Nejste přihlášen/a.
Zdravím, k narozeninám si chci koupit nový mobil. Už mám vybrán Sony Ericsson Xperia Ray ( mobilni-telefony.heureka./... - hodnocení jako TOP 2 na Heuréka.cz. Nicméně když jsem se ptal kamarádů, dočkal jsem se kruté arogance - značka prý už neexistuje a Android je hrozný systém. Našli se i tací, kterým vyhovuje, ale převážně nesouhlasili.
Nabídli mi tedy alternativu v podobě Windows Phone. Nokia Lumia 710 ( mobilni-telefony.heureka./... nebo Samsung i8700 Omnia 7 ( mobilni-telefony.heureka./...
Nevím, třeba mají pravdu, ale mě to stejně táhne víc k tomu "Es-éčku". Který byste brali vy? A jaké jsou podle vás nedostatky Androidu?
Díky.
hejkal: A mě přišlo safra divný podle stylu psaní, že to musí být jeden a týž autor (nebo dva, to je jedno). Díky, že jste tohle napsal. Nicméně na druhou stranu jsem byl schopen napsat téměř vše, co jsem věděl.
Vážený Androiďáku (nevím, jak Vás mám oslovit), tohle nebyla čestná polemika. Jste srab. Pokud by jste chtěl polemizovat čestně, vypadalo by to jinak. Promiňte, ale dělá se mi z Vás zle.
Do propadliště dějin míří tak leda Android... Jak dokázal plno výrobců zvednout odedna, tak je dokázal znovu k tomu dnu klesnout... HTC již taky klesá. A to všechno na úkor Samsungu. Jediný kdo v současné době profituje z Andoidu je Samsung a začíná Huawei a ZTE, kterí dokáží konkurovat cenou. Samsung dokáže konkurovat skvělou reklamou od Applu a zejména naprostou soběstačností v komponentech do svých zažízení. Tím pádem je schopen nejrychleji vyvíjet a integrovat nové technologie.
Nicméně virová problematika u Androidu není nijak velkým argumentem proto nekoupit ho. Je to stejný jako i Widlí v PC, kde nejvíce záleží na uživateli. Chcete si hrát? Kupte si Android. Windows Phone koupíte nainstalujete pár aplikací a dále se o něj nestaráte a šlape jako hodinky. Android koupíte stáhnete tunu aplikací aby jste si jej přizpůsobili svému oku, ale tunu apikací následuje zpomalení systému. Ale zase to záleží na samotnému uživateli jak moc potřebuje upravovat vzhled a prostředí a stahovat či nestahovat každou hloupost.
A ikdyby jsi se rozhodl pro Android, tak dobudoucna doporučuju se vydat směrem Windows Phone. Já osobně čekám jak na smilování se svým symbianem na WP8 Je to N8 má 680Mhz a není omoc zasekanější než kolegův Galaxy ACE s 800Mhz.
A nadruhou stranu je hloupost vyzdvihovat Android kvantem aplikací. U iOS je přes 600 000 aplikací a z toho 400 000 je totálně mrtvých a nepoužívaných. A u Androidu to bude ještě horší. Pro android dokáže vyvíjet i žák první třídy a podle toho ty aplikace taky často vypadají. Prdící balonky, zapalovač, blijící človíček či nepoužitelná vodní váha. To jsou těch 400 000 aplikací. Ostatní aplikace jsou již nějak využitelné. Ale těch nejpouživanějších a skutečně využitelných aplikací by se dalo počítat maximálně na tisíce...
Prosím běžte s nějakými nepodloženými tvrzeními pryč.
()Já tady chci pomáhat a radit lidem. Co chcete Vy? Vám jde asi jen o to, aby jste tady zkresloval názory, aby bylo vidět, že si to myslí několik lidí, dělal tady z ostatních pitomce a ještě se tady schovával za neregistrované uživatele a choval se jako srab (pokud to jste s tím průserem nebyl Vy, ignorujte to). Pokud máte tu sílu a čest, pojďte si zapolemizovat, já se toho nebojím.
