Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzkaz všem řidičům!

Od: jmlc® odpovědí: 30 změna:

Dobrý den.

Chci vzkázat všem řidičům, aby před jízdou počkali 2 minuty s nastartovaným motorem a řádně si očistili auto - nic není tak důležitého jako lidský život! novinky.cz/...

Dnes jsem jel kolem toho kostela - kam ta paní šla na ranní mši. Ve vesnici je aktuálně na hlavním tahu rekonstrukce silnice a jezdit by se mělo o to víc opatrně... slečně a skoro sousedce oné paní však asi připadlo něco důležitějšího, než "ranní očista". Nevím, třeba se zapomněla u zrcadla při zkrášlování své osoby, pak nestíhala? Někomu je zatěžko otřít třeba jen celé čelní sklo. Nepomohla světla, nepomohl přechod pro chodce. Hloupost lidí dokáže obejít všechna upozornění. Brzdná dráha nebyla žádná...

Ten den jsem kvůli nehodám objížděl jednu uzavřenou silnici a čekal na dalších 2 místech. Lidi, probuďte se! Je tu ZIMA se vším, co k ní patří. Takže i námraza! a fyziku neočůrají žádné super pneumatiky.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fex
hodnocení

0x

To co se v dnešní době děje na cestách je do nebe volající.

repkin*
hodnocení

0x
Tak tak, ono by stačilo před sednutím do auta zapnout mozek a začít racionálně přemýšlet. Bohužel to spousta řidičů nezvládá viz např. včerejší dopravní kolaps mezi Václavákem a Nuselákem.

asd1
hodnocení

0x

Podle fotek měla výhled z auta OK a problém musel být jinde = nebylo to neoškrabaným oknem. Felda, takže pokud šlo o špatný výhled tak bylo spíš zamlžený zevnitř a ani oškrábání celýho okna by nepomohlo.. Paní šla zleva doprava a oškrábaný měla levý dvě třetiny okna = výhled byl v pořádku, z místa řidiče viděla i šikmo doprava před auto. Sejmula by jí nejspíš i s čistým oknem.

= neočištěný celý sklo je jen záminka/ důvod na který to hodit. A lůza hned chce lynčovat... Viník samozřejmě je, ale ne kvůli námraze na skle. Muselo tam být něco jinýho.

To nic nemění na tom, že když už někdo má tankistickej průzor, tak musí jet tak jak vidí a ne to kalit jako s čistým oknem.

hodnocení

Ano - okno muselo být zamlžené i zevnitř a byla tím znásobena neprůhlednost. Zesnulá paní byla ve věku těsně po 60ce a chodila pomalu - možná si cérečka myslela, že "baba už musí být dávno na chodníku". Kdo ví...

Je však naprostým nesmyslem jezdit s autem, když není vidět přes čelní sklo... ráno - šero, děti jdou do školy, ve vesnici se opravuje silnice už několik měsíců kvůli kanalizaci,...

Obecně jsem však chtěl upozornit všechny a snad se to dostane i dál, že někam spěchat se nevyplácí. Počkat 2 minuty - a že s feldou by to bylo 5? No tak 5 minut - a co? Nebude se koukat ráno na FB či TV a prostě si auto nachystá... Je to tak těžký?

Z fotek bych soudil, že doprava neviděla vůbec a jela dost rychle.

hodnocení

0x

Paní bylo 57, je to v článku. To jí ještě hodně chybělo do důchodu:( Ať se to stalo jakkoliv, život jí to nevrátí. Ale je fakt, že někteří řidiči jezdí hrozně a naopak chodci nebo cyklisti tomu jdou taky někdy naproti. U nás jezdí kolařů hodně a nechápu, že když uzákonili mezi vesnicemi výstražné prvky pro chodce, není to i pro cyklisty. Takový tmavý jezdec se světluškou není opravdu vidět. Takže buďme obezřetní ať už jdem nebo jedem...,

Výstražné reflexní prvky pro cyklisty jsou uzákoněny dávno viděl jsem dokonce pár zátahů na tyhle postrachy

nucini, prosím, poučte mne, od kdy a jakým předpisem jsou povinné prvky pro cyklisty?

