Nejste přihlášen/a.
Ahoj,napadla mě jen jedna věc.Jsem s přítelem už skoro 7 měsíců.Měla sjem před ním jednoho půl roku,ale neklapalo to tak jsme se rozešli.Stále mě ten bývalý chce... nedávno měl nehodu na dálnici,tak jsem svému příteli řekla že za ním prostě pojedu na jeden celý den.Přítel se mohl zbláznit.Říkal že kdyby byl na to mhodně špatně .. třeba v komatu nebo bez nohou a tak že by to pochopil .. ale když má zlomenou nohu a něco s kolenem ... že at si klidně jedu.Ale že jestli to udělám že je mezi námi konec... bylo mi to tenkrát strašně líto.Myslela jsem na to stále a uvědomila jsem si že tento přítel je pro mě všechno a že ho nechci ztratit kvůli bývalému ... Já vím ... jsem až moc hodná ... Já jsem přítelovi řekla nejdříve že mě požádal abych tam přijela .. ale on mě nepožádala prosil mě že mu chybím a chtěl se se mnou sejít.Tak jsem se nabídla že mu pomůžu a že ho uklidním ... to jsem přítelovi po hádce řekla a on znovu se naštval ... Proč se mu nabízím , že za ex se nejezdí že se to nedělá .. že mu jde jen o to mě dostat zpět .. já jsem mu říkala že miluji jen jeho že z ním prostě pojedu že jsem to už slíbila...Ráno když už jsem měla jet vlakem mi přítel napsal na mobil asi 20 minut dlouhý text jak se mnou prožil krásné chvíle a že bohužel náš vztah končí .. protože říkal že se tohle nedělá .. že vím že mě chce a ještě za ním dokonce jedu ... že v práci je úplně mimo a nemyslí jen na nic jiného jak mu někde praskne něco v hlavě a vrhne se na mě ... že takovýhle obavy mít nechce a že když je to pro mě tak důležité at si jedu ... ale že je konec ...Brečela jsem ... Bývalému jsem napsala že za nim nepřijedu ... že mi to je líto a on se naštval a začal mi nadávat že to nemám příště slibovat ... Jenže jsem si uvědomila jakého mám přítele ... když porovnám přítele a bývalého tak mi vzniknou tyhle věci ...
Přítel kterého ted mám .. je mu 22 let , má skvělou práci ... je ochotný .. pracovity ... myje nádobí , utírá , vysává, žehlé ... seká zahradu ... otvírá mi dveře u auta ... před nastoupením do auta mě obejme a dá mi pusu ... každé ráno mi dělá snídani ... vozí mě kamkoliv ... říká že je to všudeted nebezpečné že mě radši odveze ... vymýšlí výlety na různé vyhlídkové věžě ... procházky ... stále mě někam zve ... za měsíc chodíme asi 3x do kina ,, ...pozve mě v měsíci tak 5x na večeři ... Pomáhá mým rodičům ... stará se i o mého mladšího bráu ... pomáhá prostě s e vším .. píše mi básně ... ted pracuju u něj v práci na brigádě ... každou přestávku na mě čeká ... ohřívá mi oběd ... stále mi říká jak mě miluje ... projde kolem mého pracoviště tak 20x denně ... má tak sladký úsměv .. uvědomuju siže sjem nikdy tak bezva přítele nepotkala ... hodně cvičí a je krásnej ... má vyrýsované celé tělo a vše má přírodně ... závidí mi ho každá holka ... po firmě s ehend rozšířilo jak jsem ho dostala ... že se na žádnou jinak neusmívá ... je strašně hodnej a milej ... doprovází mě na pracoviště ... kupuje mi občerstvení .. stále m iříká že sjem to nejcenější co kdy měl ... a já ho nechci už nikdy ranit ... když si vzpomenu co sjem málem udělala tak normálně brečím ... Než jsem dodělala školu ... jezdil za mnou na intr cca 250 km 1-2x týdně ... bral si kvůli tomu i volna ... pořád si bere volna .. ted si vzal další 3 dny .. když mi zařizoval novou brigádu a chtěl si se mnou užít i nějaké volné dny ... tak mi přichystal překvapení a vzal mě na operu a další den mě vzal na celý den do Aquaparku ... cítím že se hrozně moc snaží a že mě hrozně moc miluje a cítím z mé strany že já pro náš vztah dělám tak 5% a on zbytek .. 95ˇ%... POtřebovala bych poradit ... nějaké překvapení pro něj .. dokázata mu taky jak ho miluju ... v plánování nejsem žádná hvězda ale nesmírně si ho vážím ... takový chlap v okolí snad ani není ... V postely je úplně úžasnej a je slušny .. nechodí na diskotéky .. prý z toho už vyrostl ale 2x jsem ho vytáhla a tančí úžasně a nestydí se .. oba dva nepijeme .. nekouříme ... oba dva hodně sportujeme ... on běhá o víkendech kolem 30 kilometrů a občas běhám s ním ale maximálně jsem s ním uběhla 20 km :D .
