Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VKLÁDÁNÍ PŘÍLOH NA PORADNĚ

Od: admin® odpovědí: 42 změna:

Dobrý den,
odhodlal jsem se splnit svůj velice starý rest - možnost přidávat soubory k příspěvkům.

Příkladů využití je mnoho. Např přiložení excelu/wordu, kde něco řešíte nebo naopak vložení vyřešeného excelu/wordu atd pro tazatele. PDF s příkladem, textový soubor se zdrojovým kódem...

Jediné omezení je limit 3MB/soubor a že to nesmí být obrázek. Obrázky se samozřejmě dále vkládají jako obrázky pod příspěvek - nebudeme nikoho nutit, aby si ho otevíral zvlášť.

Věřím, že nějaké další omezení vyplyne v rámci používání a budeme to tedy společně ladit za běhu. Nemám to moc otestováno, takže prosím o shovívavost pokud bude potřeba.

zdrojovy kod.txt 182 b
priklad.pdf 3.03 kB
excel.xlsx 8.14 kB

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fajn, to se bude určitě hodit. *zdravi*

hodnocení

Kdo si to chce vyzkoušet může zde. Lze to využít i v odpovědi. :)

Doufám, že se to povedlo. Jsou to náhodné dokumenty z mého PC.

Zkusil jsem a nefunguje ani jeden z odkazů.
09.07.19 07:49
VKLÁDÁNÍ PŘÍLOH NA PORADNĚ

Díky za reakci, v tom případě nevím kde je chyba. Možná bude vědět admin.

Zkouším ještě jednou.

Alpa.docx 18.24 kB
Alpa funguje, zbytek ne. Někde bude problém, ale od toho to tu je, aby se to vyzkoušelo :)

Možná by taky bylo vhodnější, aby se příloha hned nestahovala (stačí jen otevřít) a pokud budu mít zájem, pak teprve stáhnu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jistě to bude dobrá věc, ale ještě doplňte přesně (pod editorem), o jaký druh souborů se jedná, resp. tak, jako je to výslovně uvedeno u vkládání obrázků. On se jistě někdo pokusí vložit např. MP3 nebo AVI a to nepůjde. Zdravím!

doplněno 05.07.19 17:59:

admin - tak fajn.

hodnocení

Půjde cokoli, jako přílohu jde zatím vložit i ty mp3... Omezena je pouze velikost.

hodnocení

0x
Obrázek vložit nepůjde (jako příloha), nebo se to jen nesmí? Když budu chtít vložit například PNG obrázek tak, aby ho stránka (s prominutím) nezprasila kompresí, tak ho stále musím vložit někam jinam a vložit odkaz?
doplněno 05.07.19 17:53: A nebo to rovnou zkusím :D
doplněno 05.07.19 17:54: Tak nejde, no... Škoda. Přijde mi to jako zbytečné omezení, když už tu ta možnost přidání přílohy je.
hodnocení

Neprojde. Tohle využití dává někdy smysl, ale častěji by docházelo k omylu.

Myslím, že není problém obrázek převést do jpg. Stejně je to nejpoužívanější formát.

lmgify

@ferax: problém to právě je, proto se na to @mikihans ptal.

Poradna prasí PNG a úplně zbytečně je navíc nafukuje do velikosti (stejně jako optimalizované JPG s q<95). Admin to opakovaně odmítl opravit.

imgify - to jsme si nerozuměli. Já myslím, že není pro nikoho problém, převést PNG na jpg ve svém počítači. A pak vložit třeba na poradnu.

@ferax nejde o konverzi, ale o kompresi. A ta je tu bohužel značná. Přitom původní PNG bez komprese má třeba pár kB, pak to poradna převede na JPG s kompresí a výsledek je několikanásobně větší, při zhoršení kvality. Někdy prostě chcete někomu poslat něco v původní podobě a kvalitě.
hodnocení

Šlo by to obejít zipem, tím se eliminuje omyl ostatních...
lmgify

@ferax, já rozumím, co říkáš, jen se ti snažím vysvětlit, že nerozumíš rozdílu mezi PNG a JPG a proč je čuňačina převádět PNG na JPG.

imgify - já chápu o co jde, vím co máš na mysli, ale na poradně nejde o nějakou super kvalitu, je to jen v podstatě zpravodajská záležitost. Když budu chtít někomu poslat kvalitní velký obrázek, tak použiju třeba Úschovnu, ale zde to není myslím potřeba.