Ale neplácejte tady nějaké hlouposti, že Nokia krachuje nebo míří do propadliště dějin a takové, s prominutím kecy. Nokia nekrachuje, pořád funguje, není tedy už asi špičkou, ale funguje, vyrábí, vyvíjí. A že míří do propadliště dějin? O Nokii se stále píše, lidé pořád telefony mají, kupují...
Už toho opravdu nechce, děláte tady ze sebe pitomce akorát, to jinak opravdu nejde napsat.
P.S.: My jsme si začli někdy tykat? Já si tedy nevzpomínám... ()ikdyž ono takovým srabům bych nejradši onkal (pokud jste to nebyl Vy s tím průserem, ignorujte to)
Zdravím,já když jsem měla telefon s Androidem-a že už jsem jich měla dost-tak jsem nebyla spokojená,jelikož u všech androidu jsem měla velmi slabou baterii.. Vydržel třeba úplně novej , který jsem používala asi půl hodiny denně byl ráno nabitý a večer vybitý.. A u Windows je zase blbý,že nemá slot na paměťovou kartu.To je jen můj názor,záleží na Vás..
Osobně mám Lumii 800 a to je fajnovej telefon. Lumie 710 je též výborná. Nokia je záruka kvality, ta vydrží hodně a opravdu není to nějaká křupka. Navíc Lumie 710 je lehká, není to taková velká placka, přesto má dobré rozlišení 800x480 na 3,7" displayi. Internet se tedy bude prohlížet výborně. Výhodou je i GPS navigace na doživotí zdarma od Nokie. Další výhodou je, že má dobrý display, který se moc neleskne, tkaže když jste venku, uvidíte na něj dobře. Baterie vydrží též déle, než u většiny ostatních dotykáčů. Nevýhodou je akorát to, že tam nejde paměťovka, ale 8Gb stačí snad, ne? Lumie 800 má 16GB. Nevýhodou je taky to, že na Nokii nedostanete Windows Phone 8, protože ten bude mít trošku jiné jádro. Ale o některé novinky nepřijdete, dostanete aktualizaci Windows Phone 7.8.
Android je dobrý v tom, že je pro něj mraky aplikací, ale nevýhodou je to, že pro něj virů přibývá jako hub po dešti a do budoucna to může být opravdu riziko. Hackeři se totiž výhradně zaměřují na Android kvůli tomu, že se dává do levných telefonů a lidi to pak kupují. Samozřejmě, dává se i do dražších, kvalitnějších telefonů jako jsou ty dražší Samsungy. Navíc Android, to je googlí systém, tak bych se obával možného Velký bratr tě sleduje. Co si pamatuju, v květnu nebo červnu roku 2011 upozornil server The register, že skoro všechny telefony s Androidem obsahuje díry, které dovolují reklamním společnostem krádež přihlašovacích údajů používaných k přístupu k různým citlivým údajům (kontakty, atd.) Zajímavé taky bylo, že před několika měsíci byly dokonce nebezpečné aplikace na Android Marketu (Google play).
Sony Ericsson, pokud vím, stále funguje.
Teď k Windows phone - výhodou je, že hackery zatím nechává chladnými, takže si ho nemusíte brzdit antivirákem či nějakým mobile security. Výhodou je i to, pokud používáte sociální sítě typu facebook a další, je tam dobrá "propojenost". Výhodou je i Office 365, takže nemusíte kupovat Office nebo se uskromňovat. Aplikací pro Windows Phone sice tolik není, ale je z čeho vybírat.
Osobně bych šel do teleofnu Nokia Lumia 710 s operačním systémem WIndows Phone.
Tak o těch virech jsem tedy neměl ani ponětí... Ještě to zvážím, každopádně jste změnil můj pohled na Android a vidím to spíš na tu Nokii. Koneckonců Nokii mám skoro celý život, tak to zas taková změna nebude.
Ještě jednou moc díky.
No, Lumie jsou trochu jiné, než klasické Nokie se Symbianem, menší změna to bude. Nicméně opravdu Nokia, to je kvalita.
