Nejste přihlášen/a.
Ve starší písničce "Povídám, buď zticha" zpívá Naďa Urbánková "... že Ti dnešní večer voní sadem hrnkovým..." Co si mám představit pod pojmem hrnkový sad? Dlouho jsem si myslel, že jen špatně poslouchám a že zpívá něco jiného, třeba sadem trnkovým (trnkový sad jsem sice taky nikdy neviděl, ale bylo by to přijatelnější). Ale ona opravdu zpívá hrnkovým
!
Dobrý den, tak to tam také slyším a můj výklad je, že ten pán je pod vlivem alkoholu, tedy voní mu hrnky s alkoholem a paní Urbánková mu vyhoví, ale až bude střízlivý. Zdravím!
Špatná kvalita záznamu...je tam skutečně sadem trnkovým. Osobně jsem trnkový sad také nikdy neviděl, vždy jen osamělé slivoně švestky.
Těžko soudit...text není nikde k dispozici.
Tuhle písničku ale v sočasné době poměrně čato hrají i v kvalitě velmi dobré, a já tam slyším hrnkovým.
Taky tam slyším Hrnkovým. Ten text by mohl být od Jiřího Grossmana. V té době dost spolupracoval s Jiřím Brabcem. Kdo ví, co tím autor myslel... Možná hrnky na plotě? Kdyby se tam nezpívalo o mlýnu, ale o hrnčířské dílně, taky by to dávalo smysl.
Ano text je od J.Grossmana, bohuzel text jsem ani po dlouhem patrani nikde nenasla.priklanim se k odpovědi od Bena.
doplněno 14.07.14 18:52:Melo by to být z : Návštévní dny (Semafor)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.