Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odhodlal jsem se splnit svůj velice starý rest - možnost přidávat soubory k příspěvkům.
Příkladů využití je mnoho. Např přiložení excelu/wordu, kde něco řešíte nebo naopak vložení vyřešeného excelu/wordu atd pro tazatele. PDF s příkladem, textový soubor se zdrojovým kódem...
Jediné omezení je limit 3MB/soubor a že to nesmí být obrázek. Obrázky se samozřejmě dále vkládají jako obrázky pod příspěvek - nebudeme nikoho nutit, aby si ho otevíral zvlášť.
Věřím, že nějaké další omezení vyplyne v rámci používání a budeme to tedy společně ladit za běhu. Nemám to moc otestováno, takže prosím o shovívavost pokud bude potřeba.
![]() |
zdrojovy kod.txt | 182 b |
![]() |
priklad.pdf | 3.03 kB |
![]() |
excel.xlsx | 8.14 kB |
Dobrý den, jistě to bude dobrá věc, ale ještě doplňte přesně (pod editorem), o jaký druh souborů se jedná, resp. tak, jako je to výslovně uvedeno u vkládání obrázků. On se jistě někdo pokusí vložit např. MP3 nebo AVI a to nepůjde. Zdravím!
admin - tak fajn.
imgify - to jsme si nerozuměli. Já myslím, že není pro nikoho problém, převést PNG na jpg ve svém počítači. A pak vložit třeba na poradnu.
@ferax, já rozumím, co říkáš, jen se ti snažím vysvětlit, že nerozumíš rozdílu mezi PNG a JPG a proč je čuňačina převádět PNG na JPG.
imgify - já chápu o co jde, vím co máš na mysli, ale na poradně nejde o nějakou super kvalitu, je to jen v podstatě zpravodajská záležitost. Když budu chtít někomu poslat kvalitní velký obrázek, tak použiju třeba Úschovnu, ale zde to není myslím potřeba.
Taky si myslím, že proradna nemá sloužit k posílání obrázků, ale obrázky sem vložené mají jen upřesnit textovou informaci. K tomu není žádná závratná kvalita potřeba.
OK @ferax, už chápu, co myslíš a máš pravdu.
Někdy očekávám, že si lidi některé moje grafy nebo popisky v PNG budou chtít rovnou stáhnout nebo uschovat a proto mě zajímala i kvalita.
@ferax @mikihans byla to moje chyba. Neřešil jsem diakritiku - kodování protože na můj první pokus mi znaky prošly. Nefunkční přílohy jsem umazal a diakritiku ošetřil.
![]() |
je to vubec mozne.txt | 182 b |
Zdá se, že to funguje, ale jak uvádím, asi by bylo lepší, aby se to hned nestahovalo, pouze otevřelo.
Je to jen odkaz, co se s ním udělá rozhoduje prohlížeč. Pokud by se měl obsah jen zobrazit musel by to zpracovat server na www stránku...
Čeština vyřešena a také název souboru bude stejný jako zamýšlel ten, kdo ho vkládal - odpadá tak přejmenování pokud má mít předem určený název. Na serveru je soubor uložen bez diakritiky, takže by to mohlo opravdu fungovat.
![]() |
žluťoučký kůň.txt | 13 b |
Admin nebo někdo, nevíte proč nejde vkládat přes html tag obrázek rovnou? Však video jde vložit stačí adresa, ale použití img src nefunguje a samotný odkaz také ne (zobrazit obrázek rovnou myslím jako video)
K čemu je tedy vložit odkaz když odkaz se udělá automaticky a obrázek tak stejně nevložím? Díky.
rozhodne moznost vlozit obrazova data z url by nebylo od veci.. mnohokrat jsem obrazek, ktery by mohl pomoci nevkladal, protoze jsem byl bud na mobilu nebo jsem nemel cas a chut stahovat a preukladat obrazek, a pak ho pres browse hledat
Joudic : Jenže on má pravdu tady je poradna a polovina obrázků by za čas zmizela i když si myslím a známe lidi, že nehledají, ale přijdou se zeptal založením threadu a od toho poradna je a tu radu do týdne dostane, když ne hned. Na druhou stranu s tím mobilem taky pravdu máš, ale důležitější je, aby tu fotka zůstala. Video přímo vložit jde odkazem.
ja se ale nebavim o odkazu ale o imagejpeg(); obrazek bude ulozen na poradne, ale obrazove data si vezme z url a ne ze souboru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.