Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinná hádka

Od: petra0993 odpovědí: 25 změna:

Dobrý večer,

přibližně před týdnem jsem zde psala ohledně svého syna a jehi přítelkyně.

poradte.cz/...

Ve čtvrtek k nám přijela opět přítelkyně na víkend, říkala jsem si že bych se na ně trochu mohla více zaměřit, jenže to jsem ani nemusela dělat protože nic moc neskrývali. Když jsem přišla v pátek odpoledne z práce, byli v obývacím pokoji, ona seděla na gauči, a on ležel a měl hlavu opřenou na jeji nohách, hladila ho a tak upřeně na sebe hleděli že kdybych je nepozdravila tak si ani nevšimnou že jsem přišla. Včera ráno se nabídla že udělá snídani, když vařila, syn ji ze zadu objal, ona se otočila a polibila ho. Takže jsem byla přesvědčená že spolu chodí. Dnes jsme byli celá rodina na obědě u rodíčů ale protože tam byla pouť, byla tam navíc moje sestra s manželem i dětmi. Takže na jednom gauči seděl syn, přítelkyni měl posazenou na sobě, vedle nich seděl starší syn s manželkou. Seděli tam asi tak hodinu, potom se šli projít. Netrvalo chvíli a do mě a manžela se pustila moje sestra. Chrlila jednu otázku za druhou "A to spolu chodí?""Jak to můžete tolerovat?""Je to proti křesťanství""Vždyť ona je starší""Vypadá na 30""A ty rudé vlasy, to je ďáblovo stvoření"Potom začala o tom jak to má pod palcem doma. Jenže nám s manželem také trpělivost došla a obuly jsme se do ní. Syn se to od snachy dozvěděl a vletěl tam, řekl ji že to není její věc, tak at to neřeší, a jak vůbec může vypustit z ust že to je ďáblovo stvoření, a z plných plic ji bez servítek poslal někam. Ona se urazila a odešla. Její manžel se nám potom ještě omlouval, ale on za to nemohla, naopak se ji snažil brzdit. Syn mi poděkoval za zastání a potvrdil mi že jsou měsíc a půl spolu. Před 20 minutama mě sestra začal esemeskovat, cítí se strašně ublíženě, že syn je nevychvoaný spratek, a nehodlá si připustit vinu. Tak jsem ji odepsala aby se ona omluvila synovi a přítelkyni koupila třeba květiny. Jenže na to ona nehraje, už nevím co s ní, není s ní moc domluva. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale rozhoduji se že ji začnu ignorovat a přetrhám s ní veškerý kontakt.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Na to se vykašlete, syn s přítelkyní jsou určitě připraveni na to, že to zřejmě někomu nebude tak úplně po chuti. Důležité je, že jste na jejich straně. Ostatní se s tím už smířej, já bych kvůli tomu nikoho neuháněl, netrestal, nedělal naschvály ani nijak jinak nereagoval, prostě jen počkal, až si to sami pro sebe přeberou. Jako by bylo všechno při starém.

mirex*
hodnocení

0x

Hezký příběh...

hodnocení

0x
Pamatuji si, že zde před nějakou dobou, řešil někdo něco podobného.
Myslím, že nevychovaná (navíc vážně nesnáším náboženské fanatiky) je Vaše sestra a hovor bych s ní usnula s tím, že stojím za svým synem a budu se s ní bavit pouze v případě, že se ona omluví.
Do toho s kým chodí Váš syn, nemá co mluvit. Může tak maximálně slušně vyjádřit svůj názor.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, na podobné uražené sms bych odpověděla jedinou - "jako nevychovaný spratek ses chovala jenom ty a všichni to viděli. Omluvu očekáváme my od tebe, jinak se nemáme o čem bavit."

Tečka. Pokud bude psát dál nesmysly, tak je hned mažu. Nelze se domluvit? V tom případě bych to dál neřešila. Svoje jste k tomu řekla, a nenechte se zviklat a rozhodit. Ale - pokud bude chtít sestra přijít opět na nějakou návštěvu, tak pouze pod podmínkou, že se omluví. Jinak se Vám může stát, že se na to jako zapomene a příště to udělá znovu.

