Nejste přihlášen/a.
VÝSTRAHA!
Včera jsem se dozvěděla, že můj zeť, kretén s vysokoškolským titulem, hraje ruletu na internetu. Paráda, zatím víme "jen"o 3 milionech dluhů, rozpůjčováno má všude možně a dokonce i od lichvářů. Jedno děcko má a druhé dcera čeká v březnu. K těm dluhům i vybral účet do koruny, vybral stavební spoření a pán Bůh ví, zda je to vše. Co dodat ač dcera o ničem nevěděla je majitelkou půlky dluhů. Chcete ještě něco vědět? Já už ani ne, jsem těsně před zhroucením! teď je s manželem u právníka na radu, rozvod? urychleně rozdělit spol. jmění manželů. On je totiž nasraný, že má perfektní systém a nikdo s nim nechce hrát, do rána by to měl zpět a my se bojíme, že ještě stihne nadělat dluhů víc. Pokud vás zajímá za jak dlouho byl schopen udělat dluh tak mě vyděsilo, že za pouhé 2 měsíce! Nespím, nejím,kdyby to pomohlo zabiju jeho a pak hned sebe!
Tak a teď jděte klidně hrát, jde o hovno, celá rodina budou žebráci ale vy budete redy. Už tu nedám jedinou radu, že mě toto potká jsem si opravdu nemyslela ani omylem.
Zdroj: poradte.cz/...
Já vám to musela napsat, už nemůžu, snad kdybych v söbě našla tu sílu, půjdu se oběsit. Jo a kdyby chtěl někdo super recept na hubnutí, tak ho mám, od včerejšího rána mám o 2kg. méně, půjde li to takle dál, a ono půjde,ještě jsem nejedla,noc probrečela, za včerejšek vykouřila víc jak krabičku cigaret,vypila asi 6 káv a pár panáků slivovice, budu krásně štíhlá. Mějte se tu hezky a doufám, že vám život nic podobného nepřipraví. Lída
U lichvářů cca 500 000, u všemožných Profi credit, houm credit cca 600 000 u české spořitelny 300 000, Zuno 200 000. Od zaměstnavatele 320 000 + 300 000 + 200 000. od spolupracovníků v součtu cca milion.
Pokud je mi známo tak banky chtějí při podobných úverech souhlas manželky. Navíc na takové půjčky musí mít dost velký příjem aby mu to vůbec půjčily.
Nikdo nechce souhlas manželky, nikdo nechce víc než OP a další doklad, třeba řidičák. Pouze dvě společnosti chtěly potvrzení o příjmu, nechápu k čemu, jelikož pokud vím, že 2 +2 jsou 4 a on má potvrzený čistý příjem 24000 z něj splácí hypotéku na byt + platí nájem, přece musí z něčeho žít a nemá z čeho splácet např. u Profi creditu 11000 měsíčně. mLichvář, ten se neptá, sepíše smlouvu + sankce za nesplacení a klidně si počká, pak pošle první výstrahu, druhou a pak vymahače.
To je nějaké divné. Protože normální banky CHTĚJÍ souhlas manželky, pokud vím tak HomeCredit taky. Navíc si banky při poskytnutí úvěru v řádu stovek tisíc ověřují zadluženost a reálnou "splatitelnost" dluhu. Což s příjmem 24 tisíc a splácením hypotéky prostě nevychází.
.
U lichvářů nebo ProfoCreditu je to samozřejmě jinak, ty asi půjčí každému a pak ho pořádně oškubou, ale u toho prvního fakt ne... Nechte si ukázat smlouvy, aby to nakonec nebylo trošku jinak než "zeťáček" tvrdí...
Já když jedu kolem podniku s červenomodrými neony a ""nonstop, pořádně mi zatrne. A že jsou cesou do práce tak 4. Jak to může takhle klidně běžet? Proč to obecní úřady nezlikvidují? Přece povolují/nepovolují předmt ponikání.
Toho vašeho zetě pořádně setřete, žádné omluvy. Vězte, že hrát je návyk - jako droga. Už se z toho nevybabrá.
Obecní úřady potřebují peníze. Na mnohých místech proběhla hurá akce "zrušíme automaty", jenže velice brzy se zjistilo, že ty peníze sakra chybí. Takže se vymýšlejí varianty, jak vrátit situaci alespoň částečně zpět a nevypadat přitom jako idioti.
no zas v klidu, resp. z tý pozitivnější stránky - např. váš majetek je bezpečný, takže pořád snad nějaká základna, rezerva pro dceru + děti je...
