Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rejsek doma?

Od: vanasi® odpovědí: 7 změna:
Ahoj,já krmím v lese malé rejsky obecné,je jich tam asi 6,jsou tak strašně šikovní,moc se mi líbí,když chodí,tak si tak pěkně pípají,ale je mi jich tam líto,chudinek,jsou tam tak opuštěný,hladový,všem napospas.Je možný,kdybych je vzal k sobě na chatu,a udělal jim tam terárium a výběh,že by se měli u mě lépe?Netrpěli by,že jsem je vytah z lesa?Každý den by měli velkou hostinu všeličeho od pamlsků až po sýry atd.Nejraději maji bábovku.Neutečou mi,nebo to musím oplotit?Budou se tam množit?Ochočím si je?Máte s nimi někdo zkušenosti a jaké?Děkuji za Vaše odpovědi a poznatky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, kladete hodně otázek a (i když vím, že to není moc "košér") já Vám odpovím také otázkou (nebo jich bude asi více). Jste na té chatě celoročně? Proč by měla být zvěř v přírodě chudinkou? Myslíte si, že ocení zajetí a vymezený prostor, kdy se stanou hračkou?

Proč by měli rejsci v přírodě hladovět? Takže, já radím ponechat je v lese s chodit se na ně dívat i se příjemně kochat. Zdravím!

borax*
hodnocení

2x

Nejraděj mají bábovku *zed* co k tomu říct? Rejsek je hmyzožravec a chráněný, nebylo by vpořádku brát je domů, nejsou to hračky na ochočení a určitě by trpěli. Nechejte je tam kde jsou a nekrmte je kravinama, myslíte, že bábovka a sýr je potrava, která je pro rejsky běžně dostupná v přírodě? Takovou stravou je můžete zabít! Pokud jim chcete přilepšit, kupte jim moučné červy nebo vyryjte žížaly.

tarantel*
hodnocení

2x

Rejsek je zákonem chráněný a je zakázán jeho odchyt v přírodě! V teráriu Vám stejně chcípne stresem, to není domestikované zvíře.

doplněno 13.07.15 11:02:

Ty budeš asi ještě dítě, že?

hodnocení

1x

Rejsek je zvířátko divoké, přírodní. Žije tam už celá staletí a je pro toto prostředí vybaveno. Vanasi, je to zvířátko volné a v zajetí se mu vůbec nebude líbit. Tam, kde je, má dostatek potravy a svou rodinu, kterou ty vůbec nemusíš zahlédnout. Má tam klid bez podivných zvuků televize a rádia. Sní si na co má chuť a ne to, co mu člověk nasype do misky. ;) O prázdninách děti vidí spoustu zvířátek a po prázdninách se začnou plnit útulky. A policie se má co ohánět pochytat všechny vyhozené psy a kočky, které donesly děti z venkova nebo odkud, domů. Na zahrádkách a v popelnicích přibývají hrobečky uhynulých zvířátek. Těch zvířátek, které nepřežily zajetí a špatnou péči dětí. Nechej zvířátko tam kde je. Příští rok se zajdi podívat na jeho potomky.

hodnocení

HM?HM,hm...To jste mě moc nepotěšili...Ale proč bych je neměl v lese tedy aspon krmit?Já jim tam udělám velkou hostinu všeličeho, a jak pane pěkně papaji!Od bábovky,chleba,pečivo,pamlsky,sýry,atd, vždyt tak pěkně papaji,přece by to nejedli,kdyby jim to škodilo!Oni chudáčci tam maji jen nějakou travičku nebo brouky, a já když jim udělám hostinu,tak je to pro ně přece něco mimořádnýho,jako kdyby člověk jedl jenom vodu a chleba, a někdo by mu dal jehněčí a knedlík.To teda nechápu,vysvětlete podrobněji.Děkuji.

ben®

Dobrý den, víte o tom, že např. v ZOO je zákaz krmení zvěře? A víte proč? Jinak se poptejte hajného a on už Vám to vysvětlí. Zdravím!

doplněno 13.07.15 11:05:

Také už mám dojem, že 12ti letý chlapec přikrmuje v lese (nebo u chaty) asi potkany.

doplněno 13.07.15 11:29:

72mona3 - no, to bude mít maminka radost. Ale, raději by ta zvířátka v tom lese měl vidět někdo starší, aby je určil, resp. vyloučil potkany.

72mona3*

Tak si říkám, co to vlastně krmíte. Rejsci jsou hmyzožravci.Mona

doplněno 13.07.15 11:24:

@ben - tak to ať si je domů klidně veme :-D

doplněno 13.07.15 11:58:

Ať je to, co je to, není v pořádku, že se to krmí. Není to správné. Pokud ztratili plachost, tak jako tak zahynou. A důvodem ztráty plachosti může být i nemoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]