Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik je tady radících Moraváků?

Od: bobek* odpovědí: 81 změna:

Zdravím, zajímalo by mne, kolik je tady radících a dotazujících Moraváků? Přihlašte se, jestli se nebojíte lokalizace.

81 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z kama si? :-D
Ze které Moravy?

hodnocení

0x
Záleží jak to myslite... rodilí Moravaci, nebo bydlici na Morave...

jmlc*
hodnocení

0x

tož a registrovaní nebo jenom ti, co kecají?

hodnocení

0x

Já se hlásím.

No ale nejsem rodilý moravák, spíš přivandrovalec :)

Já to mám naopak, původem z KM (který dodnes vnímám jako domov) ale nyní CR

hodnocení

0x

Su rodilé moravák a furt tady bydlim. Jihomoravák abych byl přesné.

Jen nenávidím, když takhle někdo píše *smich*

jmlc*

Tož to je jak Vracovják :)

borax*
hodnocení

0x

Já su valach :)

hodnocení

0x

Moravská strana Vysočiny. Od narození.

ladinpraha*
hodnocení

0x

To nespočítáš, ale je nás tu dost.

doplněno 25.07.14 18:15:

Bene, v životě jsem neslyšel, že by o sobě někdo řekl, že je Moravan.

doplněno 26.07.14 20:00:

Ovczaak, gratuluji. *palec* Jsi jediný, kdo reagoval podle očekávání. Myslím si, že není důležité odkud jsme a kam nás osud zavál. Důležitější je, že jsme se tady potkali a že tedy máme něco společného.

ovczaak*

tohle mě pobavilo,nick "ladinpraha" a "je nás tu dost." jak je to myšleno? moraváků v praze anebo pražáků na moravě? to nemyslím nijak útočně,jen mne to zaujalo :)

kristyn3*
hodnocení

0x

Severní Morava

111®
25.07.14 17:47
hodnocení

0x

Brno

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já Vám to řeknu zcela přesně - bude jich tu přehršel (a možná ještě kousek). Zdravím!

P.S. Víte, že ani nevím, jestli to slovo Moravák není chápáno na Moravě nějak hanlivě? Nemělo by to být správnějí Moravan?

doplněno 25.07.14 20:03:

Tak, děkuji. Jeden výraz bude asi spisovný a druhý hovorový - ale, nikomu to nevadí a nemohu tím asi nikoho urazit.

brnak*

Jsem rodák z Brna a nikdy jsem neslyšel, že by si tu někdo řekl Moravan. Možná je to tak správně ale vážně jsem nikoho tohle neslyšel říct, aspoň v místech kde se pohybuji (Brno a okolí). Jsem Moravák a tím i zůstanu :)

hop®

@ben vzpomínám na debatu s mojí vzdálenou tetičkou z moravských Chornic (nebo z moravské Chornice?) asi před 40 lety. Moje pražská babička pronesla větu na téma některých odlišností Moraváků oproti Pražákům. A tetička se hned ohradila: "My nejsme Moraváci, ale Moravané! Tak nám říkáte jen vy, Pražáci !" A já hned kontroval: "Pokud vy jste Moravané, tak my jsme Pražané". Pravda, tetička uznala svoji chybu. :)

Ale myslím, že obyvatelé Moravy obecně mají v hovorovém jazyku ke spisovné češtině blíže, než má pražský dialekt...

ovczaak*
hodnocení

0x

kdysi kratky zobak,co chodil do holiča a do doktora...teď na hranici olomouckého a zlínského kraje.

hodnocení

0x

Narodil jsem se v Brně, bydlím v Brně, umřu v Brně.

hodnocení

0x

Je Ostrava na Moravě nebo ve Slezsku?

doplněno 25.07.14 18:32:

Bo Ostrava je region razovity :-D

zajixxx*
25.07.14 18:26

Přerov

hodnocení

0x

já so hanák !

Tož to já take!

Take sem se narodil jako Hanák,ale včel bévám skoro 50 let ve Zlíně(předtym Gottwaldov)

Tož já so jihočech z Hané! Z Prostějova,resp. z Mostkovic nebo Stichovic?

doplněno 25.07.14 19:00:

To Ben-mně přijde to Moravan,Brňan nebo třeba Pražan jako výmysl NOVAků protože před vznikem TV NOVA to byl Moravák,Brňák nebo Pražák.

Viz Vesnička středisková- "prý jsi Pražákovi načechral pilíř!"

doplněno 26.07.14 18:51:

JJ souhlas s tou procházkou,se svojí 1.slečnou jsme tam nachodili spoustu km jenže to jsem byl přes 30 let mladší a přes cca40kg lehčí (manželka rozená pražanda,ale jen rozená nás zabíjí dobrým jídlem)

Jé, zdravím krajana!

