Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik je tady radících Čechů?

Od: ben® odpovědí: 52 změna:

Dobrý den, dotaz je vcelku jasný a reaguji na otázku viz odkaz, aby tu nebyla snad diskriminace.

Zatím to vypadá, že poradna je záležitostí poměrně moravskou (což není nic proti ničemu), tak snad se ozvou i ti, co na Moravě nežijí a přesto zde radí. Děkuji Vám za případné reakce a zdravím!

P.S. Já jsem rodák z Polabí, který to vzal přes Prahu a zase zpět.

poradte.cz/...

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No, tak já jsem kérkonošák jak poleno.

Rodák z Polabí, dříve i teď stále Polabí.

mil®
hodnocení

0x

Sever Českého ráje.

hahanaj*
hodnocení

0x

střední čechy

hodnocení

0x
Pražák žijící kousek od Košic. Těch kousek od Luníku IX.
olaf71*

o Luníku jsem dost slyšel i viděl, je to tam tak opravdu? Matiční ulice v Ústí je proti tomu zřejmě hodně slabej odvar

hodnocení

0x

doplňte k otázce anketu a mnohem lépe uvidíte kolik a odkud tu je lidí :)

Jinak teda Praha

sebod*

Tak ať předběhneme *bezim* v počtu Moraváky (tímto je všechny zdravím *hej*) připojuji se k těm, co se narodili a stále žijí v Čechách. Kousek od Jenyka, tedy v Podkrkonoší.

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, zatím to vypadá, že na Moravu nemáme dost lidí, ale třeba nás podpoří i příslušníci národnostních menšin, případně i projíždějící cizinci . Zdravím!

ivik*
hodnocení

0x

Já sem taky z Kérkonoš,ale vzala jsem to pak do Chomutova a pak do Svitav,takže na hranici Čech a Moravy:)

hodnocení

0x

Litoměřice

hodnocení

0x

Řekl bych ,že až na pár výjímek jsme tu všichni češi (když nás nebudu dělit na čechy a moraváky)

Jinak osobně jsem UŽ jihočech /už 32 roků ze svých 52/,ale moravské národnosti

ben®
hodnocení

Dobrý den, to máte pravdu a o žádné dělení ani průzkum zde nejde. Snad jde jen o to, aby nás Čechů tady na poradně bylo více, než Moraváků - ne, to byl jen nehezký vtípek! Zdravím!

ukulele*
hodnocení

0x

Zdravím, bydlím kousek od rodiště Přémy Oráče.

cuca*
hodnocení

0x

Zdravim Bene,

Ja jsem narozena cca 15 km od HK.Nyní bydlim už 15let kousek od rodneho města K.V.Raise, tedy východní Čechy :)

doplněno 28.07.14 08:43:

Sebod, z vasich odpovedi na poradne tusim ze jste někde v okolí :). obě má působiště jsou prtavoucke vesničky.

sebod*

cuca. Tak to jsme mohly být chvilku sousedky *smich*

olaf71*
hodnocení

0x

na těchto stránkách jsem radil a radím původně z Berounska, Kladenska, nyní Říčany u Phy

hodnocení

0x
Tak ať ty moraváci nejsou moc v převaze - Já jsem kousek od Karlových Varů - Ostrov. ...a to odjakživa, odsud mě ponesou akorát v rakvi.

Dexxi-v tom případě máš smolíka-já zastupuji obě strany!jsem Moravák žijící v jižních čechách.

hodnocení

0x

já jsem tu za královéhradečáky, i když původně jsem pražanda *hi*

hodnocení

0x

Já jsem od Rumcajse, takže také východ Čech.

