Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Ne teda že by mi to vadilo, ale jen jsem zvědavá. Je to normální, že když někoho oboduji, tak pokaždé naskočí ode mne 2 body. Dříve jsem mohla dávat jenom jeden bod, tak mi to vrtá v hlavě. Koukala jsem na FAQ, ale tam jsem žádné vysvětlení nenašla, nebo špatně chápu? A také se mi jednou stalo, že jsem chtěla obodovat jednu odpověď, která se mi líbila a objevilo se mi, že tohoto uživatel boduji nějak nadprůměrně a že teda nemohu bodovat. Přitom jsem ani nevěděla kdo to je, protože vystupoval anonymně, jako nepřihlášený. To mne docela zarazilo, protože by mne docela zajímalo, kdo to byl, když ho teda tak často hodnotím a ani si to neuvědomuji. Ale on to vyzradit nechtěl.
Dobrý den, myslím, že jedním klikem udělovat "dvojbod" mohou ti, kteří dosáhli určité vyšší hodnosti. Vám se zřejmě zvýšila hodnost a to jste asi přehlédla. Zdravím!
Bohužel další odkaz v této předchozí otázce (od @kapkanadeje), kde to bylo vysvětleno, už nefunguje
Zasloužilým "otestovaným"rádcům byla dána větší pravomoc. Jejich hlas má větší váhu, respektive jejich bod má dvojitou hodnotu.
" S velkou mocí přichází velká zodpovědnost."
M.
Já nemám ty ambice sbírat body. Když mám čas a chuť, napíšu své k věci. A kolikrát se podivím, kolik posbírala bodů jednoduchá, rádoby vtipná, narážka, zatímco rutinovaná vyčerpávající odpověď zůstala někde na konci bez bodů. To je jedna věc. Pak mi vadí, jak se v důsledku bodování rozbije kontinuita ve vláknu. Je fakt, že existují tzv. komentáře, ale najednou mi zmizí nějaká odpověď, protože vyskočila obodováním mezi nejbodovanější předvčerejší odpovědi.
S informací, že někoho boduji nadprůměrně, jsem se před pár měsíci také setkala. Úplně nový rádce odpověděl podle mě správně, ohodnotila jsem ho. Druhý den opět správná odpověď, ale už jsem dostala informaci ve smyslu, že mu nesmím tolik přát. Pouhé dvoje bodování se mi nezdálo jako nějaká extra preference, informovala jsem admina. A dostala jsem odpověď, že v procentech by měl ode mě nějakých 80, možná dokonce 100 procent. A to systém hlídá. Ale později jsem zde už toho rádce nikdy neviděla.
Jeden, nebo dva body, to je fuk. Na můj vkus se tady na to bodování klade moc velký důraz, moc to bije do očí a to je podle mne chyba. Ty zelené fleky vedle avatarů opravdu nesnáším. Nebodují se správné odpovědi, ale ty které se někomu líbí. Kdo z vás se vrací do starších dotazů, aby s odstupem času obodoval správnou odpověď? Málokdo. Ještě ani není napsáno řešení, zatím se jen získávají od tazatele informace a už se to hemží bodama.
Podle mého názoru to nefunguje jak má. Bodování by mělo být jen jako malá indície někde v pravém rohu a zarovnání odpovědí podle bodů jen jako sekundární možnost pro toho, kdo si to tak chce srovnat a ne jako výchozí řazení příspěvků.
Celý tenhle bodovací systém je podle mého názoru pojatý chybně.
A já se domnívala, že hodnocení odpovědi dvojbodem /jedním kliknutím/ naskočí jen v případě, když se jedná o můj vlastní dotaz. Pokud boduji odpovědi u cizích dotazů, tak by měl přiskočit jen jeden bod.
Hodnosti jsem pozbyla, když mne to jednoho dne nepustilo. Rady nefungovaly, tak tu jsem bez registrace. Nijak to neřeším. Jde mi o to poradit a poučit se radami jiných. A někdy se člověk i nasměje Hezký den! Liška
A hodně nasměje, a hlavně nemá smysl bodovat správné odpovědi, protože se to tady pořád bratříčkuje.
Čenýlysák, ale já opravdu nedávám body z důvodů nějakého "bratříčkování". Věřit mi to nemusíte, to je fakt, ale docela by mi to bylo i líto.