Mostkovice jsou co by zručnější čeledín vidlemi dohodil. Kolikrát se seberu a zajdu z PV pěšky přes Záhoří až k Podhraďáku a zpátky, moc hezká procházka.

Z Mostkovic znám akorát jednoho človíčka Honzu Ticháčka byl se mnou na vojně někdy v roce 97 - 98 znáš?

Neznám,odešel jsem dřív,to by znala spíš sestra nebo brácha.v 80 do Martina na školu a potom do jižních čech kde žiju dopusud,snad na důchod se vrátím ale to je až za 12 a 1/4 roku snad.

bobek*
hodnocení

Já jsem z Prahy, ale občas se připletu do nějaké diskuze a pak zjistím, že tam jsem úplně mimo, protože většina rad, kontaktů, obchodů doktorů a problémů se odehrává na Moravě. Ono je tam i většina e-shopů a firem. Tak Vám nevím, jestli ty schopný zůstávají na Moravě a ty horší nám tu dělají primátory.

hodnocení

0x

já su koc ze štatlu...

zwiki*
hodnocení

0x

Narozen v Náchodě a tady v Havířově už tři roky bydlím.

hodnocení

0x

Hrdě se hlásím. Moravanda jak vyšitá.

hodnocení

0x

ja su ze slovácka *pivo*

yoshi*
hodnocení

0x

Patří Javorník u Svitav na Moravu?

iv®
hodnocení

0x
Ja pocházím ze slezska , ale už 16 let žiji na přerovsku.

hodnocení

0x

Tož já su takový špión. Na jedné straně kopce je Česko, na druhé už Morava,tak záleží kam se zrovna odkutálám. :)

ria*
hodnocení

0x

Na vejšce jsem se poprvé více potkala s Moravákama, a nevím jak my zníme Vám, ale, mě přišlo, že všichni Moraváci měli o něco výše postavený hlas a jejich přízvuk zněl tak trochu vulgárně :) hlavně u žen :))

hodnocení

0x

já jsem horal / gorol / z nejvýchodnějšího města v ČR, takže slezan / šlonzok / víte od kud jsem?

Vííííím,je to město Aš. Jak zpívá Pepa Nos, "když jdeš pořád na východ,tak přijdeš na západ ..." :)

Mosty nebo Hrčava?

majo78; z Jablunkova? tak jsme skoro sousedé

agathexp*
hodnocení

0x

Já jsem taky z Brna. :)

martinaa*
hodnocení

0x

Kovanej Moravák ze Sudet a potažmo kované Brňák ;).

Tudíž z malebné jihomoravské vísky?Z Brna! Tak nazýval své rodné místo jeden bývalý kolega!

pt®
hodnocení

0x

My sme Valaši, jedna rodina, moravské hory, sů naša otčina. Zdravím "michalkucocinku" a všechny ostatní Valachy, nyní kousek od Prahy. - pt

cocinkamichalka*

Ahoj Pavli :-* Dík že sis na mě vzpomněla :)

Já jsem tedy rodilá Valaška přímo z Valašského Meziříčí :) Ale už roky bydlím v Krušných horách.

25.07.14 20:45
hodnocení

0x

Bílovec

hodnocení

0x
Narozen v Zahradě Čech, dětství na Velkém Sedle, pak království Ječmínka a teď Lajtochuv ciganov. Z ráje do hnoje...
ovczaak*

vepřov,mé působiště :-D

zajixxx*

ovczaak.. takže také Přerov? xDD

Náhodou - Přerov je good, je kolem nádraží je to kapku horší :)

zajixxx*

Dnes se to přes den již dá :) ... dříve to bývalo horší... xDD

hodnocení

0x

Z jižní Moravy. :)

sebod*

No to je nádhera. Příští týden jedu na Moravu za klienty, takže si vás tady všechny uložím a navštívím *smich*.

Co máte nejraději k obědu (snídani, večeři), to abyste mě pak nepomluvila. *kafe*

sebod*

Bruno, že bych zůstala i na snídani? Kafčo bez cukru a s mlíkem a k tomu topinku s medem. :)

Sebodko, stav se... chutě máme stejné, do středy mám dovolenou...

sebod*

Dám Ti Vědět do vnitřní pošty, kudy a jak pojedu. A díky za pozvání

Snad se uvidíme, budu se těšit *palec*

figurek*
hodnocení

0x

tóš to já bydlím rovnou mezi vinohrady, tam co prážáci a pražajdy jezdí za exotikou a za vinéčkem bíuém...

