Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám možná divnou otázku. Včera tady tazatelka pod registrovaným nickem ELIN /registrace 3 dny/, píše v rubrice Nejen pro ženy naivně až hloupě o tom, jak byla znásilněná. Ten její popis celé akce mi zahrál na nervy, nebylo to naprosto věrohodné a podle toho jsem jí odpověděla.
Ani nevíte, jak mě překvapilo, když mi práskaná ELIN odpovídá, že mám pravdu, takhle se to udát nemohlo, její otec je polda a zpochybnil to. Podívejte se na to sami. Až potud jsem pochopila, že si z nás rozjívená puberťačka dělá srandu, známky ve škole už jsou uzavřené a ona se zřejmě nudí. Jenže: neodpovídá mi už jako ELIN, ale jako ELOI. Opět registrovaná /0 dní/. Takže pro někoho, kdo se na Poradně nevyzná a neví, že se to snadno nechá odhalit, sranda až na půdu.
Já se ale ptám: je možné, aby se jeden člověk zaregistroval 2x, 3x, 5x...vícekrát? Pak může odpovídat, z kterého nicku se mu právě líbí, střídat je jako ponožky. A já si myslela, že každý registrovaný může mít jen jediný nick a ten je pro něj svatý.
Jak to tedy s ELIN, versus ELOI doopravdy je? Docela by mě to zajímalo. Pokud se jeden člověk může zaregistrovat několikrát, využiji toho /či spíš zneužiji/ a pak se svými 10 nicky tady budu řádit jako černá ruka. TĚŠTE SE! Jaga.
Nicků může mít každý kolik chce, to se asi odvozuje od toho, kolik má kdo mailů. Na Poradte.cz dokonce uživatel nemusí mít ani žádný účet, aby mohl klást otázky nebo na ně dokonce odpovídat. Myslím, že asi žádný server nesmí blokovat uživatelské IP adresy po zaregistrování.
Ale normální člověk má jen jeden účet :D
Ano, technicky je možné aby tu měl uživatel několik registrací.
Ano, dají se zjistit jednoduše, kolikrát to vidíte.
Ne, není technicky možné zablokovat možnost dalšího přihlašování/registrace z jednoho pc, vždy by to omezilo buď celou ip, což může být mnoho lidí a nebo třebas někoho z rodiny kdo používá stejné pc. Pokud ale dělají bordel tak je odhalujeme, případně likvidujeme
je to zakázáno ve smyslu osobního prospěchu, pokud chce někdo vložit otázku a nechce být s ní spojován, může to využít nebo psát jako neregistrovaný. Taky to tak dělám. Když tím příspěvkem nebude jiné urážet apd. je to všechno v pořádku. Pokud to někdo dělá jen aby se pobavil nebo z nějakého "nemravného" důvodu, bude mu po zásluze dopřáno hopla
Díky všem za vysvětlení. Samozřejmě, že žádné kulišárny na Poradně páchat nehodlám.
Nikdo by se neměl za svůj příspěvek natolik stydět, aby přitom nemohl použít svůj starý dobrý nick. A pokud chce provádět nějaké nepravosti, jako ELIN, pak snad ani raději nepsat.
Dík a hezký den všem./Já ho dneska nemám, jdu k zubaři. /
Jaga.
Myslím, že registrací lze mít víc.Pokud si je uživatel zřizuje pro takové účely,jaké jsi zde napsala,myslím,že takový typ lidí nejsou úplně psychicky vyrovnaní jedinci.Tací se nachází bohužel i na jiných serverech.Jsou to ubozí lidé,co si léčí své komplexy formou písmen,jinak se na nic víc nezmohou.
Jaguško, je povoleno mít více nicků, sám mám dva, ale spíše z "technických" důvodů, veřejně vystupuji stále pod jedním. A Vaší "černé ruky" se asi bát nemusíme, na takové má náš Admin své pastičky, takových už bylo...
Myslím si, že už to tu bylo. Dědeček, vnuk, babička, tatínek. A nyní, zdá se zase, jen neregistrovaný.
Dobrý den,máte rozkošný nick.Plně s Vámi souhlasím,jsem tady registrován jen pár dní ale toto mi taky neuniklo.Nemám zrovna na mysli nick kterou popisujete.Odpověděl jsem dobře na na otázku hned po demnou to opsal jen to upravil,přeházel a ejhle, když jsem najel opět na toto téma,koukám ten podemnou je 2xohodnocen a já nic.Nevím co si mám myslet,nebo si tady někdo špatně přečte mojí odpověď a napíše mi že tady píši nesmysly.Nevím co si teda myslet,zda někdo chce honem např.Zdarma tu mikinu atd.
bena - Podle čeho jste to poznal, že je to z jednoho počítače? Já jsem nic nepostřehla. Pokud to tak je, tak nechápu smysl takového jednání. Máte pravdu, že je to vrchol drzosti a nečestnosti. Nebo někdo takovým jednáním chce získat ohodnocení a tak další tričko? Je možné, že někdo z nudy zakládá otázky a sám si na ně odpovídá? Nedá se proti tomu něco udělat?
Paní brunecova, já jsem to nepoznal, to může poznat akorát sys a admin, v tomto případě to poznal pan hejkal. Dá se to poznat podle IP adresy počítače. To je takové číslo ve formátu xxx.xxx.xxx.xxx, pod kterým jste viděna na internetu, když se na nějakou stránku připojujete.
Některá internetová fóra umožňují všem uživatelům vidět jejich IP adresu, často první tři trojice (xxx.xxx.xxx). Už i podle toho se dá celkem poznat, že to jde z jednoho počítače.