Nevím o jaké bratříčkování by mělo jít, když se zde lidé neznají. Leda, že se domluví třeba dva sousedi (nebo kamarádi), že sem budou přispívat, ale moc bych na to nedal. A pokud někdo "přitaká" druhému, tak to bývá většinou v rámci profesní odpovědi.
feraxi, po 7 letech tady na poradně možná pochopíš
mimo to občas někdo poradí úplnou hloupost a dostane za to body, nebo o problému nic neví, nemá na to a přeci poradí a přitom třeba ani netuší, jaký je například rozdíl mezi krtkem a louhem
@cernylisak - pochopil jsem, že někdy i nesmyslné rady jsou ohodnoceny body. Není to proto, že to je odpověď pravdivá, ale proto, že se ta odpověď někomu líbí a nebo v nevědomosti považuje za správnou a oboduje. Je to onem problém, že radí i někdo, kdo s danou věcí nemá žádnou zkušenost, ale myslí si, že tomu rozumí. Já se třeba vyjádřím k věci mimo mojí profesi, ale musím s tím mít nějakou zkušenost. Což se za můj celkem dlouhý život občas stalo. Protože jsem celý život pracoval v oblasti, kde jsem kromě své profese "přičuchnul" k různým dalším, tak mám proto široké zkušenosti v různých oborech. Pokud to jde využít, rád pomůžu. Ale každý je omylný, někdy se člověk taky, jak se říká "sekne".
Od jaké úrovně hodnocení lze udělovat dva body? Já dávám 1 bod (pokud to není mnou založená otázka).
No já si myslím, že to není dáno tím, jak vysokou hodnost máte. V oznámení od Admina byla vypsána jména rádců, kteří budou moci dávat dva body. Pokud jste mezi nima nebyla napsána, tak dáváte 1 bod.
No a mi aktuálně nejde hodnotit vůbec... asi chyba v metrixu
áha - už chápu důvod - otázka je 3 roky stará
Still, nebuďte tak přísný a dopřejte jiným radost z toho, že mohou někoho pochválit. To už jste zapomněl, jak Vám to bylo příjemné a jak Vás to povzbudilo, když Vás maminka pochválila? Vždyť i Vy jste tady chválen za dobré odpovědi a díky tomu víme, že umíte poradit. Kdyby to bodování neexistovalo, tak by člověk o Vás vůbec nevěděl, že se v určitých situacích, na Vás může spolehnout. Vždyť Vy nemusíte bodovat nikoho, to asi není podmínkou, je to jenom o dobré vůli.
Což o to, dobrá vůle by byla, klidně si bodujte když vás to baví. Musím se přiznat, že také sem tam bodíky dám. Jen se na to snažím podívat z pohledu návštěvníka, který si sem přijde pro radu, což je myslím primární účel tohoto webu.
Jde mi o to, že pokud má tedy zdejší bodovací systém i jiné sociální využití, než že má spolehlivě ukázat na správnou odpověď, tak by tomu ale měla být přizpůsobena forma. Takový okatý bodovací systém jako tady funguje spolehlivě jen na technických fórech, kde se komunita sestává z odborníků, nebo minimálně z lidí "poučených".
Stille, v tomhle s Vámi souhlasím, i když jste mne zařadil mezi nekompetentní rádce, kteří ani nevidí rozdíl mezi krtkem a louhem. Á propos, já osobně čistím odpady obojím, jen Krtek je dražší. Nevím, co konkrétně jste měl na mysli, když jste napsal: Liška , ale mohu Vás ujistit, že neradím v oblastech, ve kterých nemám zkušenost. Dejte mi příklad, kde jsem byla "mimo".
Nevím o co jde paní liško5, asi si mne s někým pletete Já jsem s krtkama za dobře, bydlím v paneláku, k nám nahoru by to měli sakra vysoko. A do odpadu sypu zásadně hydroxid sodný, jestli tomu někdo říká krtek, nebo golem, to je mi fuk
Aha už to vidím No ono to skutečně vypadá, jako že to myslím na ten komentář hned nade mnou. Ale tak jsem to nemyslel. Já v podstatě reagoval na ten příspěvěk s administrátorským komentářem, kde jste podepsána jako Liška. Tak jsem přemýšlel, jestli náhodou nejste jedna z těch žen, které nepřechylují jméno. S krtkem ani louhem to nemá nic společného do krtků ani louhů já se zásadně nepletu :D A jestli jsem se náhodou trefil do nějaké debaty v jiné sekci, tak je to čirá náhoda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.