Nejste přihlášen/a.
Už asi blbnu. Prosím o vysvětlení barev u odpovědí např. poradte.cz/...
Čecháček-Bambula. poradte.cz/... Kája-Simonak.
Přiznám se, že jsem na to alergická když si myslím, že si někdo odpovídá, protiřečí... Je to jeden, dva někdy tři nicky jednoho člověka nebo není. Děkuji za vysvětlení.
Vám se nezobrazuje složka "FAQ"?
Co znamenají barvy v hlavičce odpovědi?
Máme rádi přehlednost a bojujeme proti podvodným příspěvkům. Můžete se u nás setkat s těmito barvami:
autor otázky
stejná ip adresa jako autor otázky, může se jednat o člověka bydlícího ve stejné vesnici apd
rádce, který má velmi dobrou reputaci v dané oblasti
někdo kdo se vydává za vícero osob, ale používá stejnou ip adresu, soused nebo podvodník?
někdo kdo se vydává za vícero osob, ale používá stejný počítač/telefon, bratr nebo podvodník?
Počet barev není neomezený a pokud by bylo potřeba rozlišit více osob než 3 z každé skupiny změní se barva linky. Pro párování je tedy NUTNÉ vždy porovnat obě barvy najednou! Vzniká tak velké množství kombinací, což je potřeba v rozsáhlých otázkách. Zároveň je vhodné příspěvek nahlásit, aby jej mohl prověřit moderátor sys a eliminoval tak případnou nekalou reklamní praktiku nebo manipulaci.
Zdroj: poradte.cz/...
FAQ přečíst umím, jasná odpověď to však není. Poznám tedy podle barvy, že je to jedna osoba nebo si prostě mohu vybrat z nabídek FAQ ale to zas nevím nic.
Mám prostě pocit, že jde o strátu důvěryhodnosti, víc nicků jedné osoby mi vadí a to že jsou tři z jedné malé dědiny nijak nepoznám. Poznají to alespoň syslové?
Dobrý den, ano, někdo zde má i více registrací a potom se v tom sám nevyzná - je to opravdu (minimálně) nedůvěryhodné. Váš dojem je správný (viz příklad s českým bambulou, což je jedna osoba). Zdravím!
Nepoznají, I když tři z jedné vesnice poznají podle IP zcela určitě. Pod jedním IP totiž může být schovaná celá malá vesnice s jedním poskytovatelem internetu a více sysel nerozliší, takže sice jde IP zabanovat, ale může to odnést několik úplně nevinných lidí.
Pro ladinpraha: Tvé poznámce nerozumím. Co je v mé odpovědi tak špatné, že si to zasloužilo pozornost syse?
Neříkám, že je něco špatně, ale třeba vidíme trošku víc, než jenom IP adresu.
A k barvičkám, někdy je docela problém (díky monitoru) posoudit jejich shodu. Některé rádce to často provokuje k neoprávněným reakcím.
Všem děkuji.
Láďo, doufala jsem, že admin a syslové vidí víc. Patřím k těm, které to přivádí k šílenství, příjde mi to jakoby někdo vědomě lhal a podváděl což nesnáším.
Já vím, že vidíte trochu víc, nemá cenu to rozvádět a polemizovat. Myslí, že větším problémem jsou "nepravé" IP adresy (skryté pomocí proxy, VPN apod). Myslím, že do těch už nevidíte a ani nemůžetze
No víš že vidíme a nechceš polemizovat a stejně šťouráš... Tvoje dedukce je úsměvná, je to stejné jako k identifikaci auta nepotřebuješ pouze RZ Zajímavé co
OT: Ale zeptám se tady, ať nemusím zahlcovat stránky novou otázkou. Jak může mít jedna vesnice 1 IP adresu? Není snad IP adresa vázaná na počítač? 1 počítač 1 IP adresa, ne? Takže 10 počítačů ve vesnici pod jendím poskytovatelem 10 IP adres nebo se pletu?
Ten poskytovatel má svou IP adresu, která je vidět. On pak "přiděluje" IP adresy jednotlivým uživatelům, ale navenek je vidět jen ta jeho IP adresa (nebo adresy, může jich mít několik). Jak ale napsal ladinpraha, pro moderátora fóra nemusí být problém se k těm koncovým IP adresám dostat. Jak, to už není předmětem této debaty.
Vysvětlení je prosté. Ano každé zařízení má jednu IP (no řekněme alespoň jednu ) a ta musí bý v síti jednoznačná. Takže v tom máte pravdu, ale musíte taky rozlišovat druhy sítí. Takže v praxi je nějaká domácí síť, tam počítači přidělí adresu domácí router, pak se síť poskytovatele, ten většinou přiděluje jednu IP a tu má router na WAN rozhraní (domácí síť je strana LAN). No a jelikož IP adres v internetu je omezené množství tak se šetří, proto vznikly proxy, NATy... Takže poskytovatel má několik NATů, což je zařízení (server) které na jedné straně má síť poskytovatele a na druhé veřejný internet. A fuguje to podobně jako router doma. Do internetu má veřejnou IP jednu a přitom za sebou může (respektivě ne může, ale má) mít stovky domácností a firem.
Satam:
Tebe ty IP fascinují viď? Protože jiné možnosti nevidíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.