Taky si myslím, že proradna nemá sloužit k posílání obrázků, ale obrázky sem vložené mají jen upřesnit textovou informaci. K tomu není žádná závratná kvalita potřeba.

lmgify

OK @ferax, už chápu, co myslíš a máš pravdu.

Někdy očekávám, že si lidi některé moje grafy nebo popisky v PNG budou chtít rovnou stáhnout nebo uschovat a proto mě zajímala i kvalita.

hodnocení

0x
Super. To tu chybelo.
ps. Viry se take muzou vkladat?

hodnocení

0x

Ano, někdy se může hodit. Díky. Způsob vkládání bude zřejmě podobný jako u obrázků?

hodnocení

@ferax @mikihans byla to moje chyba. Neřešil jsem diakritiku - kodování protože na můj první pokus mi znaky prošly. Nefunkční přílohy jsem umazal a diakritiku ošetřil. :)

je to vubec mozne.txt 182 b

Tak to zkusím.

Australie rika NE.doc 170.5 kB
Cisteni v domacnosti.pdf 624.51 kB

Zdá se, že to funguje, ale jak uvádím, asi by bylo lepší, aby se to hned nestahovalo, pouze otevřelo.

hodnocení

Je to jen odkaz, co se s ním udělá rozhoduje prohlížeč. Pokud by se měl obsah jen zobrazit musel by to zpracovat server na www stránku...

OK, díky. Nezkoušel jsem PPS (PPSX), taky to půjde?

hodnocení

půjde úplně cokoli, není tam omezení. Jen nebude mít ikonku, ty budu doplňovat postupně, protože žádný kompletní set ikon (a aby se mi to líbilo) jsem nesehnal. :)

OK, paráda, dík.

hodnocení

Čeština vyřešena a také název souboru bude stejný jako zamýšlel ten, kdo ho vkládal - odpadá tak přejmenování pokud má mít předem určený název. Na serveru je soubor uložen bez diakritiky, takže by to mohlo opravdu fungovat. :)

žluťoučký kůň.txt 13 b

pavelpavel*
hodnocení

0x

Admin nebo někdo, nevíte proč nejde vkládat přes html tag obrázek rovnou? Však video jde vložit stačí adresa, ale použití img src nefunguje a samotný odkaz také ne (zobrazit obrázek rovnou myslím jako video)

K čemu je tedy vložit odkaz když odkaz se udělá automaticky a obrázek tak stejně nevložím? Díky.

hodnocení

Takhle vložené obrázky dřív nebo později na jiném serveru zaniknou a otázka či odpověď ztratí smysl. Proto se obrázek musí vložit sem, aby byl pod kontrolou.
pavelpavel*

Jde o poradnu a musí tu fotky zůstat. Máte pravdu a díky za reakci.

joudic*

rozhodne moznost vlozit obrazova data z url by nebylo od veci.. mnohokrat jsem obrazek, ktery by mohl pomoci nevkladal, protoze jsem byl bud na mobilu nebo jsem nemel cas a chut stahovat a preukladat obrazek, a pak ho pres browse hledat

pavelpavel*

Joudic : Jenže on má pravdu tady je poradna a polovina obrázků by za čas zmizela i když si myslím a známe lidi, že nehledají, ale přijdou se zeptal založením threadu a od toho poradna je a tu radu do týdne dostane, když ne hned. Na druhou stranu s tím mobilem taky pravdu máš, ale důležitější je, aby tu fotka zůstala. Video přímo vložit jde odkazem.

joudic*

ja se ale nebavim o odkazu ale o imagejpeg(); obrazek bude ulozen na poradne, ale obrazove data si vezme z url a ne ze souboru

pavelpavel*
05.08.19 08:02

joudic:?

joudic*
to je funkce php.. jako zdroj muze byt cesta z online zdroje nebo disku

joudic*
hodnocení

0x
ja bych se spis primlouval, nez to cimdalvic zvyraznovat backgroundem, tak to naopak cele skryt do display:none a misto toho tam dat button "vlozit obr nebo prilohu" s javascriptem na odkryvani.. je to doplnkova okrajova funkce a u drtive vetsiny prispevku neni potreba.."Vlozit odpoved" je dulezitejsi. Nevim, proc by to melo zabirat tolik mista :)
Je to jak prohodit pedal spojky v aute se zapinanim steracu :)
hodnocení

Dáme tomu chvilku čas, ale je dost možné, že to takhle dopadne. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]