Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Co je pravdy na tom, že bude zavedená povinná vojna? Četl jsem nějaké starší články a vypadá to, že bude povinná vojna, což je strašná kravina a nejvíc mě naštvalo, že se budou dělat testy kdo je schopen podstoupit výcvik a kdo ne..., takže to znamená že my, kteří pravidelně cvičíme-jíme zdravě budou donuceni nastoupit na vojnu, kde strávíme otřesné 2 roky našeho života a budeme tam jíst samé sračky? Zatímco ti, kteři nejsou schopni podstoupit výcvik si dál budou dělat "selfička" a pojídat hamburgery?
Dost mě také naštvalo, že starší lidi říkají, že potřebujeme převýchovu.. Vážně? Není té jedno jak se kdo chová? Každý je nějaký a když už, tak nejsou všichni stejní, někteří si vaří sami, kvůli správné výživě atp.
Teď jsem poslouchal reportáž, kde ženy odpovídaly, jestli kluci potřebují vojnu a většina řekla ano, což mě dost vytočilo, klidně si to můžete zkusit sami zahodit 2 roky tak krátkého života !
Navíc si nedokážu představit návrat do normální života, měl jsem obklad, takže jsem mezi mladšimi vojna.. hmm. Jsem na gymplu-pak výška- dokončím studium ve 28 a pak odpracovat dalších 35 let, abych měl minimální důchod nemusím mít práci pořád, takže není jisté, že se důchodu dožiju ..
P.S. Jestli nějací rodiče chtějí poslat své děti na vojnu kvůli převýchove, tak je lituji, protože chtějí státem napravit vlastní chyby ve výchově.
A je to velká škoda ani já jsem nebyl. Vojna není o převýchově, ale o tom, naučit se disciplíně, pořádku, slušnému chování a vystupování, novým dovednostem, člověk pozná co je to hlad, takže se naučí jíst všechno, ale hlavně tam zažije spoustu srandy a zážitků na které bude vzpomínat celý život. Je škoda, že tazatel vnímá vojnu jako horor. I dnes je vojna, avšak nepovinná na 3měsíce a to pro ty, kteří chtějí jít do AČR (v podstatě něco jako přijímač nebo základní odborná příprava nebo jak se tomu říká). Já bych třeba na vojnu chtěl, bohužel jí za mne zrušili.
BTW: tazateli, jíte zdravě, ale stýskalo by se Vám po hamburgrech? sorry ale to jsou právě ty "sračky". Bratr byl na vojně, "za trest" ho dali do vojenské kuchyně, kde dělali zabíjačky pro papaláše, nejlepší maso snědli kuchaři, domů jezdil přejezený a mamka pro něj doma vyvařovala, aby se chudáček trošku najedl, doma to pak nechtěl jíst, že toho má dost tam :D
doplněno 12.08.14 10:05:souhlas s ddd z většiny mamánků ta vojna udělala chlapi (jak jsem psal, v chování, vystupování, respektu k ostatním, pořádnosti apod.)
Pane, nebude. asi před měsícem jsem četl oficiální vyjádření ministra obrany Stropnického, že povinná vojenská služba nebude. Už jen když se zamyslíte, tak zjistíte, že by neměli vojáky kam ubytovat, dát jim ošacení atd. Muselo by to stát veliké peníze.
Rubiku, asi jste mladý a věříte všemu co si přečtete. Život Vás naučí věřit Vašemu rozumu.
Ale teď na Vaše dotazy..
1) Vojna nebude povinná, jen dobrovolníci.
2) budeme tam jíst samé sračky... nebudete jíst taková jídla, páč tam se vaří taky zdravě a chutně.
3 Není té jedno jak se kdo chová...určotě to není jedno jak se kdo chová, sám to víte, páč dáváte i příklady odlišného chování a nelíbí se Vám to. Viz přirovnání hamburgrů..
4) nedokážu představit návrat do normální života, měl jsem obklad...dvouletá vojna již nebyla mnoho roků a desítky lidí se vrátili k normálnímu životu
Máte další dotaz, nebo si potřebujete postěžovat?
doplněno 12.08.14 09:13:Rubiku, nic ve zlém, ale..
2) Možná si to pletu s vězením, ale slyšel jsem různé věci. Takto vznikají fámy...
3) Každý je takový jaký je a nikdo by mu do toho neměl mluvit, no cítil jsem se ukřivděný kvůli tomu, co jsem četl. Ale i vy se snažíte do toho mluvit...
4) Jde tu o to, že bych měl odložené studium a pak bych musel mít odpracovaný učitý počet let. Klídek, vojna nebude..
Povinná vojna nebude. Jejsou na ni tintily. Zrušení armády byl jeden z prostředků, jak zvednout životní úroveň obyvatelstva po filcáku. Sice to moc nefungovalo - zrušená armáda nás dost dlouho stála stejně jako ta existující - Kalousci se činili.
Ale dnes už opravdu povinná základní vojenská služba nehrozí. Byly zrušeny posádky, rozprodány objekty, rozprodána technika. Dnes by vojáčci museli bydlet ve svých stanech, platit jejich umístění na soukromých pozemcích a ve svých tepláčcích by mohli cvičit tak nejvýš pořadový krok.
Asi nebude.. Vy by jste ji ale potřeboval!
Je pravda, že vojenská služba je ztrátovávlastní zkušenost a že to spíše člověka nastartovaného zbrzdí ale jinak to nejspíše nejde...
Myslím, že by vojna stačíla tak 3-4 měsíce, ve které by se ´´učilo´´ opravdu jen to podstatné´´ prostě gramotnost a jedno ´´přežití´´
Pro mladého člověka ten čas ale bude přinosem ve vývinu osobnosti...Opravdu jsem poznal člověka, kdo byl rok na vojně a kdo nebyl...Dříve to byly 2 roky...To opravdu muselo udělat z chlapce chlapa.
Ty 4 měsice je pro změnu málo...ale aspoň něco... To že by někde byla asi i šikana nebudu rozebírat..
Dnes jsou děti rozcapený a hřeší na to, že jejich rodiče něco dokázali... Buď bych je za to zřískal a nebo poslal na vojnu.. Někdo kdo si geluje nehty a holý v rozkrokuv hospodě u piva má silné řeči a ruce mu jdou do stran..nechá se živit při škole až do 28 není pro mě jasnou volbou pro pomoc v nezaměstnosti...
Jo a ta hrozba z Ruska tady je a velká...třeba né teď ale za 10 -20 let to bude horší...Vždy byly války.. A jestli si myslíme, že nám pomůže nějakých 10 tis. profíků..tak to můžem rovnou zase podepsat...
Takže každý sám za sebe...a pak nám bude úplně jedno ..jestli má v ruce samopal inženýr a nebo truhlář...
Hraje si to na PC hvězdný války ,,, ramba viděl 10x ..ale hlavně, když se mě to netýká a hlavně nic po mě nechtějte...já se jen budu koukat...mě se to netýkááá..já se jen budu dívat) Zdravím
Nečti ptákoviny, ale ptej se poslanců, ti rozhodnou. Dnes by mnoha lidem byla vhodná, nedisciplinovaní atd., spousta lidí dostalo kvalifikaci, která je živila, zájmy. Nevíš o čem mluvíš. Možná by to šlo ve formě "campu" po střední škole a podle Švýcarů. A pokud by došlo k válce, tak dnešní mladí by padali jak hrušky, žádné návyky (viz branný zákon, nastoupíš). Vzhledem k tehdejším platům jsem přišel o 38 400 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.