Je to idiot, o tom žádná.
Nicméně nevěřím že 3 miliony se prohrají za noc. Ani že se nadělá tolik dluhů, aniž by si okolí všimlo změny chování...
3 miliony prohrál za 2 měsíce, hraje v práci a doma se vzorně stará o svojí dceru, mé dceři neřekl jinak než miláčku a na rukách by ji nosil. Opravdu šok byl 3.12 kdy své ženě napsal, že nutně potřebuje 150 000 a´t vezme co má doma, ona peníze nedala a zlomila ho až se s pláčem přiznal. No a poslední půjčka o které víme je ze 4.12. a děsíme se zda už dnes toho není víc. Bohužel naše soudy pracují pomalu a i když chcete rychlé opatření, trvá to soudu minimálně 14 dní. Kretén se diví, proč si ona dělá těžkou hlavu když jsou to jeho dluhy a hypotéku na byt platí aby ona a děti měli kde být a hlavně každý večer pláče, že nemá podporu v rodině jelikož nikdo nechce ruletu hrát když on má systém jak za 100 000 mít do rána milion.
Od právníka jsme se dověděli, že dcera ani nesmí bydlet u nás jelikož pak by i k nám přišel exekutor. Musím napsat, že dík vaši podpoře, přátelé a hlavně dík Sebod jsem dnes klidnější.
Ruleta je blbost akorát tak na okrádání... . Je možný u ní něco vyhrát krátkodobě, ale rozhodně ne dlouhodobě (to je ta výhoda provozovatelů... časem se ta nevýhoda u hráče projeví a přijde o spoustu peněz) není možné vymyslet žádný herní systém, aby byla výhoda na straně hráče. Mám s tím svoji zkušenost... Před rokem jsem šel hrát s 5000 kč a s oblíbeným herním systémem. Měl jsem štěstí... konto jsem měl asi na 9000Kč, ale i tak jsem ve hře pokračoval a pak jsem vše prohrál... pak už jsem se toho nikdy nedotkl...
"Liduš", okamžitě se musí byt celý napsat na dceru, okamžitě rozvod, a určitě ten právník. Úplně mně zatrnulo, člověk si nemůže být s druhými nikdy jistý a potkat to může kde koho. Takže chápu, že nespíte, že jste vynervovaná, ale máte svého muže, musíte být dceři oporou, nyní to potřebuje. A musíte začít jednat. - pt
Byt na dceru napsat nejde, kupoval ho týden před svatbou. Dcera dala 400 000 a on si zbytek vzal hypotéku, banka tedy trvala aby byl byt napsaný na něho. Okamžitě rozvod, jak nám bylo řečeno, jelikož má jedno dítě a druhé čeká, nebpůjde to tak rychle a musí do toho vstoupit orgán péče o dítě.
To není dobré , ale už se stalo . Píšete o exekutorech, myslím, že tak rychle nepřijdou, chvíli to ještě potrvá. Ledaže by to už bylo na spadnutí, ale to by vaše dcera musela o nějakých obsílkách vědět a to asi neví. Takže klídek ještě je čas. Pro klid dcery udělejte jedno opatření vy. Do porodu dceři najděte a najměte byt, vybavte běžným nábytkem , nafoťe si to a všechny paragony včetně soupisu co ji půjčujete ji dejte . Pak bude v pronajatém bytě všechno vaše a neměl by jí příp. exekutor nic vzít. Stávající zařízení bytu ať pomalu rozprodává, aby měla do začátku trochu peněz navíc. O tom se zeťákem vůbec nediskutujte.Dluhy ze SJM bude ovšem muset postupně řešit společně s manželem, doufám, že v té době už bývalým. Také když bude bydlet od něj odděleně půjde rozvod rychleji. A doufám, že na otázku "co kdyby dneska vyhrál v ruletě 10 milionu" si neodpoví "jo vrátila bych se k němu". Je to gembler, lhář a podrazák a to, že je otec jejích dětí a vašich vnoučat berte od teď jen jako shodu nepříjemných okolností. Dcera se z toho vyhrabe nebojte, však jí i pomůžete.
