Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvyseni pameti v PC - pokracovani

Od: lego® odpovědí: 30 změna:

Zdravim,
potreboval bych prosim poradit.
Nedavno jsem se na Vas obratil s vyberem vhodne pameti do PC poradte.cz/... .
Dle objednavky dorazila tato ebay.com/... pamet. Info o PC viz prilohy.
Pokud pamet vlozim do PC a zapnu PC, ozve se 1x kratke pipnuti a 1x dlouhe pipnuti (pipani se opakuje) a PC se nespusti.
Nemuzu vsak najit navod k zakladni desce, a ani kdyz projdu dostupne tabulky BEEP kodu tak nenajdu moji kombinaci.
Predem diky moc za radu a pomoc.

Zvyseni pameti v PC - pokracovani
Zvyseni pameti v PC - pokracovani #2
Zvyseni pameti v PC - pokracovani #3

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tahle RAMka v tvém PC chodit nebude. Je to RAM, která spolupracuje pouze s AMD chipsety, s Intelem ji nerozchodíš. Zabýval jsem se tím dost dlouho, abych to mohl zodpovědně tvrdit, i když princip, proč chodí s AMD a nechodí s Intelem jsem neodhalil.

Mám doma několik stejných RAM (naprosto stejné označení KVR800D2N6/4G, jen větší kapacita, mám 4GB) a pak několik noname 2GB, jsou naprosto v pořádku, s AMD chodí jedna báseň, jen s Intelem spolupracovat nebudou.

doplněno 07.02.18 23:14:

Je mi líto, ale musím trvat na svém vyjádření. Dokonce to, že tyhle moduly nespolupracují s Intelem, je hlavním důvodem jejich ceny, stojí čtvrtinu toho, co běžný modul stejné kapacity.

doplněno 08.02.18 06:56:

still10k: Neměl jsi na mysli něco takového? Je tam i odkaz na článek.

Zvyseni pameti v PC - pokracovani #4
still10k*
Informace, že tyto moduly nespolupracují s procesory Intel, není přesná. Mohou spolupracovat s Intelem, ale ne s každým jednotlivým procesorem a ne s každým chipsetem. Jejich kompatibilita s platformou Intel není zaručena, a nikoliv nemožná, jak vy tvrdíte.
still10k*
ad doplněno 07.02.18 23:14: v tom případě nemluvíte o originál KVR800D2N6, ale o noname padělcích s nekompatibilními čipy, o těch je známo že skutečně nekomunikují s Intelem. Originál (nebo padělek) se dá snadno identifikovat podle nákresu a popisu z datasheet kingston.com/...
Proto vždy doporučuji ověřovat i čipy a ne se řídit jen prostým označením modulu.
still10k*
Jestli nekoho zajima, proc tyto levne cinske padelky s nalepkou Kingstonu nespolupracuji s Intelem, nekde jsem o tom cetl celkem zajimave povidani. Narychlo jsem to nenasel, ale dohledam to, jestli o to bude zajem. Presne si to nepamatuji, jde tam myslim o high density, ty cipy jsou puvodne pro servery a pracovni stanice.

Jen dodám, že ty mé 4GB moduly přesně odpovídají datasheetu z odkazu a jsou osazené velice často používanými čipy HYNIX. Netuším, proč by to měly být padělky.

Naopak ty noname paměti nejsou vůbec označeny jménem výrobce a stejně anonymní jsou i na nich použité čipy. Tam bych byl ochoten věřit tomu, že jde o nějaké "šméčko".

hodnocení

Opravdu nefunguje.
DIKY vsem za pomoc

still10k*
ad doplněno 08.02.18 06:56: to není přímo ono. Zkuste sem dát ten odkaz, pročtu to. To co mám na mysli bylo obsáhlé povídání nějakého admina zahraničního HW sajtu. Zkusím to najít
A že jsou na tom čipy Hynix a nálepka Kingston ještě neznamená, že je to vyrobeno podle JEDEC. To pochopíte až si přečtete předposlední příspěvek na tomto fóru: forum.zive.cz/...
Čína to je HW džungle, v jedné fabrice vyrobí perfektní modul a hned ve vedlejší fabrice jeho padělek.