Je dobře, že jste se syna zastala.

hodnocení

0x

Já, za svoji osobu, bych teď úplně ztichla. Řečeno bylo víc, než je zdrávo. Nebrala bych telefon, sms bez přečtení mazala. Mrtvý brouk. Nemá cenu řešit to, co vyřešit nelze a ve zlosti říct, co nelze vzít zpět. Dát tomu všemu čas ticha a klidu. Závěry není třeba dělat vůbec žádné. Po čase emoce zklidní, kdo ví jak to mezi mladýma dopadne. Hlavně, nic už si nevysvětlovat, nepožadovat, neřešit!

lidus*
hodnocení

0x

Pokud by to nebylo o ďáblovi a křesťanství, nezlobte se ale to aby 15ti letý kluk chodil (pochybuji, že ¨jen chodí), souhlasila bych z vaši sestrou. Rozhodně bych do toho já nezasahovala ale své sestře bych názor určitě řekla, nechce se mi věřit, že otci kluka toto nevadí. Nechce se mi věřit, že 15ti letý kluk si vodí přítelkyni na rodinné obědy. Už vůbec se mi nechce věřit, že tolerujete aby 15ti letý kluk spával s přítelkyní ( nezlobte se, je to stará a úchylná ženská) u vás v bytě. Nic mi po tom není, veďte si život jaký chcete ale strčit 15ti letého kluka do postele o 10 let starší ženské mě normální nepříjde a to rozhodně nejsem puritán. Asi vám nebude vadit, když za pár měsíců váš kluk se ZŠ bude tatínek.

petra0993
hodnocení

Já jim důvěřuji, a jsem ráda že jsou spolu, že má vedle sebe člověka se kterým si rozumí a dokáže mu být oporou, a jsem ráda že je se ženou, sice starší, za to rozumnou, která to má v hlavě srovnané.

Je hlavní když se mají rádí, a jestli je o 11 let starší nebo o 10 cm vyšší (syn má 165cm) na to nehledím.

ohneta*

Liduš, lidé ve věku 26 jsou už staří? To snad ne! A jaký je rozdíl v tom, pokud 15ti letý kluk spí s 16ti nebo 26ti letou holkou? Podle mě žádný. Zajímavé je, že rozdíl 25 a 36 by nikdo neřešil. Jo, je to neobvyklé, ale my prd víme, na jaké mentální úrovni je tazatelčin syn. Mnohdy je 15 kluk vyspělejší, než 26 letý dědek.

lidus*

No tak to je pak v pořádku, když 30ti letý má 13ti letou kamarádku, že? Já si stojím za svým, jako matka bych to nepodporovala a rozhodně nebrala synovu přítelkyni do rodiny, nenechávala je spolu spát. Nezlobte se ale to aby kluk choval přítelkyni na klíně, na návštěvě, bych netrpěla ani kdyby věk byl jiný. Snad každý má svojí židli. O mentální vyspělosti 15ti letého "školáka" si dovolím pochybovat, to, že mu stojí nemá s rozumem nic společného. Opravdu se těším až tu do roka bude dotaz: Co mám dělat, 16ti letý syn bez vzdělání a bez peněz bude otcem.

agathexp*
Lide jako vy jsou nocni mury vsech nevsednich vztahu.
17 let je neco jineho nez 10 let a mezi 13 a 15 lety clovek v puberte hrozne vyspeje. Nevite o nem vubec nic, tak proc soudite? Jeho maminka ho zna lip nez vy a asi by ji to vadilo, kdyby to nebyl chytrej kluk. Kecama o tehotenstvi se strasi, pritom kondomy ma kazdej idiot a naopak dospela zenska bude davat pozor. Rok a pul chodim s 22 letym klukem, ktery bydli 200km ode me. Je mi 15 a ujistuji vas, te tehotna nejsem, jsem rozumna a mezi nama je vsechno v naprostem poradku. Sice nasi nejsou tak benevolentni jako tady tazatelka, ale jeji toleranci obdivuji a pripada mi jeji jednani spravne.
bruk600*

