Hodnocení odpovědí

Od: Datum: 18.08.12 11:03 odpovědí: 27 změna: 21.08.12 11:25
avatar

Myslím, že by bylo dobré odstranit omezení hodnocení odpovědí (3 v otázce a 15 za den). Mnoho otázek má více než 3 dobré odpovědi a celkem rád bych ohodnotil všechny. A asi nejsem sám.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
avatar
administrátor uzavřel tuto otázku
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.08.12 11:29
 
avatar

Jsem téhož názoru. O tom že jich lze ohodnotit jen 15 za den ani nevím, ale v mých otázkách se často objevuje více než tři dobré odpovědi. Moje otázky jsou spíše velké diskuze ve které mnoho lidí dává dobré rady a nápady. Někdy i více než tři lidé poradí různé dobré věci.

Takže se přimlouvám alespoň na zvýšení ohodnocených odpovědí na 5. To je podle mě akorát.

Od: bena*
Datum: 18.08.12 12:17
 

Myslím si, že to špatný nápad není, dříve bylo 5 odpovědí, to stačilo, nemusí to být neomezené.

Od: vlazy*
Datum: 18.08.12 14:30
 

praivo: Sám určitě nejsi. Souhlasím, že mnoho otázek má více dobrých odpovědi které by se mohlo ohodnotit. S tím hodnocením je to ale těžké. Některých to hodnocení ani nezajímá a je jim jedno zda jejich odpovědi někdo hodnoti nebo ne a sami možná také nic nehodnoti. Jsou ale i takoví kteří hodnoti kdejakou blbost a to možná někdy jen tak z legrace. Psalo se už zde na poradně, že dokonce i někteří si dovolují přímo žádat o ohodnocení jejích odpovědí. Nejsem proti tomu hodnocení, ale nevidím v tom nějaký příliš velký význam.

Datum: 18.08.12 14:40
 

Ale dobrou odpověď můžete ohodnotit i třeba smajlíkem *palec*. Ten taky potěší. Takže za mě: nic neměnit.

Datum: 19.08.12 11:13
 
avatar
To bychom mohli takto ohodnotit 20% odpovedi mozna vice, zamer je ohodnotit ty nejlepsi. Omezeni je kvuli tomu, ze nekteri jedinci pak hodnotili lautr vsechno a vice nez malem mnozstvi a rozestupu par vterin...
Od: hop®
Datum: 19.08.12 12:49
 
avatar

Souhlasím, spíš bych zařídil, aby tazatel mohl hodnotit až po uplynutí nějaké doby, někdy bezmyšlenkovitě ohodnotí první tři odpovědi a pak se v další debatě ukáže, že všechny byly nesmyslné, samotní tazatelé pak svého hodnocení litují...

Od: krkovicka*
Datum: 19.08.12 13:37
 
No božee,tak hodnotím (rychlíky),zkráceně řečeno,tudíž otázka už je zodpovězena a ti co přijdou s křížkem po funuse(zkráceně řečeno) tak hodnocení nedostanou,protože si spočítají modrý fajfky,tak půjdou do toho i s tím že jsou odkázáni na ostatní co otázku otevřou nebo i za bezplatné a lidské slovíčko DĚKUJI.Tři hodnocení bych nechala,možná ještě počet snížila.
doplněno 19.08.12 14:53: Znáte katastrofický filmy?Vždy je tam plno lidí co chybou druhého se na tu cestu vydají a věří tomu a pak se objeví jeden člověk,celkem nevýrazný,možná i asociální,který jedním nápadem hrozbu odvrátí.
Když budu tomu věřit,body dám.Tomu zachranci a stále nevím zda má zrovna on jediný pravdu- pouze poděkuji a nechám to na ostatních.
Od: hop®
Datum: 19.08.12 14:43
 
avatar

Krkovičko, jde spíš o to, že první (nejrychlejší) odpovědi můžou být nepřesné či vyloženě nesmyslné a tato skutečnost se ukáže až v další debatě...

Od: vlazy*
Datum: 19.08.12 15:00
 

krkovička: I když to hodnocení podle mého názoru asi nemá příliš velký význam a neměl bych nic proti tomu kdyby se zrušilo úplně tak i přes to s tebou nesouhlasím. Myslím, že ohledně toho má hop pravdu. Když už ale zde na poradně to hodnocení je tak by snad mohli mít stejnou šanci na ohodnocení odpovědi všichni rádcové pokud někdo uzná jejích odpověď za dobrou a ohodnocení hodnou. To, že někteří ty odpovědi hodnoti asi bez uvážení nebo jen tak z legrace je už věc jiná.