Ten odkaz je ve třetím řádku mnou vloženého snímku;)

Už je mi to celkem jasnější. Jen pro ilustraci, ta moje 4gigovka má konfiguraci 128Mx32 *smich*

still10k*
Hm to se mi teda přepisovat nechce. A ještě to vypadá, že ta adresa není celá. Není jednodušší vložit odkaz než obrázek s odkazem?

Sorry, nevšiml jsem si, že ta adresa není celá.

Problém je v tom, že už to mám delší dobu stažené jako obrázek (.jpg) a zdroj už asi nezjistím. Pokud se dopátrám, ozvu se.

Tak to vypadá, že adresa je celá, ten článek je tady a Sekce 5 je opravdu zajímavá.

still10k*
Super, proctu to, diky :)

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud máte správný modul RAM ke své zákl. desce (a je tam i správně umístěn), tak nyní musíte udělat reset BIOSu - vyndat na chvilku jeho baterii, potom ji tam zase správně vložit (vše při vypnutém PC), PC zapnout, jít do BIOSu, ten znovu nastavit (u RAM nejlépe na "auto"), nastavení BIOSu uložit a restart PC. Takto jsem postupoval při rozšiřování RAM já a vše funguje. Zdravím!

doplněno 08.02.18 08:51:

lego - ještě zkuste ty moduly RAM ve slotech prohodit nebo zkusit jen ten jeden (ten nový) a postup opakujte. A pokud se nezadaří, tak je to problém viz níže. Bohužel.

hodnocení

Vse provedeno dle rady > stale spatne.

hodnocení

Pokud jsem RAMky prohodil, nebo v PC byla pouze nova RAMka tak PC po zapnuti ani nepipl a ani nic nezobrazil.
Zkusim objednat tuto ebay.com/... RAMku k viz priloha.

Zvyseni pameti v PC - pokracovani #5

Tak to bych na blind neriskoval. Proti mluví jednak cena a jednak úplně stejné použité čipy jako mám já na té 4gigovce, tedy pravděpodobně opět serverové high-density.

hodnocení

Kterou RAMku by jsi tedy navrhoval?

Tak jsem trochu pohledal a tady máš stejnou, jako máš v PC.

Můžeš porovnat podle Part Nr.

hodnocení

Diky moc, objednam

Tak až teď jsem si všiml, že ta RAMka z tvého návrhu má stejné Part Nr., jako ta tvoje původní i jako ta, kterou jsem ti doporučil já. Tak mi to připadá, že si z nás Patriot dělá srandu nebo už tomu nerozumím...*sok*

Nebo vzhledem k rozdílům v nálepkách a kultuře vzhledu je ta z e-baye padělek. Rozhodně bych bral tu z naší distribuce, i kvůli případné reklamaci.

still10k*
Jo tahle Patriotka od Satama ze Suntech vypadá slibně.
Zkusím pro jistotu najít memory support list, jakou že máte přesně základní desku?

Pán má MSI 2A78h. RAM support list jsem nenašel, MSI už tu desku ani nevede, je moc stará.

still10k*
Taky jsem nenašel. Jen ten CPU support list, jak už psal Lego, i když to není přímo od MSI. Ale ta Patriotka ze Suntech snad pofrčí.

still10k*
hodnocení

2x
Najděte na webu výrobce základní desky tzv. memory support list, to je seznam otestovaných paměťových modulů se zaručenou kompatibilitou. V tomto seznamu a následně na internetu hledejte nejen podle označení modulu, ale porovnávejte i označení použitých čipů.
Nebo si sežeňte stejnou Patriotku, jakou už jednu v PC máte, u ní je 100% jistota, že poběží.
hodnocení

Zatim jsem k ty desce nenasel zadnej navod. Jen nekde upln eomylem seznam podporovanejch CPU (ten uz jsem taky objednal ebay.com/... ).
Jdu hledat stejnou pamet ktera mi slouzi dobre:)

hodnocení

2x

lego: Máš stejnou RAM jako tvá původní v komentářích k benově odpovědi (12:00).

hodnocení

Koukam ze tu chvili nejsem a ze jste vse co jste ode mne chteli jste i nasli:)
Napsal jsem na www.suntech.cz tak jeste uvidim co odepisou.
Dekuji Vam vsem!

hodnocení

Vse funguje k me plne spokojenosti.
Diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]