Lidičky, už se nebojí až tak moc, životní příběh jedné z vás mi strašně moc pomohl. V neděli mají přijet jeho rodiče a je naděje, že si vezmou nějaké peníze na svůj barák a něco z dluhů se rychle umoří, pak mi vybereme účty do nuly, můžeme si vzít peníze a ručit chalupou ale toto nechci udělat, než bude jasné, že platím dluhy dcery a ne toho hajzla. Kdyby se podařilo všechny dluhy vyplatit (bože, chci tomu věřit) tak si nechá manžel napsat jejich byt na sebe a bude ho splácet aby dcera s dětma měla kde bydlet, nebo byt mohla pronajímat a žít u nás. V neděli přijedou jeho rodiče, v pondělí právník a jelikož naděje umírá poslední, chci věřit, že to výjde.
Zdravím, podobnou situaci řešit táta od přítele (hajzl byl jeho bývalý švagr). Pokud je manžel co k čemu, tak by měl dát zeťáčkovi pěkně před držku, aby si to pro přístě rozmyslel. Protože kdo zadluží těhotnou manželku, tak přes tu hubu potřebuje, a pořádně.
doplněno 08.12.13 19:27:A lidumilům se omlouvám, píšu pod vlivem afektu, jelikož jsem viděla, jak díky svému tatínkovi dopadl bratranec přítele.
Osobně jsem potkala člověka, který se mi svěřil se svým trápením. Synovi postavil barák, dřel se na něm, s manželkou šetřili a uskrovňovali se co to šlo. A syn ten barák prohrál. A prohrál i auto. Na tohle pamatuje občanský zákoník, ve kterém je uvedeno, že pokud je výhra nepřiměřená, nemusí se vydat. Pokud se již vydala, je věcí soudu zda vyhranou částku sníží.
Cítím s Vámi. Teď před vánocemi takovéhle starosti s dětmi, i když jsou již dospělé. Ale život půjde dál a čas vše zahojí. Budete mít radost z vnoučat a bude lépe. Dcera Vás nyní potřebuje. Musíte být silná. K čemu by jí byla troska. Ještě navíc by měla starosti o Vás. A to jí nepřidá. Buďte jí oporou. Nic jiného nezbývá.
Já vám to prostě napsat musím, bavte se. Včera přišel zeťovi balík (velikost maxi), čokolády, bonbony, nějaké další věci (nevím, nechal to prý v práci a nesvěřil se) ale hlavně, ta nejdůležitější věc-KUPON NA PENÍZE DO NOVÉ HRY! Vše mu jako milý, vánoční dárek zaslalo jeho nejmilejší casíno. Jeho radost si neumíte ani představit, reakce je, budu hrát dál jsem tam VIP. Jen přemýšlí, který dobrák mu půjčí další peníze. Na štěstí je už vše předané právníkovi a hned jak sepíše všechny žádosti, (včetně rozvodu) a prý do června, by to mohlo být uzavřené, budu se už jen smát. Že zrovna naše rodina narazí na debila, bohužel to je a stále bude otec mých vnoučat (snad to holky nepodědí).
Vzhledem ke koncentraci debilů v této zemi by byl spíš zázrak kdybyste byli doma všichni normální.
Tak hlavně držím palce, ať vám to dobře dopadne!
Se mu divím. Kdyby se psal rok 1990, tak ho pochopím, že na herní automat /byť na netu/ čumí jako tele, ale teď, když má kolem sebe tolik příkladů co to je za svinstvo. Možná i špatná výchova. Syn má 8 a už teď má v sobě hluboce zakořeněno : drogy, cigára, alkohol a hazardní hry jsou nepřijatelné! Tak to udělal i můj otec a kromě malého excesu na vojně s kouřením mi to vydrželo dodnes.
Liduš, taková věc může pobavit jenom zlého člověka. Věřte, že je nás hodně, co s Vámi cítí a nikdo by se tomu nesmál, protože člověk nikdy neví, co ho potká. - pt
Tedy že připadá na 1 Čecha 6 kg čokolády zkonzumovat ročně, tomu nevěřím. Ale že je 1 herna 1000 lidí skoro ano. Po cestě do práce jedu kolem pěti (!) heren. Rakušáci mají1/2, Poláci 1/5. Jak je možné, že u nás takové kvantum beztrestně běží? Copak je obce nedovedou vytlačit? Hazard je přece zločn, nebo ne?
