Nejste přihlášen/a.
Poprvé v naší historii využívám pravidla Z9 a udílím Krkovičce BAN a vynulování její registrace.
Dokázala najít díru v systému hodnocení (jen v mobilní verzi) a místo toho, aby to nahlásila využila jí ve svůj prospěch. Dokonce vypočítavě - počkala, až nějaký její příspěvek bude mít hodnocení 1x, aby si svým hodnocením přidala na 2x a ten se započítal do statistiky.
Překvapuje mě, že právě ona tu často mluvila o morálce a zásadách...
Pokud se někdo chcete k BANu vyjádřit můžete, ale prosím bez navážení do konkrétních osob. Nic by to nevyřešilo.
Přehled hodnocení sama sebe:
17.3.2013 9:43, 15.3.2013 11:45, 12.3.2013 22:47, 12.3.2013 22:46, 12.3.2013 22:32, 12.3.2013 9:39, 11.3.2013 21:18, 9.3.2013 18:25, 9.3.2013 9:56, 8.3.2013 23:13, 8.3.2013 10:55, 7.3.2013 14:42, 7.3.2013 14:40, 5.3.2013 22:03, 5.3.2013 21:57, 3.3.2013 21:14, 26.2.2013 23:30, 26.2.2013 23:07, 25.2.2013 22:51, 24.2.2013 21:40, 24.2.2013 0:03, 23.2.2013 23:57, 23.2.2013 14:34, 22.2.2013 22:38, 22.2.2013 22:37, 22.2.2013 22:32, 22.2.2013 22:29, 22.2.2013 22:25, 22.2.2013 22:24 a další...
udělat to mohl jen ten, kdo měl heslo k registraci. Není co dokazovat, v tabulce to je takto uloženo (pod stejným nickem, stejnou IP adresou a dokonce stejným prohlížečem). Pokud přihlédnu k vypočítavosti, že došlo k hodnocení jen již jednou někým ohodnocených, aby se započítaly... tak si tu říkejte co chcete. Za mě je to jasné.
Vlastně ne, neříkejte. Máte BAN.
TAK PŘEDEVŠÍM.Nebyla jsem zde pro tričko a ani o jakési dárky.Ty dostávám všude na potkaní.Kdo mě zná,ví,že 100x napsáno a 1000 utvrzeno že tomu tak není. TRICKO DOMA MÁM UŽ ROK A PŮL!Tak jak jsem žádala o radu já tak stejně na tom byly ostatní o kterých vím že jsem jim pomohla,jelikož komunikace pokračovala i mimo poradnu a troufám si tvrdit,že hodněkrat jsem je vytahla i z hodně velkych nesnazí.Mějte si svoje tabulky ja mám zas svou pravdu.Pomalu dokončujete dekádu vyhozenych.Bylo mi už naznačeno že po Stříbrnakovi pujdu ja.EJHLE,ono už je to tady,třeba hodnocení.Chvíli jsem nad tím uvažovala a pak jsem si řekla že když se snikým tady nedostavam posledních par tydnu do křížku tak mi body asi dávají,protože se jim libí mé odpovedi nebo je uznají za vhodné že jsou spravné.Nevím jaky je v tom systém,protože na internitu počitačů jsem opravdu bl__.Vždy jste mi děkoval za nahlášení problemu a hlavne jste me vzdy požádal že nechcete abych zzakladala otazku ale abysme to vyřesili soukromě.Docela to chapu,nikdo nemusí vědět o chybách tohoto servru.Když jsem Vas žadala o vyřesení problemu s mobilni verzi,zarytě jste mlčel,pak Vás to namíchlo a pujčil si mojí registraci,nevyřešeno,avšak nadále jste dal o toho ruce pryč i když jse to tyden co jsem vám podala dukaz že na sk.verzi vsechno funguje jak má,ale tady to prostě nejde a co se nedovím dnes? Jak se můžu sama hodnotit? nesmysl -ze stejne IP? a jestě tady tvrdite že vypočítavě?! tak pak jedině platí co jsem napsala výše DEKÁDA,Jinak nevím.Samo sebou budete mít pravdu Vy,Jaá zas že ten prst mi tam nesklouzl,ON TAKY NEMĚL KAM ) Jen Vás o něco poprosím,naposled-Tuhle IP ROZHODNĚ neBANujte,je to sdílená s dalšími 10 lidmi,potencionalních radců a tazetelů.Nezapomente že poradnu nedělate poradnou ale lidi jí dělají poradnou.Tak ted už vím jak bylo Benovi a ostatním.Je to hrozny a ještě takhle s fanfárou...nechci to vzdávat ale co mi taky jako sbývá!Naschle,sbohem...přeberte si to jak chcete a všem bez rozdílů Velky dík.
jo, rozhodně jsem tak blbej, že někomu vezmu registraci a budu obcházet hodnocení... a ještě si budu v databázi měnit IP adresu, abych to mohl někomu omlátit o hlavu... Díra v témhle logice je, že to hodnocení tam bylo dřív než mi bylo oznámeno, že to takhle jde obejít.