Děkuji

Vyhlaska 341/2002 Sb. o schvalovani technicke zpusobilosti..., priloha 12c - Technické požadavky na výbavu jízdních kol, potahových vozidel a ručních vozíků:

cast 1) ...povinna vybava...

pismeno e) zadni odrazka cervene barvy...

pismeno f) predni odrazka bile barvy...

pismeno g) a h) oranzove odrazky na slapkach a ve vypletu...

cast 2) ...povinna vybava za snizene viditelnosti...

pismeno a) predni svetlomet bile barvy...

pismeno b) zadni svetlo cervene barvy...

axusi, ale to je vybavení kola, nikoliv povinnost na rexlexní prvky.

Přesto děkuji, snad si to někteří oživí.

hodnocení

0x
Bohuzel z cloveka se stal tvor, ktery nema mozek a nepremysli. To co jde videt kazdy den na silnicich z toho se vam chce blit.

mrgandy*
hodnocení

0x

Je to, jak píšete jen pohodlnost. Pár kaček sotjí folie na přední sklo, kdy ráno škrabat nemusíte a ještě šetříte před případným odřením. Ráno příjdu, sundám folii, nastartuju, hodím rozmrazování zadního okna, seškrábnu boky, případně otřu zrcátka a světla a je to...

hodnocení

0x

Podobných ,,tankistů´´ kteří jezdí s vyškrabanou dírou velikosti dlaně je k vidění dost. Přitom řešení je jednoduché i pro lenochy - stačí PETka s teplou vodou. Dvoulitrovka spolehlivě odmrazí a prohřeje okna auta a pak mám výhled jako v létě. A pro lidi nepolíbené fyzikou, kteří žijí v tom, že sklo pukne - možná jo, mě se to za poslednich 25 let co kroutím volantem a polévám i ve skutečných mrazech nestalo, takže mě to přijde jako menší riziko, než někoho převálcovat.

stir*
hodnocení

0x

vcera rano jsem jel do brna a takovych tankistu jsem potkal daleko vic. Pritom staci petka s teplou vodou, sklo je okamzite ciste a ani se zevnitr nemlzi, protoze neni chladne, pak staci pustit vetrak. Nezabere to ani minutu. Co se tyka te vcerejsi nehody, myslim ze ridicka nedavala pozor, mozna psala sms nebo nevim, dle clanku jsem pochopil, ze chodci prehazeli z leva do prava, z jejiho pohledu, prtoze tu pani zachytila az v momente, kdy uz byla skoro na druhe strane. Takze kdyz vstupovala do prechodu a prechazela, musela by ji videt v tom zornem cistem poli. Samozrejme ja jako chodec se vzdy divam, jestli auto zastavuje a pousti me a taky sleduju dal, jestli brzdi kdyz uz jsem na prechodu. V opacnem pripade beru nohy na ramena. U nad se stala stejna nehoda v loni, mlada mela papiry dva mesice a prejela duchodkyni na prechodu osvetlenem, bolo to v lete ale vecer.

hodnocení

0x
Já se dnes šoupu v koloně. Auto přede mnou - děcka nepřipoutané. Říkám si, pěkní kamikadze. Pak se dívám - spolujezdkyně bez pásů, řidič to samé. Myšlenkové pochody v předu sedících opravdu nepochopím... Jinak Brno opět plné tankistů...

hodnocení

0x
Ono jela tak rychle a paní šla tak pomalu, že přes neočištěnou pravou stranu chodkyni neviděla. Ono já když si očistím auto úplně tak mám stejně tak široké sloupky že jsem mnohokrát neviděl chodce vycházející na přechod. Řidič nemůže vidět vše a chodec se musí dívat zda auto stojí nebo ne. Nechápu lidi co vlezou na přechod pod kola auta. Přeci chci žít a tak je v mém zájmu podívat se a ujistit že auto opravdu brzdí a vidí mne. To samozřejmě zde neplatilo, tady je opravdu na víně neočištěné sklo.
hodnocení

ano - toto spojení bylo bohužel opravdu vražednou kombinací - "jela tak rychle a paní šla tak pomalu"

Ale už jsou po okolních vesnicích i reakce, že si za to stará paní mohla sama - že měla na tom přechodu běhat...

