Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle border kolie?

Od: simonak* odpovědí: 20 změna:
Často se setkávám s lidmi kteří mi říkají že mám nádhernou borderku.I jak jsem s ní byla na mezinárodní výstavě psů tak jak tam volali bordery do kruhu tak tam každý po mně pokřikoval ať tam jdu že tam jsou border kolie.Tak jsem jím řekla že ne,že to není boc s pp a oni říkali : a co jiného by to bylo za rasu? Vždyť vypadá úplně ja pp bocka.
Je tohle border kolie?
Je tohle border kolie? #2
Je tohle border kolie? #3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si tedy myslím, že "čistá" rozhodně není..

lidus*
hodnocení

0x

Pro porovnání ale vy jistě máte s čím srovnávat. obrazky.cz/...

Na první pohled bych řekla, že je jeden rodič bocka.

kaja*
hodnocení

Určitě je to čistokrevná.Vidím na ní všechny znaky bordery.
A jinak chovám tyto rasy už hodně dlouho a vážně takové stejné bocky tam máme.Takže ze mě je čistokrevná.
simonak*
hodnocení

No taky si myslím :)že je čistokrevná

Kaja/Simonak - No vidíte, to já si naopak myslím, že čistokrevná není. Možná křížená s liškou :-D.

lidus*

Kájo a Simono, proč se ptáte zde? Sedíte u jednoho stolu, máte jasno, pokecejte si spolu.

Pokud chcete vědět zda je to hezký pes, tak já mám ráda jezevčíky a šeltie.

doplněno 28.04.17 14:09:

poradte.cz/... Heleme se,ono je vás víc.

To nic, schizofrenie se na pořádně vyskytuje dost často. Dost dobře nechápu, proč někdo položí otázku a sám si na ni pod jiným Nickem odpoví.
Ale je možné, že v Bohnicích dávají vycházky na svátky.

Co to tady hrajete?

ccc*

Jestli je to čistokrevný pes, máš k němu papíry. Když je nemáš, je to vořech, ať vypadá, jak chce.

simonak*
hodnocení

Neznamená když je pes bez pp tak je zo vořech.I psi s pp jsou vořeši.a všichni psi jsou stejní!
jakoola*

Simonak _ ale ano , přesně to to znamená . Jestliže pes nemá průkaz původu , tak je to kříženec , neboli voříšek . A je naprosto jedno jestli byli rodiče stejné plemeno , nebo ne . Dokonce i štěnata rodičů s PP , pokud oba rodiče nebyli uchovněni , se považují za křížence , jelikož bez uchovnění rodičů nemají PP.

A ano - všichni psi jsou stejní - mají ocas, čtyři nohy a štěkají.:)

Jenže to má trochu háček. Kromě jiného se při uchovnění rodičů dbá na to , aby pes(fena ) splňovali standard plemene , tzn. vzhled, výšku , barvu a POVAHU. To je bonitace .U mohých plemen musí adepti na uchovnění projít lékařským vyšetřením na displasii .Vyšetření očí na dědičné choroby .Loveká plemena musí absolvovat zkoušky. ( miniálně OVVR- ověření vlohových vlastností). A všechna plemena musí absolvovat minimálně dvě výstavy .Krytí feny se plánuje ve spolupráci s klubem daného plemene tak , aby se u narozených štěnat maximálně eliminovaly zdravotní , povahové a exteriérové vady .

Takže ano , všichni psi jsou stejní , jen někteří byli plánovaní s rozvahou a zodpovědnosí.

hodnocení

0x

Simčo, co má napsáno v Průkazu původu? Neblázni, proč chceš mít za každou cenu "rasového "psa? Máš ho ráda? Máš! Tak neřeš! ;) Jen pro srovnání: dajavera.rajce.idnes.cz/...

zakus*
hodnocení

0x

Ano je to čistokrevný Karl von banhof .

Odkdy se psy bez PP účastní mezinárodních výstav? *sok*

doplněno 28.04.17 23:03:

Ale no tak! Píšu o účasti a ne o návštěvě.

pb®

Na výstavu se může jako divák s jakýmkoliv psem, stačí aby pes měl povinná očkování a při vstupu se to doložilo očkovacím průkazem. Soutěže se účastnit pochopitelně nebude. Teda možná se na výstavu nesmí se psem kupírovaným, ale jinak PP u psů návštěvníků nikdo nezkoumá.

jakoola*
hodnocení

0x

Je úplně jedno jak vypadá . Nemá PP = je voříšek.

simonak*
hodnocení

Neznamená když nemá pp tak je to vořech.I psi s pp jsou vořeši.Všichni psi jsou stejní!

Simonko, vidím, že tě trápí, že nemáš rasového psa. Ale to prostě tak je. Dám ti tady Průkaz původu fenečky, která už víc jak 12 let nežije. Podívej se, jak "papíry" vypadají. Tento Průkaz původu vydává Plemenná kniha, která vede v evidenci ještě mnoho předků těch v PP, jejichž DNA se podílí na vzhledu, povaze a na vrozených vadách a vrozené zdravotní kondici. Tohle všechno je zakódováno v těch malých číslech, ktará jsou v rámečku pod jménem. Bez sledovanosti těchhle předků pes nemůže být čistokrevný a chovný.

Je tohle border kolie? #4

babkazov - takto již dávno PP nevypadá ;)

Tigra, týýýjooo! Teď teprve jsem se koukla, je tam r.1990! To je hodně dávno! Hera ze Šternberské Strže, zvaná Bubu, se dožila 15ti let a ke dnešku má její nástupkyně, Dorotka, 12. Jojo, je to tak! 27 let! ;) Tigra nebo někdo, dejte, prosííím fotku PP, abych věděla, jak vypadá. :)Děkuji a nezapomeňte políbit a nechat se políbit, abyste neuschly! :)

danys*
hodnocení

0x
Je to ne moc hezky vorech!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]