Od: krkovicka*
Datum: 19.08.12 15:19
 
Tak za mě,body dám a někdy se jich vzdám úplně.Někdy se k otázkám vracím a hodnotím je později,třeba za týden.Pak spadám i do toho co psal admin-hodnocení po vteřině.Bylo mi tady vyčtena hodnocení.Že hodnotím nesmyslné odpovědi.Na čas jsem se toho úplně vzdala,přišlo mi to ,že jsem pod drobnohledem.Dnes víc přemýšlím a i když je odpověď správná a v danou chvíli mi moc pomohla-jak už jsem jinde uvedla(někdy pomůže psychická podpora než ta technická) tak bod dám ale s odstupem.
Ještě bych chtěla dodat a adminovi trochu vyčíst .Že když mám m.verzi a dotykový telefon,hladím prstem abych rolovala odpovědi dolů a tak už se mi 4x stalo že jsem udělila bod úplně nechtic a v jednom případě pouze za prchajícího smajlika s trapnou poznámkou.Mohlo by se to adminem nějak vypilovat?Určitě se to nestalo jen mě.
doplněno 20.08.12 07:30: Tak dobrá tedy.Chci se zeptat,zda když požádám o vymaz bodů,kdy jsem obodovala právě tímto omylem,zda mi bude vyhověno,nebo je to trvalé.
avatar
Upozornění od sys kapkanadeje 20. 08. 2012 07:47:31
Bude Vám vyhověno, pokud bude Váš požadavek shledán jako oprávněný. Postup je stejný, jako nahlášení nevhodného příspěvku.
Datum: 19.08.12 16:50
 
avatar

To podle mě nejde opravit. Budeš muset posunovat stránku jinde než na místě tlačítka dobré odpovědi.*smich*

Datum: 19.08.12 19:56
 
avatar

Na druhou stranu, když přijdou tři správné odpovědi okamžitě a problém se jimi vyřeší, těžko se tazatel-návštěvník vrátí za půl dne jen proto, aby na něco kliknul. Když už, tak spíš možnost ohodnocení odebrat a přesunout.

Od: vlazy*
Datum: 19.08.12 12:51
 

Souhlasím, že asi jsou jedinci kteří hodnoti lautr všehno. Jsou ale i případy kdy někdo na začátku ohodnoti první odpovědi které se mu zdají být dobré a pak trochu později někdo napíše něco ještě lepšího co by chtěl ohodnotit také ale kvůli tomu omezení to ohodnotit už nemůže což je škoda.

doplněno 19.08.12 12:59:
hop: Souhlasím s tebou, ale spíše než to řešit možnosti hodnocení až po uplynutí nějaké doby bych to řešil možnosti tazatele zrušit hodnocení které sám udělil pokud uzná, že něco ohodnotil ne příliš dobře.
Datum: 19.08.12 16:51
 
avatar

S tím bych také souhlasil. mnohokrát bych chtěl hodnocení zrušit právě k vůli hodnocení prvních příspěvků.

Od: bena*
Datum: 19.08.12 18:37
 

Jak tu vidím další příspěvky, tak bych radši nic neměnil. To by tu byl pak guláš a blázinec - odebrání hodnocení nebo nějaké čekací doby...

Od: vlazy*
Datum: 19.08.12 19:32
 

Ono tu ten guláš a blázinec už tak trochu je a proto by nebyklo naškodu v tom udělat alespoň trochu pořádek. Přidává se sem různé údajné vylepšení ve formě různých ne příliš smyslných omezení což ve skutečnosti většinou zde vytváří nepořádek.
Od: hop®
Datum: 19.08.12 19:45
 
avatar

Vlazy, některá opatření nejsou zcela nesmyslná.

Ovšem v Pravidlech poradny jsou definovány většinou povinnosti rádců a tazatelů. Ostatní úpravy a omezení nejsou popsány v nějakém obecném "Domovním řádu" a tazatel či rádce se o nich dozví až když dojde k určité - pro něj nedovolené - situaci. Myslím, že by Admin měl podobná omezení někde zveřejnit i s vysvětlením, proč to tak je.

Někdy se snažím jeho myšlenové pochody vysvětlit a dostávám se sám no konfliktů s ostatními rádci, ale to Vám asi nemusím psát. Ale opravdu nevím, proč není veřejně jasný princip fungování a vznikne tento dotaz:

https://www.poradte.cz/vzkazy…ostlinu-dve-rubriky-proc.html

Od: vlazy*
Datum: 19.08.12 20:27
 

hop: Souhlasím, že ne všechny opatření jsou nesmyslné. Jsou i takové které svůj význam mají. Pokud ale něco příliš nebo úplně nemá smysl tak nevidím důvod proč by se na to nemohlo upozornit a trochu ohledně toho podiskutovat a to i přes to, že admin dává najevo, že s tím nehodla nic dělat, protože podle něho je to naprosto ideální.