Čekal jsem sklopené uši a něco o tom, že jste to testovala a neuvědomila si, že to zkresluje hodnocení popř je mimo pravidla, ale tahle reakce Vás hází do odpadu.
Naposled: SK a CZ verze je identická, všechny skripty jsou psány dvojitě jen v jazycích, jinak jsou stejné. Je nesmysl, že to v jedné funguje v druhé ne. Ale co, může se to stát. Do PC nikdo nevidí, co se jim mele v CPU. Takhle jsem tu debatu uzavřel před 14 dny a nehodlal se k tomu více vracet. Nikdo jiný s tím problém neměl.
Klidně buďte ublížená, ale nedovolávejte se svaté pravdy... nebo Vás to bude jednou mrzet - v případě, že jste věřící, což asi jste když užíváte - S Bohem -
Vzhledem k tomu jak je to psáno: pokud tu někdo nemá důvěru ve mě, ale má ji alespoň ke Kapce, může to potvrdit. Ona si všimla podivného hodnocení a navedla mě, abych se na to kouknul jak je možné, že někdo hodnotí sám sebe. (sys to vidí po dalším kliknutí u příspěvku).
Nikdo snad už pak nemůže laborovat, že bych sám něco někde měnil a vkládal a doufal, že si toho někdo všimne aby mě následně upozornil a já měl alibi. Pokud ani tohle není důvěryhodné pak už je to paranoia jak vyšitá!
Ano, je to tak. Já když něčemu neozumím a neumím si to vysvětlit, tak se na to zeptám admina. Tady jsem narazila na toto a chtěla jsem vědět, jak je to možné...Že se z toho vyklubal podvod, mne zarazilo a hlavně hodně zamrzelo. Já určitě nemám důvod a ani zapotřebí nikomu zde úmyslně škodit...Ale nemám ani důvod krýt podvod zde, když už na něco takového narazím...Jsem zde proto, že se snažím podpořit dobrou věc. A tou tato poradna, dle mého soudu, je. Díky všem ochotným lidem, kteří se na jejím chodu podílí, jejich úmysly jsou poctivé a dobře míněné a jsou zde spokojeni, rádi a dobrovolně zde tráví svůj čas. Tolik z mé strany k této záležitosti.
Dobrý den, sleduji toto téma a nechtěl jsem reagovat. Ale, patrně, jsem byl nepřímo osloven. Na tuto poradnu jsem se dostal prvně a náhodně někdy koncem minulého roku. A až počátkem ledna tohoto roku (a po přečtení pravidel) jsem se zde zaregistroval pod nickem Ben. Systém tento nick vzal zcela bez problémů a jedná se o mou první a jedinou registraci zde. Nikdy jsem se nedostal do problémů s adminem a snad ani s žádným jiným rádcem. Snažím se zde chovat jako host, radit slušně a neškodit. Ale z určitých reakcí na nick Ben jsem usoudil, že zde někdy v minulosti asi byl někdo jiný s tímto nickem a zřejmě již skončil.
Pokud tomu tak je, jednalo se o někoho jiného, ale ne o moji osobu (ovšem, dokázat to neumím). Mé příspěvky jsou vcelku dobře rozpoznatelné - začínám a končím pozdravem a nevím, zda to dělal i případný jiný Ben.
Omlouvám se, ale chtěl jsem pouze vysvětlit, že Krkovička nemohla psát o mé osobě. Já zde žádný problém nemám. Děkuji a zdravím!
doplněno 18.03.13 15:42:Děkuji všem za reakce a hlavně vysvětlení. Teď už to je jasné, protože Ben a Bena je opravdu hodně podobný nick. Kdybych to věděl před registrací, tak bych si zvolil raději jiný nick, ale teď už to změnit nejde. Alespoň, že se to vše vysvětlilo a snad mé rady nejsou moc špatné, i když někdy mohu mít jiný názor na problém. Děkuji Vám!
Bene - podobnost čistě náhodná - onen často zmiňovaný rádce měl nick Bena.
A - aniž bych mohl tvrdit, že čtu všechny tvé či jeho příspěvky, myslím, že jako rádce jsi snadno odlišitelný - resp. tvé rady.
Admine - - o chvíli jsem se zpozdil...
no mě se zdá, že těch co si tu odpovědi hodnotí sami, je víc. Ale jak říká admin, bez navážení do konkrétních osob. Možná se mi to skutečně jenom zdá.
přál bych si říct, že jsou ošetřeny všechny možné situace s nepocitivým hodnocením... podle mého ano, vím jen o jediné slabině... občas ji prověřuju a nic jsem nenašel podle čeho bych soudil, že někdo podvádí.