Vaše radikální řešení se mi líbí. Zeť by topil rodinu.
To vám mohu sdělit naprosto přesně. Třeba v našem městě jsou téměř všichni radní majitelé nějaké herny. Takže proč by sami sobě rušili výdělečný kšeft? A navíc tzv. pravice drží pevně s tzv. levicí, takže ať volíte koho chcete, oni se vždycky domluví.
"fam" to nemá jiné řešení a i když, těch dětí je mi líto, prostě jen tak jsme schopni jim zajistit aby nebyly žebráci a na ulici. Zeť hraje dál, už nás nezajímá kde vzal peníze, jeho rodiče od něj dali ruce pryč a jeho vlastní matka mu doporučila, jestli je chlap tak se oběsí. Nehraje na automatech, hraje ruletu na PC a ještě dnes si myslí, že konečně vymyslel systém a je chytřejší než počítač. Zrovna včera se pochlubil, že vložil 100 000 a vyhrál 60 000 (uniká mu, stráta 40 000) a prý to tak půjde dál, bude už jen vyhrávat a do roka je za vodou. Přeju mu to, pak aspoň může vyplatit co dcera dala do bydlení a může platit na děti i víc než určí soud. Z bezproblémového, inteligentního kluka (36 let) se dík hazardu, stal magor, léčit se potřebujeme prý my všichni co mu nevěříme, že to dokáže. On totiž nehraje ale vydělává, to jsou jeho slova, pravda než přišel na systém chvilku to trvalo a vznikl dluh ale to on všechno srovná. Jak říkám, přeji mu to, přece jen je to otec mých vnoučat.
Liduš, zeť tomu už propadl, úplně ho to pohltilo. On si věří a hraje s větrnými mlýny. Je ho škoda. - pt
Škoda je slušného chlapa, který má smůlu a přitom by se chtěl o rodinu postarat. Tady toho mi líto není. Je mi líto jeho ženy a dětí, ale třeba se z toho vyhrabou.
Liduš, to je opravdu hrozné. Přeji Vám, abyste se toho zfanatizovaného trotla co nejdřív zbavili, aby nepotopil celou rodinu. Letos tedy opravdu nebudete mít veselé Vánoce. Ale držím palce, abyste z toho vyšli s co nejmenší ztrátou a aby se dcera opět vrátila do normálního lidského života.
"ringo" on ale vydělával slušně, dcera teď sice brala jen mateřskou a čeká druhé dítě, jeho maminka mu -jim každý měsíc poslala na účet 5000,-Kč, od nás dostávali docela dost peněz nepravidelně, za manželství (4 roky) ušetřili 300 000, oba stavebka s víc jak 200 000 na jednom (dnes už to není pravda účet i své stavebo vybral do 0,-Kč),2x dovolená u moře. Prostě podle mě jim nechybělo vůbec nic a neměl potřebu chtít zbohatnout. Na chalupu jeli kdy chtěli, pozvali si přátele, my financujem chalupu. Prostě zkrat a bohužel, ještě dnes mu to nedošlo a mele si to svoje.
"inženýrko" hrozné to sice je ale co vím, že to má řešení minimalizující škody (pro dceru a děti) jsem už poměrně klidná. Jednou tu někdo psal jak dobře vychovává své dítě, věřte mi, že kluk byl vychovaný dobře, nepije, nekouří, záliba včelaření, na manželku a dítě nikdy ani nezvýšil hlas, vystudoval VŠ na červený diplom a je z něj poměrně žádaný odborník.. No a pak mu jednoho dne hráblo.
Aniž bych chtěl nějak zlehčovat celou tragédii, dovolil bych si jen poznamenat, že takhle to dopadá, když jsou dětičky opečovávané a je jim podstrojované i v dospělém věku. Mně s manželkou nikdo nic nedal a sakra jsme si za společného života naučili vážit peněz, své práce i času.
Věřím že se to povede vyřešit tátuv kamarád lékař internista se jednoho dne zbláznil že kupoval baráky a auta , chvíli se uklidnil a zase do kola a tak to jde asi 5 let... jeho žena je z toho vždycky na prášky a odstěhovala se a rozvádějí se...
