Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomáhejte chudáčkům zvířátkům!

Od: vanasi® odpovědí: 54 změna:

Ahoj,lidi,prosím Vás,Všechno to jídlo,co vyhazujete zbytečně,nakrmte s ním zvířátka!Oni jsou naši spolubydlící na této planetě,a nezapomente - všichni jsme si rovni!Tak si během týdne jídlo shromaždujte a pak ho odneste třeba kačenkám na rybník nebo těm chudáčkům do lesa,jsou tam sami,bez pomoci,opuštěni a hlady.Jeden verš z tibetského budhismu přímo vybízí - jídlo rozdělte na 3 části - a jednu z nich věnovat bytostem bez pomoci - zvířátkům.Tak prosím,mějte soucit,i jeden rohlík je pro ně velká hostina.Třeba kačenky mají nejraději houskový knedlík,a v lese třeba malé myšky,rejskové,mají nejraději bábovku.Moc Vám všem za všechny ty chudáčky děkuji.

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to ušlechtilá myšlenka, ale i v ZOO je zákaz krmení, protože některému zvířátku se může nesprávnou stravou ublížit. Takže, každý by si musel nastudovat, jaká zvěř je v jeho okolí a jakou může stravu. Jenom potkan snad sežere vše, ale ty krmit nehodlám (ani myšky). Zdravím!

doplněno 16.09.16 10:32:

72mona3 - díky za připomenutí. Jsou to rejsci .

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Bílé pečivo zvířata zabíjí, hlavně ptáky. Nezpracují živiny, ale cítí nasycení. Asi jako kdyby lidi jedli vatu. A pak umřou hlady. Prosím, nekrmte zvířata lidským jídlem! Nezpracují ho!

vikung

Nas take bile pecivo zabiji ... ;)

Jsme tak zakonzervovani eckama, ze uz se ani neboztici na prosekture nerozkladaji. Tedy, je mne lito zviratek, abych i jim zpusoboval skodu tema chemickama, kteryma nas tady krmi *zed*

hodnocení

0x

Zvířátka nejsou žádní chudáčci a dovedou se o sebe dostatečně postarat. Také nesnáším plýtvání a když něco zbyde, tak to vezmu kamarádce pro slepice a pečvo usuším a donesu pro králíky. Nejlepší je pečivo usušit a najít si odběratele. Před pár lety jsme byli na Střekově a pod hradem tam měli koně, cedulku, že je zákaz krmení, ale kdo chce, tak může usušit pečivo a donést to tam. A už tam bylo na klice několik sáčků s tvrdým pečivem. To mi přišlo jako dobrý nápad.

72mona3*
hodnocení

0x
To už tu bylo...
REJSCI JSOU HMYZOŽRAVCI.
Ale abych nebyla za barbara, veškeré jídlo, které mi zbyde, daruji jako oběť bohům... Oni se postarají... *smich* M

hodnocení

0x

Proč si myslíš, že zvířata žijí. Ve vodě, na vduchu, v lese, v domácnostech, na polích. Je to proto, protože jedí, žerou to, co je jim přirozené, na co je jejich trávení stavěno. Když sežerou to, co nemají, budou v bolestech umírat. To jen člověk a vepř sežere co nemá a v klidu přežije. Má tak trávení uzpůsobené. *hej*Nedělejte to! Nedávejte zvířatům lidské jídlo. Škodí jim to! A až budou v bolestech umírat, pak teprve budou chudáci.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Až odpoledne...zajdu k rybníku nakrmit nutrie. Karlovarský knedlík ani bábovka to bohužel nebudou, jen tři dny starý konzumní chléb Penam, jeden z nejhorších, co na trhu existují. Ale vrhají se po něm docela ochotně, stejně tak všudypřítomné kachny, které často neváhají klovnout mladé nutrie do zadku a pečivo jim uzmout. *smich*

bruter*

Je to hnus vše od Penamu a od Kosteleckých uzenin no zkrátka je to Babišovo,nekupovat!

Takže všechno, co je babišovo je hnus *sok*? Nejste Vy náhodou tak trochu (hodně) zaujatý? Buďte tak laskav a nepleťte politiku do diskusí o zvířátkách! Ona s tím opravdu nemají nic společného.

honzajs122
hodnocení

0x

Většinu zvířat a zvěře naše jídlo zabíjí !