Datum: 20.08.12 07:23
 
avatar
A chces je diskutovat stale dokola? Jestli omezuji tebe, tak s tim souhlasim, jen lituji, ze to neplati i ve volne diskuzi. Skoda, velka skoda.
Od: vlazy*
Datum: 20.08.12 12:26
 

Admine vidím, že jsi na mne dost hodně naštvaný za to, že poukazují na některé nedostatky a zbytečné omezení které jsi zde na této poradně zavedl a dovolují si ohledně toho diskutovat. Příliš se mi nelíbí, že poukazuješ pouze na mne jako jediného uživatele poradny kterému to trochu vadi a odmítáš brát v úvahu že nejsem sám komu se to nelíbí. Zkus se podívat nezaujatě na tuto a jiné podobné zdejší diskuze a určitě tam najdeš i některé další lidi kterým to více nebo méně vadí tak jako mne.

Nechci tě přesvědčovat aby jsi s tím něco udělal a ty podle mého názoru ne příliš smyslné omezení zrušil. Dal jsi už najevo, že s tím asi nehodláš nic dělat a co si o tom myslí někteří uživatele této poradny tě nezajímá a tak nějaké přesvědčování asi nemá smysl.

Já ty tvoje zdejší omezení respektují, protože pokud zde chci být tak ani nemám jinou možnost. To ale neznamená, že bych se ohledně toho neměl dovolovat vyjádřit abych tí tím náhodou nešlapal na kuří oka.

Vytvořil jsi admine dobrou poradnu která si získala docela dost příznivců, ale zbytečně ji kazíš těmi různýmí podle mne ne příliš smyslnými omezeními.

avatar
Upozornění od administrátora 20. 08. 2012 17:42:23
"že poukazuji na některé nedostatky"... *haha*
Od: vlazy*
Datum: 20.08.12 17:53
 

A nepřemýšlel jsi admine nad tím, že to co z tvého pohledu nedostatkem není může z pohledu někoho jiného (nejen mého) nedostatkem být?

Datum: 20.08.12 18:22
 
avatar
Vlazy
Velmi rád čtu tvoje rady a odpovědi na odborné téma, tam je vidět, že o hodně věcech hodně víš a tazateli to pomůže.
Navrhuji ti ale, aby jsi přestal hodnotit duševní pochody admina a ostatních uživatelů a rozvíjet svoje úvahy o jejich pohnutkách a důvodech konání. Věnuj se místo poznámek o naštvání, omezování, záměrnosti a dostatečnosti radši podstatě a smyslu otázky, tím budeš uživateli a poradně prospěšnější.
Ani se adminovi nedivím, že neplodné debaty uzavírá. A třeba i ty podobnou diskuzi opět začínáš, resp. ohříváš si svoji polívčičku.
Je tu množství rádců, kteří v první řadě radí a pomáhají potřebným. Nezajímají je nějaká omezení, pokud na ně narazí, berou je jako nutné zlo, případně jako opatření admina zavedené v souvislosti s porušovateli pravidel. Jejich příspěvky jim vybudovali jistou reputaci, mají své jméno nejen podle TOP, a v neposlední míře i jejich hodnocení tomu nasvědčuje. Málokterý má problémy s těmi 10 %, nevykecávají se.
Oni radí, ty jsi zřejmě každé ráno dáváš polovičku Yohimbinu.
Potom se nediv, že máš asi 3 %. Potom se nediv, že se někdo napříště pořádně naštve a pošle tě někam.
Od: vlazy*
Datum: 20.08.12 21:02
 

hejkal: Vidím, že jsem asi muse i tobě pořádně šlápnout na kuři oko, že až tak hodně jsi na mne rozzlobený. Ono napsat svůj vlastní názor na něco a ten si pak i obhajovat není vždy snadné hlavně když je kolem několik jedinců kteří nedokážou unést, že někdo má na něco trochu jiný názor než oni.

 

Datum: 21.08.12 11:25
 
avatar

obávám se, že nejvíce nevidíš svoji omezenost... jsou tu pravidla, tak se jich drž. Nelíbí se ti? Nikdo tě tu nedrží.

Od: bena*
Datum: 20.08.12 12:37
 

Nechci lézt adminovi do zadku, ale v tomhle má pravdu. Ve finále celkem chápu to omezení...

Jen by bylo dobré dát omezení i neregistrovaným uživatelům, aby z každé IP adresy šla odeslat třeba jen jedna nebo i ty 3 odpovědi. Samozřejmě by to neplatilo pro dotaz, tam by to bylo neomezené. Protože někteří neregistrovaní, to je opravdu příšerné.

doplněno 20.08.12 18:29:

Asi tak, hejkale.. lépe by to snad nikdo nenapsal...

Od: aaaaaa*
Datum: 20.08.12 13:22
 

hodnocení mi přišlo úžasné jako nováčkovi a když jsem došel do topten tak jsem to po pár měsících zabalil a teď se sem podívám občas

Datum: 20.08.12 21:12
 

aaaaa...*placni*

jen mi tak nějak připadá, že dříve se tady asi opravdu víc "vykecávalo"...a bylo to fajn *vtip*

 

 

 

Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.