"jsem rozumná" ... tak to má být! Taky znám jednoho otce rychle dospělé dcery a tím i poměrně mladého dvojnásobného dědečka. Děti jsou příbuzné pouze po mamince a ta je noční můrou sociálního systému.

doplněno 27.05.14 10:22:

Tak sama píšete, že jako 15 letá chodíte s klukem 1,5 roku. Možná jsem trochu mimo, ale "chodit s někým" znamená i sexuáně žít a to asi nejste moz rozumná, když ho takto vystavujete trestnímu stíhání. Pokud to je jinak, tak by jste měla raději napsat "vodit se", ale to nezní tak dospěle co?

agathexp*
Zajimavy, ze jste hned usoudil, ze spolu sexualne zijeme celou dobu. ;)
martinaa*

Jo, to jste mimo. Chodit s někým rozhodně neznamená se s ním hned válet v posteli.

doplněno 27.05.14 12:51:

A pro Lidus - nezlobte se, ale pokud dotyčného syna neznáte, tak jen plácáte. On totiž ne každý patnáctiletý kluk je jen hormony pobouřené pako a rozumově může být klidně kolem 20 let, pak si se slečnou rozumí.

doplněno 27.05.14 14:55:

Lidus, já jsem psala, že 15letý může být rozumově na úrovni 20 letého. Znám osobně tři takové kluky, nyní už muže. A protože, jak zde často píšu, jsem s přítelem začala chodit v jeho 17 letech, vím, o čem mluvím. Byl rozumově stejně se mnou, a už v těch 15 měl v hlavě víc, než leckterý osmnáctiletý, pracoval apod. Takže syna sice nemám, ale jeho rodiče mě coby starší přijali skvěle. Neumím si představit, jaké by byly vztahy, kdyby mu jeho matka zakazovala se se mnou stýkat a navštěvovat ho. Dobré určitě ne.

sebod*

Musím souhlasit s Martinou. I mezi patnáctiletými "kluky" se najde takový, který je duševně vyspělý. Nerozumí si se svými vrstevníky. A na druhou stranu - není lepší, že syn tazatelky chodí se slečnou, byť starší, než aby někde řádil se stejně starými kluky? V tomto věku se začíná s "ochutnávkou" alkoholu, marjánky, někdy se s partou udělá i docela pořádný průser, mohl by střídat jednu holku za druhou... Takže jaký je problém? Že ona je starší? To nevidím jako její charakterovou vadu *smich*. A přemýšlet o tom, co bude za deset let? Proč? Kde je psáno, že ještě spolu budou. Vždyť kolik "normálních" vztahů vydrží? A jestliže jim je šumafuk, co si lidi kolem nich myslí, jestli tomuto spolu čelí, tak to jejich vztah jenom posílí.

ohneta*

Přesně tohle jsem měl na mysli. Rozdíl mezi 15tiletým a 15tiletým klukem může být ohromný. Rozhodně bych ho neodsuzoval, my ho neznáme.

lidus*

Martino, neznám ani jednoho 15ti letého školáka, rozumově na úrovni 26 leté ženské. Myslím, že kdyby šlo o vašeho syna byl by váš pohled na věc úplně jiný, ale jak už jsem psala, je to věc rodiny paní a když se jí to zamlouvá, tak si stejně říct nedá.

petra0993
hodnocení

Souhlasím se @sebod

Jsem ráda že chodí se ženou, která je rozumná, chytrá, krásná a má titul. Když si rozumí a mají se rádí tak není co řešit. A případné těhotenství by se řešilo, až kdyby nastalo, ptala jsem se je na to, a přímo ona mi potvrdila že spolu spí, bez kondomu, ale bere antikoncepci.

Rozhodně se mi to zamlouvá víc než kdyby chodil s nějakou 14 letou dívkou, která by ho učila kouřit a pít.

Kdyz to nebude delat doma, udela to jinde, tomu se proste nevyhnete. Myslim, ze je lepsi to mit alespon trochu pod dohledem a vedet co se deje, nez nevedet nic a tvarit se, ze je vse OK.