Jako dalšího vraha bych viděl v příštích dnech zřejmě tohoto řidiče - kterému se během cesty zamlží okno a on najednou bude mít bílou tmu před očima - poradte.cz/...

haf

Ridici jsou ruzni, to vime vsichni, vcera jsem sel pres delsi prechod pro chodce, pred vstupem do vozovky ridic zleva zastavil a na druhe strane ridic zprava ani nepribrzdil a profrcel, kdybych sel trochu rychleji tak me klidne smetl, vedlejsi chodec uskocil a prisel "jen" o tasku, okamzite mobilem hlasil spz auta, vsichni kolem rozcileni, ale provinilec se ani neuracil zastavit. Zabavit ridicak je malo, chce to poradne pokuty!

tondac*

Kdybych čekal, až auto zastaví, tak bych kolikrát ani nepřešel ... dvacet projíždejících Čechů nezvládne zastavit u přechodu, kde stojím s dítětem, až první Němec nebo Rakušák ...

Nechápu, proč u nás máme takový problém zastavovat před přechodem. A občas nějaké jelito za mnou je schopné mě vytroubit, když chodce pouštím. Pak mě v zatáčce na plné předjede, já ho dojedu na prvním semaforu a čekám 10s na zelené než si změni status na fejsbuku a rozjede se ...

kj

On také soudný člověk a ne pako počká,až přejede auto a až pak naznačí,že chce přejít.Já to dělám vždy,protože pořád je snadnější počkat jako chodec než stavět fůru aut.Ale spousta troubů to bohužel nenapadne a je to prostě o lidské hlouposti!

doplněno 14.12.16 11:12:

je jasné,že to jde jen tam,kde není nepřetržitý provoz aut,ale i tak se se to děje všude a je děs to sledovat jak to vypovídá o lidské hlouposti tam,kde lze klidně počkat v pohodě,až auta přejedou během chvilky ale to hlupák nedokáže pochopit.Raději se postaví jako mezek a čeká až kolona aut zbytečně zastaví kvůli jednomu zabedněnému pitomci,než aby počkal pár okamžiků,než auta přejedou

martinaa*
hodnocení

0x

Dokud se budou řidičáky vydávat každému hňupovi, co umí zatočit volantem, bude to na našich silnicích jenom stejné a horší.

Nutno ovšem dodat, že spousta hňupů se nachází i mezi chodci, co se s kapucí na hlavě, sluchátkama apod. ani nerozhlédnout a ve stylu "teď jdu já, všichni uhněte" vkročí rovnou pod auto. I takovým dávat pokuty, ne jen řidičům. Zrovna minulý týden mi mimo přechod přešla přes cestu chodkyně (samozřejmě bez rozhlédnutí), která si v mém jízdním pruhu začala povídat se známou, která stála u krajnice. Nezájem, že je v půli silnice, nezájem, že jede auto, ještě zpomalila, aby si mohla příjemně pokecat. Měla jsem sto chutí vylézt a jednu jí fláknout, aby se probrala.

doplněno 14.12.16 09:59: Milane, nehodlám ohrozit sebe nebo spolujezdce a být nešťastná kvůli milostpaní, co mi skočí pod auto mimo přechod a ještě silnici vykecavá. Za volantem dávám pozor... a to by měli dělat i chodci.

a takový nervózní řidiči dostanou řidičáky, jak je napsáno v první větě.