A ten Android, hold takhle to je, není to něco, co jsem si vycucal z prstu, jsou to hold podložená fakta...
bena je tak trochu propagátor microsoftu, obhajuje tu osamocen jediný operační systém který potápí nokii ke dnu a pro který uživatelé obtížně hledají jakékoliv aplikace a hry zatímco pro Android jich exituje víc než půl milionu v kagalog Google play ... pokud se ptášna mé doporučení, windows phone určitě nekupuj, všechno co tu bene používá jako argumenty (viry) jsou prakticky nepravdivé bláboly, co je však pravdou je to že windows phone má na trhu mizivý podíl zatímco android se prodává 4x lépe než iphone. Android vládne trhu a je to naprostá kvalitativní špička. Asi bych si nevybral Sony RAY ale raději GALAXY W nebo GALAXY ACE 2. Ale to už je na tobě mobilni-telefony.heureka./...
Samsung Galaxy S Advance - za 6500,-
Samsung Galaxy W - za 5100,-
to bych doporučil já... určitě LUMIE nebrat, nokia se potápí ke dnu a stáhne vás s sebou, budete mít v ruce jen zbytečnou placku pro kterou neseženete žádnou aplikaci ani hru ... k čemu vám bude? všichni kolem vás budou mít androidy!
PODIVEJTE SE NA WEB www.svetandroida.cz a zjistite co android vsechno umi!
(nevěřte blábolení svých přátel, kteří androida ani neměli v ruce. a už vůbec ne BENE který ho tu propaguje jako jediný a na adresu androida chrlí jen záměrné lži - třeba straší viry, přitom na android prakticky žádné nejsou)
nokia už dávno není zárukou kvality tou je dnes spíše SAMSUNG, nebo HTC ... nokia se potácí v bahně a pozvolna bankrotuje díky svým špatným rozhodnutím, a lumia je telefon s minimem aplikací a minimálním podílem na trhu, koupil by jej jen blázen.
řeknu to slovy hráče her, pro android existuje DUKE NUKEM 3D, DEATH RALLY, FINAL FANTASY, THEME HOSPITAL, BROKEN SWORD, MONKEY ISLAND i DOOM 3!
co je pro WP? NIC, je to mrtvý a nudný systém, android je proti němu podstatně zábavnější a schopější
Samsung a záruka kvality? Směšný... To si tak vzpomínám na jeden tweet... "Každý den máme na prodejně minimálně jeden Galaxy S III k servisu" Nikdy nebyl a ani nebude zárukou kvality. Možná tak zárukou vyrobit uživatelky oblíbený mobil.
Zárukou kvality Nokia stále bude a už vůbec není pravda, žeby se nějak dále potápěla. Nokia již zjistila jaké je to být na dně a pomalu zase nabírá síly. Akcie už se ustálily a pomalinku rostou.
No a HTC už stejně jako je to u Sony a LG se schovává za stínem jménem Samsung... Tržní podíl HTC stále na úkor Samsungu klesá.
A co poradím já? Jdi si někam na prodejnu oba systémy osobně vyzkoušet. Například do Electro Worldu Ale u WP máš vždy zajištěn svižný systém i za cenu pod 7000. U Androidu je to docela obtížný udržovat mobil pod 7000 stále ve stejně svižným stavu jako jsi ho koupil
Když už Android, tak ai jen ty dražší vícejádrový kousky. Ray bych určitě nebral. Sony už má myslím slušný alternativy za Xperii Ray. Nebo skusit Huawei, ikdyž jsem proti této značce celkem skeptický. Ale dostaneš tam za málo peněz hodně muziky a jako zkouška Androidu si myslím perfekt. A potom ho dokážeš i slibně prodat, kdyby ti nevyhovoval. A kamarádi ti určitě svoje Windows Phone pujčí aby sis je vyzkoušel.
pane bože sledují vás už jen tím že se připojíte na net a je jedno co používáte záleží na tom kdo jste toť vše
Dovol mi nesouhlasit s jedinou věcí..."Nokia je záruka kvality" tak tohle už dááávno nepatí... Osobně jsem měl opravdu hodně nokií(5510,3210,3310,6610i,6310i,n81,n95,c6,e52,n97 to jen co si vzpomenu, jinak jich bylo mnohem, mnohem víc a poslední z řady opravdu kvalitních telefonů od nokie byla 6310i.