PS.: @ringo, Litoměřice mám teď co by kamenem přes Labe dohodil. Užívám prázdnin v Lovosicích. :-D

paniks*
hodnocení

0x

Zdraví praha.. Docela se mi tu líbí a v několika případech jsem taky poradit dokázal a uplatnit svoje praktické znalosti (třeba paní co hledala radu ohledně úrovně glykémie), takže se tu asi zabydlím a časem se že mě stane opravdový rádce :D a jsem ambicióní takže za chvilku ze mě bude admin a prezident a bůh a já nevím co ještě :D (vtip)

hodnocení

0x

Ja jsem puvodne ze Severni Moravy, ale ziju v Chicagu. Rada vas ctu, jste prima radcove. Vzdyt na tom nesejde, jestli z Moravy ci z Cech :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak to je dobře, že se o nás ví (a o naší slovutnosti) i za velkou louží v obci Chicago.

A ještě si tam někdo vzpomene na pana Čermáka - jednoho ze starostů Vaší obce a rodáka z českého Kladna? Doufám, že tam má snad svou ulici nebo náměstíčko. Zdravím!

doplněno 28.07.14 18:36:

marianda - děkuji Vám za potěšující informace. Je to fajn, že se na pana starostu ještě vzpomíná.

On si to snad zaslouží - udělal pro Chicago dost.

Dobry den, po panu Cermakovi je pojmenovana vyznamna ulice tahnouci se z vychodu na zapad predmestimi Cicero a Berwyn. V Berwyn byla nejvetsi komunita Cechoslovaku v minulem stoleti. Dnes zustal jen stary kostel, restaurace Klas a par obchudku nesoucich ceska jmena.

Kazdy rok probihaji vzpominkove akce k pripomenuti pana Cermaka. Urcite se na nej nezapomnelo.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Z jednoho okna vidím Orlické hory a z druhého Sněžku... ;) M

ronyx*
hodnocení

0x

Já jen zírám, kolik nás tady je z východních Čech...

dericcaster*

...a kdyby nás bylo málo, tak se přidm i já. Vegetím nedaleko Babiččina údolí.

Zdravím, původně brána Krkonoš, nyní kousek od Benešova. člověk míní a ženská mění *srdce*

hodnocení

0x

Do této skupiny patřím taky :) z ČB

hop®
hodnocení

0x

A kolik je tady čistokrevných Pražáků, jako třeba já? ;)

tesyk*

Já jsem Pražák jak Brno.

Take se hlasim jako rodily a cistokrevny Prazak :) ale moc nas asi neni...

hodnocení

0x

České Budějovice...:)

30.07.14 01:35
hodnocení

0x

Tabor

agnes*
hodnocení

0x

já jsem Jihočešanda jak poleno! :)

frkotou*
hodnocení

0x

Já: Znojmo :)

hodnocení

0x

Já zastupuji Liberec. Asi jako jediná, mám ten pocit... *nevi*

Nechtěl jsem tu diskusi natahovat ale koukám že u moraváků je už víc jak 80 příspěvků tak se taky hlásím za Čechy.

hodnocení

0x

Jaroměř a Pardubice.

každý týden takto přejíždím..

hodnocení

0x

Zdravím od Brna !

hm*
hodnocení

0x

Střední Čechy - Polabí.

hodnocení

0x

Na Moravě nežijí Češi? Oni ji obsadili Maďaři?

sharon
hodnocení

0x

Tak já se hlásím za Plzeňský kraj. Nezapomnělo se tu na něj? :)

ria*
hodnocení

0x

Já jsem z krásného a opomíjeného severu :)

Kolik je tady radících Čechů?
sharon

Nádhera,hned bych si tam skočila. :)

ria*

hehe :) snad ne doslova, já to mám teda půlhodinku cesty, ale je to tam nádherné.. :) Tisá, přijeďte se podívat :)

hodnocení

0x

Když vylezu za vesnici na kopeček ke hřbitovu, mohu se potěšit pohledem na Kunětickou horu. /takže kdysi tak úrodné Polabí/. Jaga.

praivo*
hodnocení

0x
Františkovy Lázně.

hodnocení

0x

Jsem původem z kraje Aloise Jiráska a Boženy Němcové, Ádru, Ostaše a Broumovských stěn. Poslední čtvrtstoletí ve stolici (Praze).

Jsem z Mníšku pod Brdy

hodnocení

0x

Od nás v Praze máte obelisk na hradě.

Kolik je tady radících Čechů? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]