Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chápu a už jsem si zvykla na řazení odpovědí podle "lajků", ale dneska při bližším zkoumání vidím, že se podle počtu bodů řadí i kometáře pod odpovědí. A když se takhle přeházejí, tak vlastně ani člověk neví, kdo na koho reaguje (pokud se nevydá zkoumat podle času).
Šlo by nastavit, aby se komentáře řadily podle toho, jak na sebe reagují/navazují. Protože tohle je vážně chaos, když máte odpověď a přímo pod ní komentář od stejného uživatele, který začíná "Nemáte pravdu..." :D.
Já jsem si nastavila řazení podle data, vyhovuje mi to lépe než řazení podle počtu ohodnocení. Nastavíte-li si řazení ve svém nastavení, měly by se všechny odpovědi i komentáře řadit návazně. (Ale občas to někde nefunguje a musím kliknout na odkaz nad odpověďmi.)
Řazení podle data funguje v případě, že do otázky vstoupím z úvodní strany. Pokud do otázky vstoupím z odkazu pod otázkou naskočí mi jako výchozí řazení podle ohodnocení.
Já bych se přimlouvala za zrušení řazení podle hodnocení, které je leckdy zavádějící, protože nejúspěšnější nejsou vždy jen správné odpovědi a zrušila bych hodnocení komentářů (oceňuji, že se komentáře nedají doplňovat, to už bychom se v tom nevyznali vůbec).
Počet komentářů bych nastavila na dva, maximálně tři: Reaguji-li na otázku a potřebuji-li doplnit nějakou informaci, zeptám se ve své odpovědi. Tazatel by mohl zareagovat komentářem, na který bych ještě mohla reagovat. Vše, co spolu souvisí, by tak zůstalo pohromadě (vše by se dalo vyřešit v rámci jedné odpovědi).
Co o tom soudíte?
Další postřeh: Po doplnění odpovědi se řazení přepne na řazení podle hodnocení, přestože jsem měla nastaveno podle data.
To mně daleko víc vadí, že když se na hlavní stránce objeví nový příspěvek a chci jej otevřít, otevře se mi začátek vlákna a pak teprve mohu kliknout na "Skočit na nejnovější odpověď". Sice je to jen v případech, kdy se jedná o 4. a další komentář, přesto je to určité omezení, které by být nemuselo.
Já problém s řazením komentářů nemám, protože mám v profilu nastaveno řazení podle data. Zkuste to a uvidíte, že i komentáře jsou přehledné. Mám to tak záměrně, protože když už mám možnost dát jen jeden poslední bod a tři odpovědi pod sebou jsou téměř stejné, dám bod tomu, kdo to napsal jako první a ten je nahoře i když podle hodnocení odpovědí by mohl být až dole. Řazení podle času je přehlednější, protože podle bodů může vypovídat o tom, kdo je oblíbený, ne která odpověď je nejlepší.
Admine, tomu rozumím, ale komentáře, co jsem pochopila, jsou od toho, aby se piplala správnost napsané odpovědi. A když se tam pak obhajuje autor odpovědi a někdo, kdo mu tvrdí, že to je špatně nebo nepřesně, a někdo jednoho z nich ohodnotí, tak se absolutně ztratí návaznost toho, kdo reagoval na koho. A potom je tam názor a pod ním vyvracení, i když to vyvracení je třeba k jinému názoru (komentáři), ale takhle to vypadá zavádějící. Já mám zatím ponecháno řazení podle hodnocení, na to jsem si zvykla, ale kometáře by měly zůstat tak, jak kdo reagoval na koho. Nebo zrušit hodnocení komentářů, aby se s nima nehýbalo.
Ale já nemyslím a nechci řazení podle data u odpovědí. Jinak by ta funkce byla úplně zbytečná, když si to každý změní zpátky na řazení podle data. Ale to, že se takhle mixují i komenáře, kde nejde o jednotlivé nenavazující odpovědi, ale na přímo navazující vyvracování/obhajování dané odpovědi, tak to vůbec nedává smysl.