Vanasi, vy teda vlastně navrhujete všechna zvířátka vyhubit, aby nebyly chudáčkové.

iz*
hodnocení

0x

Vanasi, co Vám "chudáčci zvířátka" udělala, že jim chcete tak ubližovat a ještě k tomu vybízíte další? Nechce se mi věřit, že byste nevěděla, že lidské jídlo pro ně není vhodné. Těmi knedlíky, rohlíky a bábovkami můžete některým přivodit problémy, jiná i zabít. A navíc výzvu k poškození zvířat schovávat za "výzvu pomoci"!?!

balzerka
hodnocení

0x

Rejskové mají rádi bábovku? To si děláte legraci? Kolik Vám je let? A křečci mají rádi párek v rohlíku a vlaštovky nejraději vepřo.knedlo a lasičky vanilkové věnečky..Já být Vámi, napíšu lidem, ať neničí životní prostředí, které je zvířátkům domovem. Aby nezanikaly tůně, aby se vodou v řekách neotrávily ryby, aby se nekácely pralesy, a po oceánech nepluly ostrovy odpadků..

idanova*

Balzerko, dala bych vám bod, ale v diskusi to nejde... Ida

hodnocení

0x

Vanasi, běžte do přírody, nasbírejte kaštany a předejte je myslivcům. To je docela dobrá pomoc.

lidus*
hodnocení

0x

Pominu to, že pečivo kachnám škodí, ale jeden myslivec vždy stojí u řeky a mne si ruce, říká, krmte, krmte ať mám co střílet.

Vanasi, už jste někdy koupila rohlík bezdomovci? Jen hlupák bude krmit myši, potkany a podobnou havěť.

fik

To už bych radši naházel rohlíky těm kačenám,protože bezdomovci jsou v 95% případů líný hnidy,co radši než by šli do práce tak hnijí na nádraží nebo v kanále a od rána do večera do sebe lijí krabičák

Bohužel, bezdomovci jsou velmi často psychicky nemocní a jakékoli práce objektivně neschopni (vlastni zkušenost s nimi).

fik
hodnocení

0x

Já zvířátkům velmi rád pomáhám,když je ukrutná zima a mě je taky zima,tak je velmi rád vezmu domů a zahřeju*haha* nejlepší způsob zahřátí je na pánvi,ve fritéze nebo v troubě

Jinak když máme nějaký zbytky tak to sežerou slepice,to jsou takový kontejnery že to svět neviděl,prakticky nic nezbyde

hodnocení

0x

Lidské jídlo se nedává zvířatům ! Jinak souhlasím s balzerka :)

korina*

než shromaždovat doma jídlo které je nestravitelné pro zvěř tak je lepší mít trvalý příkaz a s jakoukoliv částkou na útulek pro psy a kočky. Já s vnočaty jednou za měsíc koupíme granulky a jdeme za chlupáči , kteří tam odložili nezodpovědné lidi. je jich mě moc líto , ty oči které říkají " vem si mě domů" běžte se tam podívat , bude vám z toho moc smutno...

iz*

Korino, kde to je?

Útulek, kam chlupáči odkládají nezodpovědné lidi, bych moc ráda navštívila. A přiznám se, že bych těm nezodpovědným žádné žrádlo nebrala... Ani smutno by mi z nich nejspíš nebylo.

[Nebo to byl překlep? To by byla škoda. Někdy si říkám, že pro některé nezodpovědné,... lidi by mělo něco takového existovat.]

venkov4ever*
hodnocení

0x

Lehce OT: Producent Petr Vachler patří mezi ty (censored), kteří i ze svých psů dělají vegetariány. Tvrdí, že Robinovi je už dvanáct let a netrpí zdravotními problémy. Rozvíjí teorii, že pokud masožravá zvířata nebudou dostávat maso, postupně pozbudou predátorského chování a zlepší se tak celkové vztahy mezi živými tvory na této planetě. Marně přemýšlím, kde se stala chyba a zda se to dá nějak léčit. *zed*

doplněno 18.09.16 19:23:

Pro naufrago: Stále tvrdím, že "nemoci z nadbytku"nejsou jen fyzického charakteru (cukrovka, infarkty), ale i duševního. Vegetarianizace masožravých domácích mazlíčků patří mezi ně. *bzum*

No a teď si představte, že někteří lidé touto dietou trápí i kočky. Když jsem hledala podněty pro výživu svých koťat, nestačila jsem se divit.