Davide, to může být příznak maniodepresivní psychózy, nově se to nazývá bipolární afektivní porucha. Projevuje se právě obdobími mánie, kdy může nemocný být hyperaktivní i ve smyslu, že nakupuje vez rozmyslu drahé věci a rozjíždí mega projekty. Pak upadne do depresivní fáze a z projektů nic není.
Jen se zeptám: už se nějak podařilo zařídit, aby si dál nepůjčoval "společně s manželkou"? Tedy těch 40000 už je jen jeho dluh?
Snad se to teď povede:
ad: vím, že to má řešení minimalizující škody (pro dceru a děti) jsem už poměrně klidná do SJM nespadají závazky, které: cit. OZ
- přímo souvisejí s výlučným vlastnictvím jednoho z manželů (účelové půjčky), - přesahují míru přiměřenou majetkovým poměrům manželů a druhý manžel k nim nedal souhlas.
Podle právníka a výkladu zákona, je věc jasná a soud musí rozhodnou ve prospěch dcery, nic nevěděla, nic nepodepsala a nic z toho neměla. Lze i dohledat na té "slavné" ruletě, kolik a kdy sázel. A lze mu soudně zakázat brát si další půjčky, podle právníka je to zbytečné ale trvali jsme s manželem na tom aby se i toto udělalo.
Ano situace hrozná ale zoufalá dík dobrým lidem na této poradně už dnes není. Život půjde dál a kdo ví, co pro nás ještě nachystá.
Tak to je skvělá zpráva, to vám určitě všichni přejeme. Aspoň nějaký zákon je pro lidi. Chlapec už se z toho ale asi nevyhrabe. Takhle si zprasit život.
Liduš, je tu jedno"ALE"
Ochrana věřitelů novém občanském zákoníku: § 731 - 734, zákonč. 89/12 Sb. Tou je ochrana třetích osob, zejména věřtelů.
- I nadále bude platit, že věřitel může požadovat splacení svého dluhu, ze společného jmění manželů, i když dluh udělal jen jeden z nich v době, kdy měli veškerý majetek společný.
- Pokud se eden z manželů zadluží v době do 6 měsíců od zůžení SJM smlouvou, nebo rozhodnutím soudu, může věřitel požadovat splacení dluhu ze všeho, co bylo součástí SJM ještě před jeho zůžením.
Liduš, určitě se musí podiknout další kroky, aby spořádaný partner neplatil dluhy za zadlužného. To ám jistě právník poadí. Já jen, co jsem našla na internetu. www penize.cz - čánek: "Jeden z manželů seká dluhy. Exekutor bere ze společného. Jak se bránit?"
"pt" ano může ale jen pokud za zy peníze bylo koupené něco do domácnosti, pokud by koupil např. auto bez svolení manželky tak je zodpovědná ale za dluhy z hazardu ne. Jde tu jen o dluhy z hazardu, byt je psaný na zetě a kupoval ho před svatbou, manžel se hlásí jako jeden z věřitelů, má notářský zápis, že mu na byt poslal peníze na jeho účet a je tam věta, že pokud se dcera z bytu odstěhuje, musí on peníze vrátit do 3 měsíců (když si vzpomenu, jak se dcera vztekala když manžel na tomto trval), dcera má doklady, že např. kuchyň dostala darem...Ön hraje dál, o byt příjde ale to je nám celkem jedno. Lituju jeho rodiče, v důchodovém věku si vzali půjčku aby aspoń část dluhu, co už to hořelo, vyplatili. Podařilo se nám je přesvědčit aby si nebrali Americkou hypotéku kde by ručili domem, to aby byli bezdomovci za nedlouho z nich si nezaslouží. Věřím, že právník ví co dělá, to víte, nebyli jsme jen za jedním a snažili se vybrat toho nejlepšího.
Dobře Liduš, hlavně, že máte doložený majetek a peníze. To víte, jste máma a cítím s Váma a tak také hledám na internetu, co by pomohlo. Také držím palečky a věřím, že to dopadne dobře ve prospěch dcery a Vaší rodiny. -pt
Liduš, na vaše povídání jsem přišla teprve teď a musím vám říct, že mi ztuhla krev v žilách. Jéééžiši! Tomu se ani věřit nechce! Přeji vám a hlavně vaší dceři, ať z toho všichni vyváznete s co nejmenšími škodami. Fix, to zní blbě, protože to nejde, ale alespoň trošku. Přežijte to! Co víc říci?! Držím vám všem všechny palce. babka z Ostravy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.