Admin může zablokovat vstup na poradnu buď tzv. IP banem, což v praxi znamená, že z toho daného počítače nemůžete psát na poradnu nebo se vůbec nepřipojíte. Další řešení je zablkovaní těch přihlašovacích jmén, ale to často k ničemu nevede, protože si může ten člověk založit nové uživatelské jméno a přihlásit se a psát.
IP ban je celkem spolehlivý, nicméně jde obejít, ale to už je pro zkušenější uživatele.
Já už jsem několikrát psal, aby se to tu trošku zpřísnilo. Admin sice zavedl limit počtu odpovědí pro uživatele s méně jak 10% ohodnocených odpovědí, ale to mi nepřijde příliš efektivní, někteří prý kvůli tomu i odešli z poradny.
Navrhoval jsem tohle:
"A pokud je poradna přeplněná odpověďmi, které jsou mimo mísu nebo úplnými hloupostmi, zkuste systém 3x a dost! (nebo 5x, to je jedno). Kdo tady třeba tapetuje, dělá si z poradny annonci nebo přímo a cíleně vkládá reklamu, spamuje, píše absolutní nesmysly, navádí k porušování zákona, atd. Prostě kdo bude dělat podobné lumpárny, zablokovat. Ze začátku třeba na měsíc, na 3, na půl roku, na rok, na furt..."
Ještě bych po včerejšku doplnil, pokud tady někdo píše pod několika různými jmény do jedné odpovědi proto, aby zkreslil veřejné mínění a dělal dojem, že jeho názor je lepší, že si ho myslí většina lidí, nechť je potrestán též.
Pane bena. Vy víte, že si vás velice vážím. Děkuji vám za obsáhlou odpověď. Dodnes něco nechápu, ale některé odpovědi nalézám v různých dotazech. Nedávno jsem položila otázku, odpověď jsem dostala. Podle odpovědi jsem zjistila, že mojí IP adresu sdílí i další rádci. Přemýšlela jsem nad vaším včerejším příspěvkem a proto jsem se vás ptala jak jste to poznal, že je to psáno z jednoho počítače. Na svém PC jsem sama, nikdo jiný ho nepoužívá.
Omezený počet odpovědí se mi také nelíbí přestože se mne netýká. Ten, kdo chce nesmyslně neustále odpovídat v jedné otázce, tak přidá X doplnění, takže omezen není. Přidá - li ale někdo dobrou radu formou odpovědi, tak se další odpovědí tato rada hůře hledá.
Jsem trochu bezradná, nevím co dál. Jak to vidím já, tak mám dvě možnosti. Buď odejdu z poradny (což bych nerada) a nebo si poskytovatele požádat o samostatnou IP. Psalo se tady o tom na poradně, že za poplatek by to mělo jít. Pravděpodobně asi celý dům má stejnou IP adresu, tak nevím, zda je změna možná. Nebo máte pro mne jiné řešení. Nerada bych, aby můj nick brunecová byl spojován s jiným nickem ze stejné IP. Za dva roky co jsem na poradně píši slušně, nikoho neurážím, nikým nepohrdám, Chytrá nejsem a i podle písemného a slovního projevu by se to mělo dát poznat.
Se vším, co jste mi napsal souhlasím. Jsem pro tvrdé potrestání za zneužívání a psaní pod různými jmény. Nevím, zda je možné zavést to, že pokud se někdo přihlásí pod jiným jménem, než je registrován, aby se zároveň automaticky zobrazilo registrační jméno?
Budu ráda, pokud mi někdo poradí jak řešit mou situaci.
Jak jste zjistila podle opdověi, že stejnou IP adresu sdílí další rádci? Samozřejmě stát se to může, pokud bydlíte někde na vesnici, kde má celá vesnice internet od jednoho poskytovatele. Nebo se hold server spletl, on má x různých kritérii, jak rozeznat, kdo je kdo.
Určitě si požádejte o vlastní IP nebo mu pohrozte odchodem.
Omezení počtu odpovědí se mi též nelíbí a naprosto s Vámi souhlasím. Kdyby to apsoň bylo 5 opdovědí, ale 3 jsou podle mě v některých oblastech málo. A doplňovat lze neomezeně, takže Admine, myšlenka hezká, ale má to vadu.
V mojí otázce - Dobrá odpověď nejde - jsem dala dotaz. Jak vyznělo z odpovědi, tak se mnou IP adresu sdílí i další rádce(i). Bydlím ve velkém městě v panelovém domě. Zkusím se zeptat, zda je možné mít jinou IP adresu. Od poskytovatele bych nerada odcházela, jsem s ním spokojená. Platím pouze 300kč a žádné problémy nemám.
Máte pravdu, že počet 3 odpovědí v některých oblastech je málo. Někteří rádci , aby dostatečně poradili potřebují vícekrát odpovědět. Snad se časem najde nějaké řešení.
Sam admin jde prikladem. Take ma dva ucty. Ze mam pravdu admine?
To je něco jiného, pokud chce být někdo v anonymitě, budiž, ale ten příklad, co jsem uvedl, to je vrchol ubohosti.
Dobrý den.
Možná se zeptám hloupě. Je proti pravidlům, když se pod stejným registrovaným nickem (jiný nemám) , přihlašuji jednou z počítače doma a jindy z jiného počítače z kanceláře?
Ne, vůbec. Já se přihalšuju asi ze 4 různých zařízeních, takže nic neporušujete.
A dnes jsem se zase setkal s tím, že tady tentýž člověk se snaží klamat návštěvníky podobně jako včera - poradte.cz/...
Ja nemam nic proti. Ja na nasem Minecraft serveru jsem taky jako admin i jako normalni hrac kvuli testovani pluginu a opravneni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.