No, vlastně opravdu není důvod podvádět. Počet triček byl omezen a na jedno ročně dosáhne skoro každý, kdo je tu rád a dokáže poradit. A získat víc nejde
Tak abych si taky prihral polivcicku, tak fuj, eee, oskliva, to se nedela, a jeste trikrat fuj, fuj, fuj.
-
To by bylo vyrizene a ted k veci.
Vim, ze v pravidlech je pravidlo Z9 nastavena jako ...pri zjisteni podvodu bude registrace vymazana...,
tedy bez jakehokoliv podminovaciho zpusobu, jako ...muze byt vymazana... a pod., ale i tak by me zajimalo, zda
si Admine napr. nejak Krkovicku dopredu soukrome nevaroval, at toho necha, ze o tom vis, ze je to trapne a pod. Zkratka udelat ji bububu, ze pro priste...atd.
Chybovat je lidske, nekdo se z chyby pouci, nekdo ne a pro takoveho by byl ban stale po ruce.
Ted uz je asi pozde, mleko uz je rozlite, ale Vazne to neslo resit podobnym zpusobem (pokud by byla vule samozrejme)?
Pokud vim, tak napr. v pripade info o banu na Benu si psal, ze si ho opakovane upozornoval. Proc ne nyni?
- jde o tak zavazny prestupek?
- jde o osobni antipatie?
- jde o exemplarni priklad?
- nebo uz to tytyty probehlo?
Diky za vysvetleni.
v pravidlech je to vážně bez podmiňovacího způsobu, měl to být velký strašák, aby to nikoho ani nenapadlo. Přiznávám, že ta chyba (v hodnocení) tam byla zapomenutá pouze v mobilní verzi, takže to bylo i pro mě velké překvapení. Šlo to obejít poměrně lehce... kouknout jakým odkazem probíhá hodnocení a číslo zaměnit za své číslo odpovědi, které se ukáže např. při odpovědi popř nahlášení.
Tohle provinění mi přišlo opravdu závažnější než cokoli jiného ze dvou důvodů:
- trvalo to dlouho (ne jednorázové popř v jeden den)
- vychytralé - doplnění o 1x, aby to bylo 2x
Navíc to bylo od člověka, který se tu opakovaně domáhal spravedlnosti a férového jednání.
Po tom co jsem se dozvěděl, že jsem to udělal já, abych měl záminku jsem si jist, že jsem v tomto případě jednal správně.
Nemám v moci zde cokoliv konat, nemohu (a nemám zájem) nějak systém testovat, ale ... jste si opravdu jist, že to byla ona? Opravdu a stoprocentně jist, že právě ONA? Že ne třeba její milenec, který jí chtěl tajně udělat radost? Že ne třeba její zvídavý synovec, technicky mnohem zdatnější, než ona? Že ne třeba někdo jiný z neznámých důvodů? Že se opravdu nejedná o nějakou další chybu v systému, která se projeví při splnění určitých podmínek (např: mobilní připojení určitá cookie otevření otázky ve stejnou minutu, kdy padlo ohodnocení refresh stránky), nebo při zmatení systému přístupem různých uživatelů ze stejné IP (i když se zdá, že je to ošetřeno dobře) apod.? Jste-li si tím vším jist, pak Vám k té jistotě gratuluji.
PS: Jen mimochodem - když jsem napsal tuto odpověď, nešla odeslat. Že prý jsem nezadal přezdívku. Zjistil jsem, že jsem byl odhlášen. Proč? Kým? To samo? V předchozí záložce, ze které jsem si téma otevřel, jsem stále vypadal, jako přihlášený. Po refreshi už jsem ale nebyl. Proč mne to odhlásilo? Vážně ve zdejším systému nejsou neviditelné díry? Je to jisté?
doplněno 18.03.13 16:14:Ze závorky vypadly znaky pro "plus", měla být:
(např: mobilní připojení "plus" určitá cookie "plus" otevření otázky ve stejnou minutu, kdy padlo ohodnocení "plus" refresh stránky)
Dale by se dalo zaradit podle hackerske nabourani uctu,
male hrajici si dite, ktere pouze macka cudliky,
zasah vyssi moci,
to ono samo,
mimozemstane...
-
Nic neni vyloucene, narozdil od zapeklitych pribehu holywoodskych filmuje ale v realnem zivote zpravidla nejjednodussi mozne vysvetleni to spravne.
Dokonce na to existuje i odborna poucka s vlastnim nazvem, ted si ale honem nemohu vzpomenout, jak se jmenuje. Pohledam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.