Na každý ze zmíněných telefonů bych mohl napsat esej, proč si ho nikdy víc nekoupit.
Nakonec jsem po tragicky pomalé a šileně se vybíjející nokii c6 přešel k jablku.
Mám IP4S a jsem po dlé hobě s telefonem spokojený, ale je pravda, že holý IOS taky není pro každého. Pokud jste hračičky, bez jailbreakleho systému se neobejdete a na to už člověk aspon minimální zkušenosti s PC mít musí
Ono nové Nokie se Symbianem moc rychlé nejsou, to byly právě ty průsery, co Nokii začli trochu srážet dolů, protože to opravdu nebylo zrovna moc povedené, ale tyhle Lumie mají Windows Phone a to už je o něčem jiným a je to opravdu kvalitní, rychlé, spolehlivé. Je to taková restaurace za pět dvanáct.
Jablko je dobrý, ale za tu cenu, co nabízí, na můj vkus celkem drahé.
A Android, o tom jsem se už vyjádřil. Mobil bych si nerad brzdil antivirem, a tak Android a Symbian radši ne.
nestraš tady pořád lidi virama, ty budeš asi pracovat pro nejakou antivirackou lobby a jinak nokii v telefonech ujel vlak a ten už nedohoní! jedině android ma budoucnost.
Jaképak strašení? To je ržel ealita a za chvíli bude Android na tom stejně, jak počítačový Windows. Vlastně už dneska se dá říct, že na tom prakticky tak je.
Tady je celkem pěkný článek, v angličtině: androidpolice.com/...
Jinak teď v květnu šéf Symantecu něco podobného prohlásil, zde je o tom i článek na Mobilmánii: mobilmania.cz/... A Symantec, to je celkem významná firma na poli trhu s antiviry, která tu už nějaký pátek je.
Tady třeba máte článek o těch nebzepečných apliakcí na Andoird marketu, v angličtině tedy: computerworld.com/...
Android sice budoucnost má, to jo, ale podobnost, asi jako počítačový WIndows. Mraky programů, mraky her, ale mraky virů a asi i tu rozšířenost. Myslím, že Android bude asi dominantním.
Já pro žádnou antiviráckou lobby nepracuju, nechápu, proč mě takto osočuješ.
zatajujete fakta a dáváte sem jen odkazy na nepřesné články ... sám ANDROID MARKET/PLAY je antivirem a jakýkoliv problematický software který se v něm objeví umí odstranit tak rychle že se s ním prakticky nikdo naživo nesetká! a to je docela podstatný FAKT!
To je sice pravda, že problematický software se celkem rychle odstraní, ale někdo si ho mezitím může stáhnout.
Já se o tuto problematiku zajímám a má slova jsem dokázal těmi články. Samozřejmě antivirové společnosti se taky chovají jako farmaceutické firmy, ale něco na tom pravdy určitě bude a do budoucna to takhle bude.
Budiž i důkazem třeba Microsoft Windows - je to nejpoužívanější operační systém a tak pro hackery je mnohem lukrativnější, než Mac OS, na který se zaměřují minimálně a mnohem, mnohem lukrativnější, než Linux, protože ten používá minimum lidí. Proto taky pro Linux viry nejsou a když už nějaké, tak jsou hodně zastaralé. To samé platí a bude platit pro mobilní operační systémy.
Kdo si prostě myslí, že nejpoužívanější systém bude bez virů nebo s minimem virů, ten je veliký optimista až snílek. Podívejte se i na jiné statistiky, když vám nestačí tohle. Já jsem svá slova byl schopen doložit, tak mě tady neosočujte z nějakých lží. Vy tady lžete, že pro Android viry nejsou. Drtivá většina nově vytvořených virů je prostě pro Android. Na Windows Phone kašlou, protože ten pro ně lukrativní není, zatím jeho podíl je malý na trhu, a asi ani v budoucnosti zvlášť lukrativní nebude, BlackBerry to samé a iOS je celkem bezpečný, resp. zatím nějaké velké díry objeveny nebyly.