Pomalu přestávám přidávat komentáře, protože zjišťuji, že počínaje 4. komentářem k jedné otázce je již skoro nikdo nečte. Takže od 4. dále jsou k ničemu.
Jenže když je v tom komentáři oprávněná kritika/nesouhlas s odpovědí, ke které se komentář vztahuje, a ten komentář je třeba až 6., pak je něco špatně. Tazatel se vůbec nemusí dozvědět, že to je špatná odpověď.
V šerém dávnověku, když ještě programoval každý nadšenec, existoval programovací jazyk LISP. Jednoduchý, že ho zvládl i takový neumětel jako já. Měl jednu velkou nevýhodu, složitější zápis v něm byl totálně nepřehledný. Pro zápis se používaly vnořené závorky a od třetí úrovně se v něm ztrácel každý. Podoba čistě náhodná? Tady admin strukturu zjednodušil, neexistuje třetí a další úroveň. Částečně dosáhl svého. Nejde reagovat na komentář, tedy si kdekdo svoji připomínku rozmyslí. Bohužel reagovat ale je v mnoha případech potřeba. Kdy? No tehdy, když je v komentáři totální blábol. Takže rádce, který rozpozná, že komentář je nesmyslný, nepravdivý, připojí svůj komentář. A je to tu. Nedej bože, aby mu někdo udělil bod. Mnou na začátku zmíněný programovací jazyk si vysloužil díky své nepřehlednosti jeden vtípek, zkratka LISP se překládala jako Lost In Stupid Parentheses = "ztracen v blbých závorkách". Tady to teď vypadá jako "ztracen v blbých komentářích".
Mně osobně to zase tak nevadí, mám přepnuto na řazení dle data(času) a jsem za vodou. Ale chudák neregistrovaný příchozí. Pro něj to musí být "vrchol přehlednosti". Tak si kladu otázku: Pro neregistrované v defautním nastavení guláš. Je to dobře? Zvýší to prestiž nebo návštěvnost poradny? Nebo je to kontraproduktivní? Chápu adminovy důvody - chtěl zrušit debatní kroužky a nikam nevedoucí nekonečné diskuse. OK. Povedlo se? Nevím! Několikrát jsem ale zaznamenal, že neregistrovaný tazatel (i někteří méně orientaceschopní registrovaní) se do odpovědí komentářů zamotali tak, že z poradny odešli přesvědčeni, že . je bílý čtvereček. Řešení? Pokud to má zůstat tak jak je teď, zrušil bych hodnocení v komentářích. Pokud chci mermomocí bod, co mi brání napsat jednak stručný komentář a jednak vlastní radu? Že to bude nepřehledné?
@ben: To jsou ty paradoxy cestování časem. A teď si představte ty propagační fotky v tričkách (vlastně bez triček). V důsledku by @admin musel zavřít poradnu pro buzení veřejného pohoršení / narušení mravní výchovy mládeže (každý nechť si vybere podle uvážení a stavu schránky )
amper - když by se nyní zrušilo hodnocení v komentářích, tak to zruší hodnocení i směrem zpět.
Takže, zmizí hodnocení ve starších ohodnocených a "přilepených" příspěvcích, které se komentářem staly až s novou podobou poradny. A to by ovlivnilo celkovou statistiku každého uživatele (do minusu) a někteří by třeba potom museli i vrátit tričko .
Dobrý den, admin nám tady někde psal, že tomu novému Poraďte máme dát měsíc - a ten ještě trvá. Potom se bude asi vyhodnocovat znovu a některé připomínky budou snad zohledněny (např. ta velká "fajfka"). Ovšem, už nyní by se mohla změnit formulace Řadit dle data na Řadit dle času, aby to byla stejná formulace jako je na stránce Nastavení uživatele. A připomínám, že oblíbené otázky jsou stále ztracené (od druhé stránky dál). Zdravím!