Spoustu lidi zacina sexualne zit v 15 roce a nekdy i drive a na ilici 15-ti lete rodice nepotkavam. Takze to chce toleranci, nekteri holt dospeji rychleji

V této diskuzi zastoupené mladými osoby těžko naleznete oporu ve vašem názoru. Souhlasím, ale diskuzi na podobné témata jsem vzdal. Při poslední diskuzi se mě snažili přesvědčit, že vztah 25letého kluka a víc než 40leté ženy je v naprostém pořádku..

sebod*

Repty, jsem ráda, že moje odpověď byla Vámi zařazena mezi ty, co píší mladí lidé. potěšilo mě to. Je mi sladkých *smich* 54 let. Víte, nemůžete paušalizovat. Píšete, že není normální vztah chlapa 25 a ženy 40 let. Proč ne? Jestliže ti dva mají spolu o čem mluvit, mají společné koníčky, klape jim to v posteli,tolerují se a mají se rádí, tak se mají rozejít jen kvůli věkovému rozdílu? Proč? *zed*. Jo, jasně. Co bude za dvacet let, až jí bude 60 a jemu 45, že ano? Možná se budou milovat stejně jako dosud a možná se do té doby rozejdou jako 50% dalších párů. Nebo jeho zajede auto a zase nebude co řešit. Zapomeňte na konvence. Ano, není to obvyklé, ale jestliže jim to klape, tak je to přece úžasné. A vůbec v tom nehledejte nějaký maminkovský komplex.

Negeneralizoval jsem, jen jsem shrnul skladbu přispěvatelů. K té sladkosti.. o věk nejde, žena je pro manžela sladká v každém věku ;)

Podporuji vztahy stavějící na trvalých hodnotnách, nikoliv na bezcharakternosti, prospěchářství, skrytém parazitování a jiném. S nezdravými vztahy, kde jsou děti a mladej kluk představuje otce, který se po nabažení rozhodne hledat jinde, způsobí zranění dětem i ženě, která tikají hodiny, se nemůžu ztotožnit. Aneb ten okamžik, kdy se vám kamarád pochlubí, že jeho partnerka je fantastická, že si vztah perfektně užívá, ale že to nevidí na dlouho.. I když ví, že její očekávání vlivem nezdařilých předchozích zkušeností s muži a hledáním životního partnera a otce pro děti, je podstatně odlišné od prostého užívání si..

Případ v diskuzi nebudu raději komentovat.. každý na to musí přijít sám.

ohneta*

Repty, obávám se že generalizujete pořád. I já nepatřím již k nejmladším a trvám na tom, že se musí posuzovat případ od případu. Jak už jsem psal výše, nikdo z nás nezná charakter onoho mladíka, proto bych se vzdal soudů na budoucnost onoho vztahu. Jak víte, že ten mladík nevyznává stejné hodnoty, jako vy? Možná se později může stát to, co popisujete, ale kde je napsané, že by se to nestalo i kdyby byl stejného věku, jako jeho přítelkyně.

Do věkové skladby jsem se holt netrefil, to ovšem neznamená, že generalizuji. K případu uvedeným v této diskuzi jsem nenapsal ani čárku, stačí že jiní napsali..

V diskuzích svými názory nikoho neodsuzuji, jen uvádím své pohledy. Pokud to někoho uráží, není moje vina.

hodnocení

0x

Trošku odlehčíme :) Jednou přišla kolegyně do práce a vyprávěla, jak synovi 16 let, vybalovala bágl z internátu, aby mu vyprala. "A představte si, holky, on tam měl prezervativy!" Fááákt? A co jsi udělala? "Vrátila jsem je přesně na to místo, odkud vypadly. A jen se bojím, aby je nikde nezašantročil. Aby je měl vždycky po ruce." ;) Ono taky nic jiného nejde dělat, že?

Babkazov, super historka :) no jo, šestnáct... my v osmičce (někdy i dřív, když se jedná o propadlíky) řešíme, aby ty "zkušené" nenaváděly ty, které mají ještě plno času... jenže to je boj s větrnými mlýny. A když ty sotva čtrnáctileté visí na rtech té, co "už to má za sebou", tak si jen říkáme, aby byla aspoň trochu rozumná a buď si dala na čas, nebo si vybrala toho pravýho a chránila se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]