A takové ty mýty, že pro WIndows Phone nic není, podívejte se do oficiálního obchodu, běžný člověk si tam vybere. Nebo jeslti si myslíte, že lidé v mobilu budou nosit 200 aplikací?
A že propaguji Microsoft? Na to jste proboha přišel kde? Než začnete někoho osočovat, raději si to někde ověřte. Sám používám Debian, sám občas doporučím linuxové distribuce pro počítač, tak jaképak propagování Microsoftu?
to že citujete šéfa symantecu o vaší zaslepenosti svědčí nejlépe. Je jasné že výrobce antivirového programu bude lidi strašit, že nebude tvrdit že jejich antivir je k ničemu a nikdo jej nepotřebuje.
nemelte o antiviru když pro android NENI POTřeba ... jste jen ulhaný žvanil. Pro windows phone nejsou prakticky žádné aplikace ani hry, ve srovnání s androidem který je na trhu nejpopulárnější a je aplikací a her tuna. většinou zdarma, zatímco na WP jsou vzhledem k nízkému počtu uživatelů příšerně drahé aby se to vůbec vyplatilo vytvářet.
podívejte se na podíl platforem na trhu mobil.idnes.cz/... windows phone je naprostý odpadlík, mizivý podíl proti 51% které má android a 24% které má apple
kamarádi vám tak trochu lhali když tvrdili že Sony Ericsson už neexistuje ... on se prostě jen přejmenoval na SONY ) to je celé ... takže nové telefony se jmenují SONY XPERIA U například NEBO SONY XPERIA SOLA
a jsou špičkové
takže do budoucna už jen SONY nikoliv SONYERICSSON ... je to jen změna jména, ale firma existuje a vyrábí android telefony dál.
osobně bych raději doporučil telefony SAMSUNG GALAXY (také android platforma od GOOGLU) nebo HTC (také Android od googlu).
Toho androida vlastně používají všichni výrobci, proto je pro něj nejvíc her a aplikací, zatímco wp používá jen nokia a ostatní by se ji nejradši zbavili a zprovodili ji ze světa. WP má mizivý podíl a obtížně se pro ně něco shání ...
Windows Phone nenajdete jen na Nokiich, ale i třeba na telefonech ZTE (kvalitou jsou na tom asi jako htc, takže nic moc), HTC, dokonce i Samsung je má v některých modelech.
Jinak pro WP aplikace jsou - lidé používají internet banking, aplikace tam jsou, například ČSOB nebo Era od Poštovní spořitelny. Lidé chtějí koukat na televizi, aplikace iVysilani, Óčko tam najdete. Aplikace pro televiziní program taky.
Užitečné aplikace typu slovníky, zprávy tam najdete taky. APlikace Novinky.cz, iDnes a další tam jsou. Počasí taky, včetně aplikace ČHMÚ radar, webkamry, všechno tam prostě je. Fanoušsci sportu tam taky najdou aplikace i fanoušci olmypijských her.
Lidé používají telefon na sociáln ísítě - facebook a další, Skype,ICQ, to tam je taky. Prohlížet PDFka si taky můžete, Adobe Reader tam je, číst QR kódy taky lze, QR čtečky si můžete taky nainstalovat.
Hry pro WP taky jsou, je jich samozřejmě taky méně, než pro Android, ale je z čeho vybírat. Nudit se prostě nebudete, protože si do toho mobilu toho můžete taky spoustu nainstalovat.
Tak tady prosímvás nepiště, že pro WP je absolutní minimum aplikací nebo že pro WP nic není. Není to pravda, koukněte se na ten Marketplace jeslti nevěříte a je to. Kdo tu Lumii nemá, nemůže říct ani popel.
P.S.: Telefony s Androidem jsem v ruce držel, takže si nemůžete myslet, že tady něco hloupě cituju něbo kopíruju. Lumii jsem si právě vybral proto, protože se mi Android nelíbil a když jsem četl, co má za sebou a co ho čeká, tak jsem dal přednost Nokii s WP. Nokie mám dlouho, musím říct, že ty nové se Symbianem pak už za mnoho nestály, ale Lumie to daly do pořádku.
ano jsou pro WP aplikace ale je jich málo a prakticky nikdy nenajdu tu kterou potřebuju, proto je lepší android s daleko bohatší zásobárnou aplikací, levnějších a kvalitnějších. WP je holý nesmysl se kterým navíc microsoft přišel pozdě ...