72mona3*
@venkov4ever - třeba takové pandy jsou krásným příkladem (dobrovolně), že lze šelmu krmit rostlinnou stravou ;)
To se pak nedivím, že nějaký "inteligent" to chce aplikovat i na jiná zvířata...a když to vezmeme z jiného směru, tak i "výrobci psích krmiv" už na tom také pracují ( viz složení granulí Bono, Propesko apod...to se kolem masa možná jen otřelo *bum* ).
A rejskům bábovku... *vtip*
lidus*

Vážení, včera jsem viděla dokument o tom, jak se u nás dobře staráme o stěhovavé ptactvo, včetně čápa černého, u nás se staráme a jinde je s prominutím sežerou jako lahůdku (Francie, Itálie, Egypt) nebo je loví proto aby nezemřeli hlady (Somálsko, Bejrůt). Sice už nesmí natahovat v cestě letu sítě ale střelba je povolená, zem byla pokrytá ptactvem.

Mimochodem, zajímalo by mě proč letos odletěly vlaštovky tak brzy (aspoň ty naše), vyvedly druhé mladé, vyházely je z hnízda a během dvou srpnových dnů byly pryč.

doplněno 19.09.16 17:02:

Přesné datum nevím ale v půlce srpna se začaly houfovat, na drátech na dvoře najednou sedávalo víc jak 200 vlaštovek (se mi víc nechtělo počítat), další den jsme našly vyházené 4 neopeřené ale docela velké mláďata pod hnízdem, další den pod jiným hnízdem 3 a kolem 20-25 srpna byly vlaštovky pryč. Dost nás to překvapilo.

doplněno 19.09.16 17:04:

Manžel mi právě tvrdí, že to bylo před 20 srpnem, je to možné.

Liduš, ty vlaštovky, fakt? Kdy to bylo?

nikdo*

Je to fakt. A už asi 14 dní táhnou husy. A špačci odletěli někdy začátkem září. Kamarád myslivec vyhrožuje tuhou zimou. Ale jestli to budou velký mrazy, nebo hodně sněhu mi neřekl :)).

V Praze jsem hejno špačků viděl dnes ráno. Ještě nebylo moc velké ..

Špačci, potvory, odlétli do vinohradů, jako každý rok (respektive, od vás odlétli a k nám přilétli v mnohatisícihlavých hejnech). *smich* Pořád tady jsou a ještě chvíli budou.

Něco takového:

velkebilovice.cz/...

doplněno 03.10.16 21:22:

*smich* Tak zdraví, to oni určitě budou po té kvalitní potravě.

72mona3*

Dneska jsem při cestě z práce poslouchala rozhovor dvou paní v důchodovém věku. Když probraly to, proč byly ve městě, přišla řada na zahrádku. Jaké bylo sucho, co se podařilo vypěstovat a... že není co sklidit. "Ty ptáci, to je strašný, všechno sežerou! Už tam nemám žádnou švestku, sousedovi sežrali i oříšky a já se tak těšila na černý jeřáb, jak si udělám šťávu...a nic! Všechno je pryč! No, že ale ty potvory budou zdravý, co?" *smich*

hodnocení

Hm...tak já teda nevím...tolik názorů,ale já třeba ty rejsky,chudáčky malý, tam krmím pořád,a když přijdou,tak se vrhnou na bábovku,jen se jim tvářičky nadouvaji, a ostatních dobrotek si nevšímaji.A choději tam pořád ty stejní,takže jim to určitě neškodí.Pořád lepší,než aby celý den běhali a sháněli ty jejich kořínky a žížaly.