2kedar*
hodnocení

0x

Joch su Šlonzok.! Aji sem to napisal do teho sčitaciho papira. :)

hodnocení

0x

Bydliště Brno, kořeny Slovácko a vlastní vinohrad k tomu :)

hodnocení

0x

Údolí Moravské Brány :)

hodnocení

0x

Tož kousek od babkazov :)

hodnocení

0x

,,Když jabko,tak rajské,když děvče,tak z ...?,, ,ale teď už 26 let tam jak zwiki.

Růže, když jabko, tak rajské, když děvucha, tak z prajzské: prajzskenoviny.cz/... :) *smich* *haha*

hodnocení

0x

Hanák jak poleno... ;)

majsterjoe*
28.07.14 09:34
hodnocení

0x
Kolik je tady radících Moraváků?

bývalé železné srdce republiky, teďka se přesunulo trošku na východ

hodnocení

0x

Momentalne z Brna :)

eulalie*
hodnocení

0x

Tož já su taky z Moravy. Aji narozená, aji tu bydlím.

grace*
hodnocení

0x

Prostějovsko... už 21 let a již nikdy jinam...

hodnocení

0x

Z Podluží a je u nás velice pěkně :) , šak sa dojďte podívat. Za měsíc sů krojované hody pod zeleným.

Kolik je tady radících Moraváků? #2

škoda, že se tu nedá dát "dobrá odpověď"... *cert*

uska*
hodnocení

0x

Pořád čekám na třetí vlákno a to nikde. Jsou zde Češi, pak Moraváci a já snad tvořím zvlášní kategorii. Nenarodila jsem se v Čechách ani na Moravě, nyní z jednoho okna vidím Čechy a z druhého Moravu.

Ale Moraváci jsou mi nějak u srdíčka blíže, takže se vnucuji k vám Moravákům.

ben®

Dobrý den, no, asi myslíte založit ještě vlákno pro národnostní menšiny, že? To už by asi bylo zbytečné, ale třeba se někdo cítí být takto poškozen. Jinak, do "českého" vlákna se přihlásil i kolega ze Znojma. Tak teď nevím, jestli se Znojmo nějak neposunulo více do Čech nebo zůstalo stále na Moravě. Zdravím!

P.S. Ale, stejně jsou to otázky jen orientační, dobrovolné a nemají vyvolávat vášně.

doplněno 01.08.14 10:00:

sebod - ta fotka je kouzelná, protože to je zřejmě nechtěné a ta "okrajkovaná" krasavice si asi neuvědomila, že nemá normální sukni. Ale, na Moravě je krásný výhled i bez rozhledny .

doplněno 01.08.14 11:48:

ildika - ta slečna udělala rozumnou věc, nepoškodila si kroj a ještě potěšila hodně pánů (ale, říkat jí to raději nebudeme).

sebod*

Protestuji proti fotce od *jura2* *cert*. Takovéto foto místních zajímavostí nám Čechům může velice ublížít. Za něčím takovým nám utečou naši chlapi *smich*.

Jinak moc hezká fotka *placni*

to sebod@

protestovat děvče můžeš, ale nic nezmůžeš :-D

foto jsem zkopíroval z webu a autor ji nazval "když se v tom nedá sedět" . Normálně krojovanou děvčicu neuvidíte sedět - ani takhle.

Chlapi - že to vypadá jak rozvíjející se poupátko a velice pěkné *hi*

Ono to je to tak, že v krojované sukni se velmi špatně sedí. Velmi špatně. :) Proto se slečna asi rozhodla, že bude raději klečet - jenomže si neuvědomila, jaký pohled poskytne kolmejdoucím. :)

doplněno 01.08.14 19:04: Bene, mně se jednou stalo něco podobného, i když ne tak hodně. *hi* Ona taková nepohodlná sukně k tomu přímo svádí. Naštěstí mě kamarádky hned upozornily, takže si to snad nikdo nevyfotil. Jinak já taky nemám na Podluží daleko, donedávna jsme byli ve stejném okrese. :)

hodnocení

0x

Copak tady Moraváci radí dobře, ale v Praze na ministerstvech jim to moc nejde :o)) A že jich tam nalezlo požehnaně !

Samozřejmě, Moravákům to přece nemůže jít tak dobře, jako třeba Rathovi a té jeho partičce, nebo třeba Bendlovi, že?

Že Vás to baví, do všeho srát politiku.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Poněkud nejsem Moravan a ani Moravák. Ale docela kvituji, že hodně vzdálení příbuzní, když dorazili z Francie a dělali dráby na hradě Kost, si nakonec nevybrali zas tak špatně. Zvláštní, po čase jsem doma všude. Po dvou dnech i tak mluvím. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]