Doom 3 a další zmiňované hry sice na WIndows Phone jsem nenašel zatím, nicméně našel plno dalších jiných her, které osloví velké spektrum lidí.
Nokia s Windows Phone vám může nabídnout 25GB bezpečný cloud disk Skydrive zdarma. Pokud máte Lumii 800, která má 16GB, tak když si přičtete 25, máte pěkných 41GB. Navíc těch 25GB, to je spolehlivé úložiště, nemůže se stát, že by se ztratila data.Facebookaři a Twitteři si přijdou na své, systém je krásně s těmito službami propojen, na ploše prostě máte aktuální dění.
Nokia například nabízí pěkný online Office Word, Excel, PowerPoint a Onenote, online kalendáář a kontakty nebo Nokia jako jediná značka zatím může nabídnout plnohodnotnou offline GPS navigaci s aktuálními mapami zdarma. Kdo z vás tohle má?
Je taky pěkné, že jsem našel takové video, kde byla pořádaná jedna soutěž na CESu, kde prostě dostanete běžné úkoly udělat a víte, kdo byl nejrycheljší? Člověk, který měl mobil s WP 7.5 -
Windows Phone se také může pyšnit oceněním Mobilní OS roku 2011 - smartmania.cz/... takže i toto může napříkald být důkazem o tom, že WIndows Phone prostě nění nějaká, s prominutím, sračka, která je k ničemu.
Co se týká běžného používání, tak třeba Android nenabízí tolik možností správy kontaktů jako Windows Phone - historie hovorů a SMS u kontaktu v Androidu nenajdete třeba. Android v základu nenabízí třeba Facebook chat a věřte tomu, že dneska Facebook má spousta maldých lidí, ale nejen ti a integrace do telefonu je jistě potěší. U Androidu nic takového nenajdou. Zatím.
Když se podívám třeba na fotky - než Android načte galerii fotek, tak si s nadsázkou zatím stihnu dojít na malou. A zase ty sociální sítě - dneska lidi nafotí fotky a hází to na Facebook. Ve WP se můžete okamžitě připojit do Vaší facebookové galerie a koukat se po fotkách.
Základní prohlížeč internetu u Androidu - nic moc, teď se mluví o HTML5 - IE9 s Windows Phone v testu dopadl lépe. Více například tady: geekwire.com/...
Takže po běžné denní použití je WIndows Phone lepší volba. Samozřejmě Android tyto "nedostatky"dříve či později asi dožene, ale nyní zatím v této oblasti zaostává.
Myslím si, že cloud má budoucnost, ale Android zatím, co se týká cloudu, toho moc nepředvedl, ale uvidíme časem.
Každý systé má něco do sebe, i Android samozřejmě, ale bezhlavě tady něco plácat, to je tak na úrovni kořalů z hospody s prominutím. Android vyniká v počtu a podpoře aplikací a her. Windows Phone vyniká v cloudu (tady je opravdu o několik let dopředu nejen za ANdroidem, ale troufl bych si říct, že o nějaký ten rok napřed i za iOS), vyniká v oblasti sociálních sítí a ostatních běžných každodenních potřeb.
A to jste zjistil kde? Já si myslím, že Android spíš, než se vyvíjí, tak spíš kopíruje Apple a dokonce začal kopírovat trochu i Windows Phone, například okopíroval z WP funkci People Hub-on. Nechci psát ale, že se nevyvíjí, to by nebyla pravda, ale uznejte sám, že když se podíváte na iPhone a čínskou napodobeninu iPhone s Androidem, tak jsou si celkem dost podobné. To samé iPad a tablet od Samsungu - de facto to samé, Samsung též kopíruje Apple, výjímku tvoří akorát jeho mobily s WP, protože WP je jedinečný originální OS, ne kopírka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.