A jste si jistá, že jsou to stále ti stejní? Dost o tom pochybuju, ti minulí se už po bolestivé smrti pravděpodobně rozkládají kdesi v podzemí.

doplněno 07.10.16 12:43:

Rejsek je hmyzožravec. To znamená, že žížaly žere, kořínky ale nikoliv. A už vůbec ne vanilkové rohlíčky. Takže pokud to Vaše zvířátko rohlíčky žere, buď to není rejsek, nebo systematicky a krutě likvidujete početnou skupinu. Něco si o přírodě přečtete, ať příště neděláte hovadiny.

doplněno 07.10.16 12:52:

Jo, fotka by bodla. Není totiž hlodavec, jako hlodavec. Věřím, že tenhle "rejsek" si pochutná nejen na bábovce... *smich*

Pomáhejte chudáčkům zvířátkům!

Máte na mysli "ty svoje kořínky a žížaly", že ano? Ale stejně byste si z nás nemusel/a dělat legraci. :-D

doplněno 07.10.16 12:49:

Zadavatel je muž .

doplněno 07.10.16 17:22:

No jo, je to chudák, tak se obětoval těm nešťastným zvířátkům, že ani neměl pořádně čas chodit do školy a naučit se česky. *smich*

sebod*

ildika. To ale není od Tebe hezký dělat si srandu ze zadavatele příspěvku.*cert* A ještě sem dávat odkaz na jeho jiný dotaz. Chudák. Chodí někde dva dny s těžkým batohem plným bábovek a jiných dobrot , jen aby mohl nakrmit všechna hladová zvířátka i v těch nejvzdálenějších místech. Až se mu od toho dělají puchýře na nohou. To je přeci nesmírně obětavé. To zaslouží velký obdiF. *smich*

hodnocení

Nedokážu pochopit ,proč si ze mě děláte srandu?

"Nedokážu pochopit ,proč si ze mě děláte srandu?"

Protože Vy jste si začal. *haha*

72mona3*

A co fotka? Ta imaginární zvířátka s bábovkou mě fakt zajímají. M.

venkov4ever*

Dnes dopoledne jsem byl nakrmit nutrie, ale přišla jen jedna. Jakmile se nadlábla, nechala zbytek chleba napospas osudu a vyrazila ke druhému břehu rybníka. To je vděk! *plac*

doplněno 07.10.16 15:08:

Fakticky, nelžu. *plac*

Pomáhejte chudáčkům zvířátkům! #2

Potvora ani nepoděkovala, natož aby dala aspoň pětikačku! *bum*

hodnocení

zde se podívejte.

72mona3*

A bábovka je kde?

Moc pěkné video. Chudák, jaké klíště má na zádičkách!

*sok* Tak nevím, ale já jsem si bábovku do teď představoval jinak! *smich*

Šneci jsou jejich přirozená strava. Když budete rejskům nosit do lesa šneky a jiné plžusy, bude to v pořádku. Jistě to uvítají a určitě jim to, na rozdíl od bábovky, neublíží.

mirex*
07.10.16 18:55
hodnocení

0x

Bože můj!

hodnocení

Přemýšlel jsem ,jestli by se dal nějak zorganizovat celorepublikový projekt,že v by v každém městě a vesnici byla skupina lidí,co by sbírala jídlo od lidí a pak to odvážela vysypávat těm chudáčkům do lesa.Myslíte ,že by něco takového šlo zorganizovat?Děkuji za rady.

Vy si nedáte pokoj. *smich* Ale chápu to, dnes je takové pošmourné počasí, takže nějaké rozptýlení na internetu není na škodu.

noco
Když jsou peníze a je jich dost tak proč by to nešlo
hodnocení

Kdo by to mohl financovat?

72mona3*

Já bych zkusila angažovat lesní skřítky.

*bzum* To jako myslíte, že když zabíjí zvířata nevhodným žrádlem jedinec, jde to moc pomalu? Že kdyby se do trávení zvířat zapojila celá republika, bylo by to mnohem rychlejší? To máte určitě pravdu. *modla*

hodnocení

0x

A co by s tím jako zvířátka dělala? Nedávno museli složitě zachraňovat kobylu z divokého stáda koní v Milovické oboře, protože snědla chleba.

uska*
hodnocení

0x

Teď jsem si pro zábavu vyjela všechny otázky i příspěvky od " vanasi" Je to opravdu k pobavení a těchto smutných dnech by to zvedlo náladu i pacientům v psychiatrických léčebnách.

Jak se nám ta paní Růženka naklonovala? hmmmm

Neměli by jim dávat tak dlouhé vycházky :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]