Za mne - pokud bych (si dal) - měl řazení podle hodnocení - tak už se v tom vůbec nevyznám a je to pro mne matoucí.
Ještě jedna věc mne prudí - když otevřu otázku a ona zůstane trčet na původním dotazu nahoře a já tedy musím hledat (kolikrát nepřehledně protože je skrytá v nerozbalených komentářích) poslední odpověď , - tak jen doufám že je to tou zkušební dobou .Chápu že vše nejde ihned. Zdravím.
tedy stává se to jen u některých - zapomenul jsem poznamenat.
To se stává v případě, že poslední reakcí je skrytý komentář. Klikněte na "Rozbal všechny komentáře" (hned nahoře) a potom na "Skočit na nejnovější odpověď". Trošku to zdrží, ale aspoň nemusíte hledat.
Zvykla jsem si, líbí se mi to. Myslím si, že by bylo dobré, kdybychom nejprve oslovili toho, komu odpovídáme. Pak by to bylo mnohem přehlednější.
Když něco nemůžu ovlivnit, snažím se zvyknout si co nejdříve. Někdy mi ale chybí vysvětlivky... třeba proč mám modrou fajfku - to je jako že jsem v nemilosti a můj komentář nemá přínos pro tazatele?
babkazov®...
Myslím si, že by bylo dobré, kdybychom nejprve oslovili toho...
Myslíte takto, oslovit toho na koho reagujete? Naprosto souhlasím a snažím se to dělat-napsat. Jak by to bylo krásné, hned by to každý viděl, komu patří reakce..
jmlc - modrá "fajfka" znamená, že hodnotil tazatel (zakladatel otázky). Zelená "fajfka" znamená, že hodnotil někdo z uživatelů poradny (kolega).
@Milancukrar ono to takto v jednom vláknu jde, ale když odpovíte 2x a jedno chci komentovat, měl bych tedy přidat i čas vašeho příspěvku. Při hodnoceném komentáři se tento zvedne do výšin a už to nemusí dávat smysl ani tak...
@babkazov - taky jsem to pochopil - každý rádce má pouze a jen odpovídat tazateli na základní otázku. Jenže ten se může ptát vás a požadovat doplnění, případně doplňují další rádci a je to pak šílený chaos. A někdy prostě je nutné upřesnit komentář ... nejsme tu profíci a občas může dobře míněná rada ze zkušeností být radou nevhodnou nebo chybnou
@ben - díky za upřesnění, to mne nenapadlo :D - hlavně jsem nepochopil, že mne ohodnotí sama tazatelka a přitom mi někdo smázne 6 hodnocení Jsem si myslel, že to znamená něco jako "
"
stil10k
- pokud se s tím nedá nic dělat - musíme si zvyknout, ale já bych měla připomínky :
1) - možnost doplňovat i komentáře
2) - označovat nick v komentářích ikonkou uživatele
3) - nevím jestli to jde - ale ponechat řazení komentářů podle logické návaznosti, tj. reaguji-li na něčí příspěvek - neměla by se moje reakce ztratit (byť dle času a data) - někde v prčicích, ale zůstat u příslušného příspěvku.
Abych si nepřipadal jako idiot a neodpovídal stejně jako 5 lidí přede mnou v podstatě stejně na dotaz, tak stejně musím číst i všechny komentáře, takže pro mě by bylo daleko jednodušší a i přehlednější zrušit všechny komentáře a komentáře komentářů a všechno řadit postupně po sobě jako odpovědi v časovém sledu, nakonec by bylo mnohem užitečnější, kdyby odpovídali jenom ti, kteří vědí a ne že si myslí, a že je tady takových myslících hodně.
Pak by se počet odpovědí hodně zmenšil a nemuseli by se lidi mezi sebou dohadovat v komentářích.