Můj sen je dělat au pair v Belgii ... nakonec jsem to kvůli němu pustila , stále mi říkal že tam není bezpečno a moc se o mě bojí ... bylo m uto tak líto a mě taky ... nemůžu uvěřit co kvůli němu udělám ,nakonec mi oznámil ... že prodá auto kvůli mě ... a že sehnal přes jeho Tetu hlídání u její známe v Anglii ...kde budu hlídat holčičku a on tam půjde bydlet se mnou a najde si tam práci,budeme bydlet u té paní,už je vše zařízeno ... je mi líto že se toho vzdá ale slibuju mu že ho nikdy neopustim za to co pro mě udělal , dělá a ještě udělá ...
vzdá se tam všeho kvůli mě .. v práci má myslím kolem 25 čistého měsíčně ...
To je situace jak bych vám ho popsala .. prosím poradtě mi .. čim ho mám překvapit...
Děkuji
Dobrý den, souhlasím s kolegou - máte slušný vypravěčský talent. A k Vaší otázce. Můj přítel pomohl při stěhování, pomohl při odvozu koberce a občas zaplatí pivo (jindy zase já). Já zase jemu na chalupě pomohl se septikem a trávou. Jenže, já jsem muž a on je můj přítel. Vy máte doma partnera. A raději ho nepřekvapujte - mohl by být překvapený. Zdravím!
Možná je to jenom dle toho, jak věci popisujete, ale zdá se mi, že Váš současný přítel je trochu majetnický. Do Belgie ne, tam není bezpečno, ale S NÍM do Anglie ano? Ano, je to docela pochopitelné, ale ten argument, že pro Vás samotnou je to nebezpečné? Jako by Vás chtěl mít pod dohledem. A nakonec, kdyby Vám věřil, tak Vás za ex-přítelem pustí. Naprosto na férovku Vás vydíral rozchodem. (A vyšlo mu to...) Chápu, že ty všechny ostatní kvality jsou fajn (ten můj nemá ani desetinu z nich! závidím ), ale dala bych si pozor na to, kdyby svůj nátlak na Vaše chování stupňoval.
No... zná to krásně, že? Každý den mě doprovází, každou přestávku na mě čeká, 20x projede kolem mého pracovistě, vozí mě kamkoliv, jede za mnou na intr...
Takže má komplení a stálý přehled o to, kde a s kým se pohybuješ, co děláš, kam jedeš. A má tě pěkně po dohledem a všichni se ještě rozplývají, jak je to úžasné.
Můj přítel pro mě taky dělá hodně, ale aby mě všude sledoval, vozil, věděl o každé minutě mého života, tak to tedy rozhodně nechci.
Jste spolu 7 měsíců a ty jsi celá unesená z toho, jak se k tobě chová. Mně to tvoje líčení připadá jako začátek nějakého hororu. Ty nejsi svéprávná? Ty potřebuješ dohled 24 hodin denně? Zkus si představit, jak temhle vztah bude pokračovat. V téhle fázi on se snaží tě plně ovládnout, připoutat tě k sobě. Zalíbit se tvým rodičům a odtrhnout tě od všech přátel a známých. Tohle může dopadnout jenom tak, že tě nakonec odstaví i od tvých rodičů. On bude prostředníkem mezi tebou a rodiči, oni budou brát jenom tu jeho pravdu. A ty? Skončíš sama doma, plně na něm závislá, odříznutá od všech, kteří ti dneska ještě mohou a chtějí pomoci. Budeš nucena se mu plně podřídit a budeš vystavena jeho psychickému i fyzickému násilí. Budeš služka a vychovatelka jeho dětí, bez nároku na vlastní život a názor. To, co dneska považuješ z jeho strany za úžasné, romantické, galantní, to není chování normálního chlapa, to je chování psychopata.
Chceš ho překvapit? Oznam mu, že jsi plnoletá a svéprávná, že si budeš sama svobodně rozhodovat o organizaci svého času, o svém zaměstnání, prostě o všem, co se tebe týká. I o tom, kolik času a jakým způsobem věnuješ jemu. Ale spíš bych doporučil utíkej, dokud můžeš.
doplněno 07.06.14 16:18:Bez komentáře:
poradte.cz/...
Není co dodat. Už je to "pojedeš do nemocnice za bývalým a rozcházím se s tebou" značí velmi silné majetnické a manipulátorské sklony.
Přesně tak mi to celé připadá. Taková trochu telenovela a za rohem číhá horror. Nepředstavitelně majetnický a uzurpátorský muš a naivní, snadno ovlivnitelná, poddajná dívka, která si jeho dozorování pro sebe překládá jako lásku nebeskou a po čase se nebude stačit divit.
doplněno 07.06.14 14:55:*muž...samozřejmě, překlep
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.