Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení odpovědí 2x

Od: babajaga® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

všimla jsem si jedné věci. Když dává člověk rádcům hodnocení a jedná se o otázku, kterou on sám založil, přibudou automaticky 2 body. Pokud hodnotí odpověď v otázce, kterou sám nezaložil, přibývá od něho jen jeden bodík.

Ale všimla jsem si, že když hodnotím já /a není to můj dotaz/, lidem hned přibývají 2 body. Nevadí mi to, až je mají. Ale zajímalo by mě, zda to je nějaká nová změna v hodnocení, které jsem si dosud nestačila všimnout. Hledala jsem v pravidlech, nenašla nic.

Objasníte mi někdo tuto případnou změnu? Děkuji - Jaga.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Funguje to tak už docela dlouho. Dva body automaticky dáváte v těch "oblastech", ve kterých jste sama dobře hodnocená. Tedy pokud rozumíte kytičkám, tak v otázkách o kytičkách rovnou rozdáváte po dvou bodech. - zjednodušeně řečeno :) aspoň co vím, tak to tak nějak bylo
doplněno 18.02.20 17:12:

no, tak jsem to napsal blbě, jak tu ostatní upřesnili *hi* ale stejně mám nejvíckrát ohodnocenou odpověď, tady je vidět, hodně hodnocení není zárukou správné odpovědi *smich*

hop®
hodnocení

4x

Nedávno jsem si toho všiml a zeptal jsem se přímo našeho Admina, snad se nebude zlobit za zveřejnění části soukromé komunikace. :)
Zde je jeho odpověď:
"Ahoj,
Když hodnotí někdo, kdo má sám vysoké procento hodnocení hodnotí 2. Je to už dlouho. Asi by to mělo být i ve FAQ.
Pavel"

hodnocení

2x

Dva body dává při hodnocení automaticky autor dotazu. Rádci dávají dva body po dosažení jisté úrovně úspěšnosti rad podle jimi dosažených %, nezáleží přitom na oboru. Bohužel tu hranici, od které rádci dávají dva body, si nepamatuji a bohužel momentálně nemám čas jií dohledat. Dále mám dojem, že od stejné hranice(?) mohou dávat rádci víceméně neomezený počet hodnocení v 1 dotazu na rozdíl od "jednobodových" rádců, kteří mají počet hodnocení omezený na tuším 3 v jednom dotazui. Pokud se někde pletu (je to možné), někdo prosím mou odpověď opravte.

hodnocení

2x

Ve FAQ to je asi 14 dnů, protože se o tom už dlouho nemluví a zapomnělo se, že to tak je. Nebylo to už od počátku žádné tajemství.

Registrovaní uživatelé s vysokým hodnocením dávají také 2x.
Zdroj: poradte.cz/...

doplněno 18.02.20 09:00:

poradte.cz/...

doplněno 18.02.20 09:16:

2x hodnocení teď dává 39 uživatelů (vč sys a mě). Kritérium je mít min 130 svých ohodnocených odpovědí za poslední rok a nejméně 15% ohodnoceno.

Lze dohledat pod přihlášením... v klasické verzi poradny. např.:

xxx ohodnocených z xxx odpovědí/rok
celkem xxx z xxx odpovědí,
ohodnoceno xx.x%

junkers*
hodnocení

1x

Také je dobré vědět, že admin nebo kdo všecho ještě může body i mazat - a také to rád dělá. Tak je zajištěno, že nejvíce hodnoceny jsou vždy ty "nejsluníčkovější" odpovědi.*palec2*

72mona3*
18.02.20 09:48
*sok*
hop®

A proč by to Admin dělal? To jsou tady spíš "sluníčkoví" kolegové, kteří takto hodnotí... *hej*

Ano, admin to asi dělá, občas na to mrknu a vidím, že body ubývají.

No ale to ví každý, ubývají stářím. Vydrží rok.
hop®

@kartaginec: Ano body ubývají stářím, a také v případě, že je dotaz přesunutý z hodnocené rubriky do volné dikuse. Je to popsáno ve FAQ...

hodnocení

Děkuji všem, už jsem zase o něco chytřejší.:) Jaga.

hodnocení

0x

To s těmi ubývajícími body zde také už bylo vysvětlováno. Já jsem to pochopila tak, že když body ubydou, tak je to proto, že rádce nezískal dostatečný počet hodnocení v tom momentálním měsíci. A když má pak vyšší počet hodnocení, tak to jde zase nahoru. Prostě taková houpačka. Ale tohle je tady už "odpradávna" ;). Akorát to dříve bylo tak, že když se rádce dostal na pozici nejvyšší, protože byl aktivní, tak klidně mohl zase spadnout až na studenta. To se stalo mně, když jsem jeden rok celé léto dělala tu venkovní mozaiku a na poradnu jsem skoro nechodila, protože jsem neměla čas. Tak když jsem se po čase vrátila, tak jsem byla zase student.

A k tomu hodnocení dvakrát ještě dodám, že ten rádce který může hodnotit dvakrát, nemůže dvakrát hodnotit pořád a ve všech rubrikách, ledaže by vysoké hodnocení získal ve všech rubrikách. Takže někteří rádci mohou dát dva body třeba v rubrice "škola", protože tam dosáhli vysoký počet bodů, ale třeba v rubrice "zahrada" mohou dát jenom jeden bod, protože tam moc vysoké hodnocení nemají. Teda doufám, že jsem to vypozorovala správně. A jestli ne, tak mne určitě někdo opraví. Ale mně se to už několikrát stalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]