soni
hodnocení

0x

znáte to každý,jedete za šera a potkáte neosvětleného cyklistu, zanadáváte si jak se leknete a jedete dál. To se stalo i mě, bohužel cyklista 30 minut po západu slunce nebyl vidět,měl tmavý oblečení, žádný reflexní věci, neosvětlené kolo, takže jsem do něho autem žduchla a spadl z kola a poranil si těžce nohu. Myslíte si, že to na mě nemůžou hodit? omyl, hodili. Byli tam svědci, ti vepředu ho neviděli a ti vzadním autě si prý ho všimli, paradox že.Stokrát během 5 let soudce slyšel od obhájce zákon, že po soumraku má povinnost být cyklista osvětlen a bla bla. znám to nazpamět a k ničemu mi to není, pan soudce se chytl toho, že mám propadlý řidičák. Takže já za to můžu z 90% a cyklista z 10%. to je paradox, už nevěřím na spravedlivé soudy. Když jsem na cestě tak předpokládám, že i ostatní dodržují zákon.

Určitě Vás neodsoudili za to, že máte propadlý řidičák. Tak to určitě není v odůvodnění.

kj
hodnocení

0x

Já také nechápu,kolik debilů může vlastnit řidičák a mají jen očištěný kousek ve předním skle.Tyto vymaštěné hlavy nejsou schopny pochopit,že pak vůbec nevidí do stran,jestli něco nejede nebo někdo nejde.

martinaa*

Osobně hlavně nechápu, že přes to někdo něco vidí. Vadí mi i sloupky, všude koukám 2x, ani spolujezdci nevěřím. Mít očištěnou půlku skla je magořina.

figurek*
hodnocení

0x

No. Takový emotivní a srdcervoucí příspěvek. Co k němu připsat? Přesně přes ono místo v Žarošicích jezdíme a můžu vám říct, že skutečně nebezpečné je. Sešup dolů a hned za ním stoupák nahoru a přesně dole, hned vedle cesty je hospoda, ze které se do tmy trousí opilci.

mapy.cz/...

Vůbec by nebylo od věci uspořádat nějaké školení pro chodce, že sice mají na přechodu přednost, ale taky by měli do chodu zapojit to co mají mezi ušima. Dost lidí ani neví, že chodec vidí chodce mnohem líp, než řidič za volantem auta.

rasekvasek*
Co to tu píšeš za bludy,chodec nemá na přechodu přednost. Něco z pravidel silničního provozu:1.Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.2.Řidič nesmí ohrozit nebo omezit chodce, který přechází pozemní komunikaci po přechodu pro chodce nebo který zjevně hodlá přecházet pozemní komunikaci po přechodu pro chodce, v případě potřeby je řidič povinen i zastavit vozidlo před přechodem pro chodce; tyto povinnosti se nevztahují na řidiče tramvaje.

Motáte přecházení na přechodu a mimo přechod. Nevšiml jste si toho?

hodnocení

@figurku - o té hospodě se nebudu přít - já tam nechodím a netuším, kolik opilců denně odtud vychází... Vím, že přechod, na kterém se ona zmíněná nešťastná událost stala, je o pár desítek metrů výš - u kostela, do kterého chtěla jít na ranní mši. Paní byla na konci přechodu - tj. přešla 90% silnice, nestačila při své nemoci doběhnout až na konec. Když na přechod vstupovala, slečna mohla být ještě 300 metrů daleko - za křižovatkou - kde odjížděla od svého přítele...

Ano, hodně lidí by se mělo zamyslet - i jako chodci mají svou odpovědnost za bezpečí na cestách. Ale ruku na srdce - děláte vše dle nařízení a §§§ před jízdou? Nebo také jezdíte se zamrzlým vozem bez výhledu?

Jen za poslední měsíc jsem při svých cestách viděl snad 50 tankistů. Pokaždé si vzpomenu na tuto nehodu. Že svým nedbalým jednáním můžeme ovlivnit desítky lidských životů, to neplatí jen na silnicích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]