Dnes jsem plne poznal smysl nove upravy komentaru, jeste nedavno jsem nad tim priviral oko (prispevky se mi radi podle casu):-/
Pokud vim na ktery komentar chci reagovat, vubec netusim kde se moje reakce zobrazi (natoz kde ji najdu).
Pokud se mi zobrazi v odpovezich na email odpovedi a budu chtit prejit odkazem poradte.cz/... na tuto odpoved, stejne ji budu hledat jak detektiv.
@Mona
- já jsem si vlastně teprve teď uvědomila, že Admin asi chce, abychom neodpovídali v komentářích, ale v samostatných příspěvcích.
Takže to bude vlastně jako dříve ... - ale k čemu pak mají teda ty komentáře - při takto organizované podobě Poradny - sloužit? - to mi ještě nedošlo.
Když si je seřadíte podle data, budou navazovat správně. Asi by to nastavení podle data mělo být pro neregistrované jako základní nastavení.
No, komentáře jsou k tomu, aby se hovořilo přímo k odpovědi. Ale příklad:
Otázka: "Kolik je 1+1?"
Odpověď: "1+1=3"
Pod to dá někdo komentář č.1: "1+1 se tedy nerovná 3! Je to špatná rada, každý ví, že 1+1=2"
Na tento komentář někdo reaguje komentářem č.2: "Ano, toto je správná odpověď."
Opět někdo reaguje komenářem č. 3: "Přesně tak."
A komentářem č. 4: "Pozor na špatné rady!"
Ten, co napsal komentář č.1. ohodnotí autory komentáře č.2, 3 a 4. A rázem "strom" vypadá takto:
"1+1=3"
"Ano, toto je správná odpověď." HODNOCENO 1x
"Přesně tak." HODNOCENO 1x
"Pozor na špatné rady!" HODNOCENO 1x
A následně musí člověk rozbalit další komentáře, aby se dostal k:
"1+1 se tedy nerovná 3! Je to špatná rada, každý ví, že 1+1=2" HODNOCENO 0x
Myslím, že jsem už několikrát napsala, že nechci odpovědi řazené podle data. Ovšem odpovědi nenavazují/nereagují jedna na druhou, proto je to v pořádku. Komentáře jsou něco jiného. Co já, já si ověřím čas, tolik mě to netrápí, ale neregistrovaný tazatel nebude řešit který komentář byl dřív. Uvidí odpověď, pod tím komentáře, které ji potvrzují... a už si nevšimne, že vlastně potvrzují jiný komentář, který odpověď označuje za špatnou.
blbý je, že odpověď na něčí komentář skočí vždy někam jinam, takže vlastně nevím - pokud diskuzi nesleduju soustavně a na chvilku si "překliknu " - kdo a kde na co odpovídal... A nastavení podle času a data taky není řešení - protože můžu odpovídat i na komentář starší - takže se moje odpověď zařadí někam jinam. A doplnit komentář už nejde !
Víte ale v čem tápů? Tápu v možnsti: Rozbal všechny komentáře. Sdělí mi, že bylo rozbaleno (třebas) 4x. Nechápu, co to znamená. Není to proto, že to 4x někdo viděl komplet celé, mi nerozbalí nic, když je několikanásobá odpověď, stejně ji musím rozbalit zvlášť. K čemu to je Rozbal. . .? Nechci zemřít neinformovaná.
Culdo, jasně, já to dělám také, většinou kliknu na to, co je nejblíže a to je to rozbaleni. Ale k čemu to vlastně má sloužit? Třeba to k něčemu je vymyšleno a my to nepochopili.
já to dělám tak, že hned na začátku rozbalím všechny komentáře (je mi jedno kolikrát) - a pak pročítám ty, které mě zajímají, aniž by mi tak zůstal nějaký skryt. Na rychlejší a jednodušší postup jsem nepřišla - on asi ani není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.