Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zeptat, jestli chodí se synem?

Od: petra0993 odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,

mám menší problém který mě trápí. Mému synovi je 15 let. Je v pěti člené kapele. Tu kapelu loni v létě založil on, a dvě slečny, jedna taková rudovláska, ta zpívá a je ji 26, druhá je černovláska, je ji 25, také zpívá a hraje na nějaký hudební nástroj. Před asi třemi měsíci přibrali dva kluky, ale ti jsou tam pouze když potřebují výpomoc, takže asi ani moc nejsou členové, každopadně zakladateli jsou syn a ty dvě holky a ti na sebe nedají dopustit. Zpívat a hrát bezpochyby umí, ale dělají to jako koníček ve volném čase, některé písničky přezpívávají a jiné si zase skládají sami. Znám obě ty holky a jsou hodné a milé, často k nám chodí. S tou černovláskou má syn kamarádský a pracovní vztah, zatímco u té rudovlásky, tam vypadají jako by byli partneři, a to je jádro problému. Začala jsem si toho všímat už déle, byla u nás fakt často, dokonce některé víkendy u nás přespávala a obědvala. Když jsme byli dnes u rodíčů na obědě, seděli tam vedle sebe jako hrdličky, byli na sebe nalepení a něco si šeptali do ucha...prostě průhlední. Když jsem se ho ptala, tak mi nic nechtěl říct. Mě by to nevadilo, protože ji mám ráda a budu ráda i za to, že chodí se starší ženou která to má v hlavě srovnané, syn je mentálně vyspělejší a s děvčaty ve svém věku si ani moc nerozumí.

Dnes u nás opět spí, chtěla bych jít ráno za ní a zeptat jestli spolu chodí nebo ne. Bude to moc troufalé? Mám strach aby to nevypadalo divně, hodně jsem si ji oblíbila když byl mladší syn nemocný, manžel byl v práci a ona přijela autem a odvezla nás k lékaři, a potom se o něj i jeden den starala a donesla mu polévku a léky.

Chci se tedy zeptat jak by jste se zeptali Vy? A nebude to vypadat divně?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neptat se, Vaše zvědavost může nadělat škody, o kterých nemáte ani ponětí. Nechte to na synovi, jak jste psala, není nijaký trumpeta...

hodnocení

0x

Podle mě je to naprosto normální seriózní dotaz starostlivé mámy. Přece jen je synovi teprve 15.

hop®
hodnocení

0x

Já bych se jí na Vašem místě určitě neptal! Raději bych to probral se synem, pokud má důvěru ke mně, jako k matce. Pokud bych si to důvěrou nebyla jistá, nechala bych to být. Můžete tím dotazem více zkazit, než zjistit...

doplněno 18.05.14 22:38:

@ringo 15 není "teprve", ale "už", je to dospívající mladý muž...

zajixxx*

Já bych se také asi neptal. Ani nevíte, jakou vlastně chcete odpověď. A pokud je to v pohodě tak jak popisujete, tak nic "horšího" než že spolu chodí (a to co k tomu patří) nehrozí. A 25 letá holka jak píšte to má zcela jistě v hlavě vpořádku.

petra0993
hodnocení

Je ji 26 a asi máte pravdu...vykašlu se na to a zeptám se syna.

betaraybill*
hodnocení

0x

Ne troufalé, ale zoufalé. Totálně zoufalé a trapné. Pokud ho chcete přivést do rozpaků a k vrcholu trapnosti zeptejte se. I kdyby jste se neptala přes synem stejně se to dozví a hádejte co.

cobrak*
hodnocení

0x
Dobrý den. Až Váš syn bude chtít,abyste to věděla,určitě Vám to řekne. Pokud přijdete za tou slečnou a zeptáte se jí: "Chodíš s mým synem?" Tak to bude zaprvé trapné pro Vás a trapné i pro ní a v neposlední řadě i Vašemu synovi. Říkáte,že je mentálně vyspělejší,než na tolik,kolik mu je,proto,když to uděláte,hrozně ho shodíte a maximálně popřete jeho vyspělost a uděláte z něho malé dítě,které musí neustále býti monitorováno svojí matkou. Nechte tomu čas,určitě Vám to syn časem řekne,něco za tím je. Chovejte se jako doposud a nedávejte na sobě nic znát.

qwertzasd
hodnocení

0x
To je vse pekne co tu ostatni pisi, ale ja bych se zeptal, ve vhodne situaci, vhodnou formou. Podle situace. Takovy dotaz se da prohodit jen tak mimochodem, nemusi jit hned o vyslech.

hodnocení

0x

Já bych se asi neptala, protože je to, jak jste to popsala, úplně jasné. Ale když už, tak bych, až budou oba v pohodě sedět vedle sebe a nikdo jiný u toho nebude, vesele bych hodila do prostoru otázku: "Tak co vy dva, chodíte spolu?" Jen tak. Lehce, s úsměvem.

lidus*
hodnocení

0x

15ti letý kluk a 26 let "stará" ženská? No tak mě to až tak normální nepříjde, já bych určitě pozorovala a sbírala střípky a pokud bych byla přesvědčená, že spolu mají vztah, zeptala bych se syna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]