řešíš, popros, když nebudeš vědět, jak dál. A my posoudíme a případně vyhovíme.

hodnocení

Souhlasím s tebou až na to, že nechci, aby děti prosily, stačí slušně požádat, rozkazování pochopitelně neberu. A dále: Podle názorů mnohých i mého tady nejsme od toho, abychom suplovali rodinu a školu a ty fracky vychovávali. My je můžeme vychovat jedině tím, že jejich arogantní dotazy budeme IGNOROVAT!

Pochopitelně se to netýká těch, které slušně požádají, popřípadě i vyvinou nějakou snahu směrem k řešení. A není to jen o matematice. Já starý dědek jim budu googlit věci, které si mohou lehce vygooglit samy a vzhledem ke své šikovnosti to budou mít i rychleji, než já.

hodnocení

0x

Naprostý souhlas, Satame. Jakožto ,,majitel´´ dvou pubescentů se je snažím seč síly stačí k nějaké samostatné vzdělávací aktivitě - a je to místy slušná bitva.

Podobný přístup se snažím uplatnit i zde - ukaž co jsi vypočítal, nebo vytvořil, my se na to podíváme a PORADÍME.

Jenže zde je jednak spousta ,,ochotných duší´´ které z mě neznámých důvodů ( možna body, někteří to prožívají dost) stvoří okamžitě kompletní řešení. Takže puboš vyfotí zadání, pleskne ho sem na poradnu a za chvíli má vše krásně a bez vlastního zapojení hotové. Za mě holé šílenství. Zejména proto, že pak jsou tací jedinci nepoužitelní pro praxi.

Jenže zde jsem s tímto přístupem narazil - z pro mě nepochopitelných příčin se tady preferuje kompletní řešení na stříbrném tácu až pod nos

Viz

poradte.cz/...

a třeba

poradte.cz/...

hodnocení

0x
Pořád dokola. Komu to vadí laskavě tyto otázky přeskočí a ani jej nenapadne tam psát svoje moudra. Je tu dost jiných otázek, které snad nevadí. Nebude odpovědi, nebude otázky. *bum*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]